Birkebeinerrittet – kræsj, men mye positivt å ta med seg

Birkebeinerrittet ble ingen suksess for Carl Fredrik Hagen eller for sambygding Arne Post, som begge kjempet i teten av gruppen som jaget like bak de aller fremste, da en uheldig mosjonist svingte rett inn i dem. Men hvorfor i all verden starter eliten sist av alle? Vi satt med hjertet i halsen under tv-sendingen også når tapre Fredrik Wilmann syklet mil eller mil ensom i tet, bare for å bli avkledd og forbikjørt så det suste ned den berømte ballettbakken. Akkurat der så Wilmann ut som en mosjonist på tur, mens svenskene som jaget bak viste hvordan bakken skal forseres. Men den farten er ikke for vanlige dødelig syklister.

Et litt for stort felt jaget bak en mindre gruppe på 5 ryttere, som igjen jaget den ensomme ulv Fredrik Wilman som stort sett lå alene i tet hele veien, helt til bunn av ballettbakken... Foto: Fra hjemmesiden til Carl Fredrik Hagen
Et litt for stort felt jaget bak en mindre gruppe på 5 ryttere, som igjen jaget den ensomme ulv Fredrik Wilmann som stort sett lå alene i tet hele veien, helt til bunn av ballettbakken…
Foto: Fra hjemmesiden til Carl Fredrik Hagen

Tilbake til Norgescupleder Carl Fredrik Hagen, akkurat frisk igjen etter kneproblemer og med en god dag på sykkelseter – helt til startordningen ødela moroa. På bloggen kan du lese mer om rittet, som også ga mange positive svar. Samtidig oppfordrer Hagen til en debatt om selve startordningen.

– Kjedelig at en krasj ødelegger, men jeg mener Birken burde seriøst vurdere ny startordning for eliten. Hvorfor skal vi starte kl 15, sist av alle, på Birkebeinerrittet? Det skaper farlige situasjoner ned fra Sjusjøen og er skummelt både for oss, og ikke minst de som har vært på tur i 5-6 timer. De er slitne, vingler fra side til side, og har liten kontroll på sykkelen. I tillegg kommer vi i en heftig fart som gjør at reaksjonstiden er kort. I alle andre ritt som CycleVasan, Grenserittet++ starter eliten først. Det fungerer utmerket og det er god stemning og folkefest hele dagen. I langrenn starter eliten først i Birkebeinerrennet og Vasaloppet. Flott stemning der også hele dagen. Samme gjelder for ulike løpsarrangementer. Ta for eksempel Sentrumsløpet: det ville vært helt feil hvis gutta som løper på 29-tallet på 10km gate, skulle starte 3 timer etter at Ola Nordmann på 50 minutter hadde fullført sitt løp! Et annet alternativ kan være å skille mosjonister og eliten på en bedre måte fra Sjusjøen og ned. Det er jo tross alt der de farlige situsjonene oppstår, skriver Carl Fredrik Hagen på bloggen sin.

Birkebeinerrittet2013_Nrk
Sportsmanden støtter forslaget til Carl Fredrik Hagen om endret startordning i Birkebeinerrittet – trolig det eneste i sitt slag der eliten starter etter 15.000 mosjonister… Hva mener leserne?
Foto: Fra hjemmesiden til Carl Fredrik Hagen

Les mer om Hagen sin opplevelse av Birkebeinerrittet her.

Annonse (Klikk på bildet for info)

Resultater


s
portsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!

One thought on “Birkebeinerrittet – kræsj, men mye positivt å ta med seg

Kommentarfeltet er stengt