FollotrimmenLøping

Onsrud og Aarstad vant vått løp på Siggerud

Krevende vær og løype i årets nest siste løp i Follotrimmen

Etter strålende sommervær forrige onsdag, var det mer surt høstvær med duskregn som preget det nest siste løpet i Follotrimmen 2015. Som følge av regn tidligere på dagen, var den fra før krevende løypen stedvis også temmelig gjørmete. Når vi også tilføyer at dette er en svært kupert løype der den knallharde bakken «hestedreperen» skal forseres både opp og ned, så skjønner en at dette ikke er av de aller enkleste løypene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Nå oppdatert med mange bilder og bildetekster! 

Stine Aarstad grep muligheten i Kristine Sakseid sitt fravær og tok en ny seier i Follotrimmen, årets første etter "clean sheet" i fjorårets karusell. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
Stine Aarstad grep muligheten i Kristine Sakseid sitt fravær og tok en ny seier i Follotrimmen, årets første etter «clean sheet» i fjorårets karusell. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Og for første gang i år var det ikke Kristine Sakseid som var raskeste dame. Hun stilte nemlig ikke til start og dermed så fjorårets suverene kvinneløper Stine Aarstad sitt snitt til å ta tronen tilbake, i hvert fall inntil videre. Hun vant en ganske klar seier på 28.25, drøye minuttet foran Ida Finstad, mens ultraløper Kristine Borthen gjorde sin beste plassering i Follotrimmen med tredjeplassen på hjemmebane fra Siggerud.

Helt foran i feltet var det enda tettere i toppen. Startkanonen Jan Billy Aas mente alvor denne gangen og tok ledelsen fra start, en ledelse som han fortsatt holdt da han passerte Sportsmandens fotograf omlag halvveis, litt etter at løypen går inn i terrengpartiet ved Stallerudhytten.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Men det ble for tøft for Jan Billy, som endte på femteplass til slutt. Dermed ble det en ny knallhard duell mellom Pål Jostein Petersen Onsrud og Marius Borger, som i forrige ukes løp. Den gang avgjorde Onsrud kampen om andreplassen på de siste meterne, bak suverene Håvard Solberg. Denne gangen var det seieren det skulle stå om. Igjen viste Gjøvik-gutten Onsrud seg som den sterkeste, og Borger måtte se seg slått med 21 sekunder i mål til sin 11. andreplass i Follotrimmen de siste tre årene!

Det var vått og mørkt i dagens løp, så mørkt at kameratet ikke helt taklet lysforholdene. Men Pål Onsrud taklet forholdene bedre og vant, foran Marius Borger (som følger nærmest, delvis skult) og Roger Thompson, som skimtes bakerst. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
Det var vått og mørkt i dagens løp, så mørkt at kameratet ikke helt taklet lysforholdene. Men Pål Onsrud taklet forholdene langt bedre og vant, foran Marius Borger (som følger nærmest, delvis skult) og Roger Thompson, som skimtes bakerst. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Pål Onsruds vinnertid var på 23.27. Årets «gjennombruddsmann» Roger Thompson tok den siste «pallplassen», 42 sekunder bak vinneren, mens fremadstormende Marius Dreyer nærmer seg toppen og tok en fin fjerdeplass.

Siste løp i årets Follotrimmen går neste onsdag (2.september) fra Hvitsten.

SAMSUNG CSC
Offensive Jan Billy Aas har en klar ledelse omtrent halvveis. Aas var bra fornøyd etterpå, selv om han ble forbiløpt av de tre som skimtes lenger bak i skogen.
SAMSUNG CSC
Alltid positive Marius Borger deppet ikke selv om han nok har rekord i antall andreplasser i Follotrimmen. Men Spydeberg-ekspressen er jevnheten selv.
SAMSUNG CSC
Torstein Molle, også han fra Spydeberg IL Langrenn, blir nummer 3 i klasse 30-34 år bak Borger og Aas, mens Marius Dreyer (bak) løper seg opp til fjerdeplass totalt.
SAMSUNG CSC
Henrik Eijsink fra Ås IL vant klasse 16-19 år på 25.13.
SAMSUNG CSC
Den polske langløperen Zbigniew Galik gjør det stadig bedre og vant klasse 40-44 år på 26.15.
SAMSUNG CSC
Lase Sørlund tok en ny klasseseier i klassen over på 26.36.
SAMSUNG CSC
Mens Rolf Granvant klassen over der igjen, M50-54 år, på 26.20.
SAMSUNG CSC
Det ble andreplasser i klassene til Svein Hagen (50-54 år), først her, og Endre Sagnes (45-49 år), mens Halvor Steinsholt følger bakerst av trioen.
SAMSUNG CSC
Stig Lima fulgte fint opp suksessen fra forrige løp. De siste ukene har det omsider løsnet skikkelig for Lima, som har slitt store deler av sesongen. Men gryende formtopp lover godt for høstens maratonløp.
SAMSUNG CSC
Sondre Try Myrmel, nr 3 i klasse 16-19 år i gjørmen.
SAMSUNG CSC
Christoffer Ladstein puster ut. Han var bra fornøyd etter et løp på det jevne, som imidlertid holdt til 2.plass i klasse 40-44 år.
SAMSUNG CSC
Thomas Kalsnes fra Langhus vant klasse 20-24 år. Men hvor var konkurrentene i denne klassen? Vær- og føreforhold fikk nok mange til å stå over denne gangen, men det må da være flere spreke karer i denne aldersgruppen i Follo?
SAMSUNG CSC
Jan Erik Thoresen fra Oppegård IL og Hans-Jørgen Lund fra SkiLøperne lot seg ikke skremme av litt våre forhold.
SAMSUNG CSC
Godt humør også på Jim Tørresen og Dag Hjerpseth.
SAMSUNG CSC
Ida Finstad tar andreplassen totalt for kvinnene på 29.36, mens Karl Olaf Høntorp i rød trøye kommer nesten minuttet foran Finstad i mål.
SAMSUNG CSC
Eivind Skjærven tar «omveien» via gressbakken, i stdet for den mer gjørmete stien.
SAMSUNG CSC
Svein Erik Salthe og Elin Ones, som vinner klasse 30-34 år, ser ut til å kose seg i gråværet.
SAMSUNG CSC
Runar Skaret med topp innsats!
SAMSUNG CSC
Veteranen Guri Drottning Aarnes er alltid på plass, og belønningen ble en ny klasseseier i K55-59 år.
SAMSUNG CSC
Tore Barlaup leder an her.
SAMSUNG CSC
Merete Bolin er også grossist i klasseseire i K45-49 år.
SAMSUNG CSC
Birgitte Marthinsen er en av bare to kvinner i klasse 20-24 år. Som for gutta, så er deltakelsen slappest for denne aldersgruppen. Det er imidlertid ingenting å si på innsatsen hverken til Marthinsen eller Robert Banfi.
SAMSUNG CSC
Ida Kristin Myhrvold vant klasse 25-29 år.
SAMSUNG CSC
Mens Mette Barlie tok seieren i klasse 50-54 år, på hjemmebane fra Siggerud.
SAMSUNG CSC
Otto Fiske tar 12.plassen i klasse 50-54 år.
SAMSUNG CSC
Tom Agard fra Kråkstad IL jubler for 9.plassen i klasse 45-49 år.
SAMSUNG CSC
Arnstein Farstad blir nummer 4 i klasse 60-64 år.
SAMSUNG CSC
Karin Johansen, som nylig syklet Trondheim – Oslo sammen med «Follotrim-kollega» Marianne Sirnes Engen, er nest raskeste kvinne i klasse 50-54 år.
SAMSUNG CSC
Jo Mellemstuen fra Siggerud er nok godt kjent i disse traktene.
SAMSUNG CSC
Tom Andreas Høglund hadde tatt turen helt fra Hønefoss. I hvert fall er han derfra, og belønningen ble seier i klasse 60-64 år på 32.42.
SAMSUNG CSC
Alltid blide Ronny Kristiansen, som løp 11 maraton i årets første syv måneder, er tilbake. Skjønt han løp forrige løp på Langhus også, med prolaps, og det har tydeligvis falt heldig ut, selv om maratonprosjektet til Team Ronny og Jan Billy er satt litt på vent.
SAMSUNG CSC
Trond Johannessen tar 16.plassen i den største klassen, M50-54 år, der 23 løpere fullførte. Også dette er færre enn normalt.
SAMSUNG CSC
Kristian Kaltenborn kommer på plassen foran.
SAMSUNG CSC
Karin Helena Sjøberg sørget for dobbeltseier til SkiLøperne i klasse 45-49 år.
SAMSUNG CSC
Elling Lundesgaard fra Run Fun koser seg i løypen.
SAMSUNG CSC
Helga Kringen reklamerer litt for SkiLøpet, som arrangeres igjen 5. september.
SAMSUNG CSC
Rita Carlsen fra Langhus tar fjerdeplassen i K50-54 år.
SAMSUNG CSC
Nina Ystehede kommer på plassen bak Carlsen, mens Arvid Mathiesen bakerst var veldig fornøyd med å klare å løpe hele distansen, inkludert den knallharde bakken «hestedreperen».
SAMSUNG CSC
Kirsti Ormberg og Ola Øvstedal er flittige deltakere i Follotrimmen uansett vær.
SAMSUNG CSC
Åge Kristriansen i fin stil, med Hilde Mork bak.
SAMSUNG CSC
Ellen Falch, nummer 2 i klasse 30-34 år og en av få som løp i skjørt på Siggerud.
SAMSUNG CSC
Fortsatt strømmer det løpere ut av skogen ved Stallerud. Greta Løkhaug leder an i denne gruppen.
SAMSUNG CSC
Tonje Bringsvor med rutinerte Morten Hansen på hjul, med NordmarksTraver-trøye. Dette tøffe terrengløpet går også 5.september.
SAMSUNG CSC
Ooop! Her det ingenting å si på innsatsen, med høyrebeinet polstret etter alle kunstens regler.
SAMSUNG CSC
Elisabeth Hellum i fuktige omgivelser.
SAMSUNG CSC
May Britt Esse Berge er en ivrig deltaker i Follotrimmen.
SAMSUNG CSC
Friskt og fint for flere løpere gjennom skogen.
SAMSUNG CSC
De fleste var enige i at det hadde vært tungt og tøft etterpå, og ganske bløtt i skogen.
SAMSUNG CSC
Birger Weydahl fra Drøbak Maratonklubb avsluttet feltet med denne fine avskjedshilsenen til Sportsmandens fotograf.
11914983_1227671510592450_5553593525651557754_n
Vinner Pål Onsrud og Ola Øvstedal flankerer May Britt Esse Berge, som la dette bildet ut på Facebook med følgende muntre kommentar: «Våte kråker på premieutdeling i Follotrimmen etter en krevende løype på Siggerud. Morsomt å avslutte klasse 50-59 med beste sesong. Inspirerer til full satsing i 60 åra!»

Alle bilder utenom det siste: Frode Monsen / Sportsmanden.
PS: Det var ikke bare løperne som slet litt med et vått og grått vær. Fotografens kamera syntes det var litt i mørkeste laget inne i skogen, så bildene måtte redigeres etterpå og er ikke av helt vanlig kvalitet.

Klassevise resultater

Resultaer totalt for kvinner og menn

 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -