FolloOppegårdRulleski

Topp motivert Thomas Gifstad imponerte

Kjempet om seieren i verdens største rulleskirenn etter 6 uker med hånden i gips

Thomas Gifstad fra Oppegård kjempet forrige helg mot den ypperste langrennseliten i verdens største rulleskirenn, det 48 kilometer lange Alliansloppet som går langs Götakanalen i Trollhättan i Sverige. Hele eliten møtes her årlig, i løpet som har store pengepremier og som ofte sendes direkte på svensk TV. 

(Forsidebildet: Thomas Gifstad i front i Alliansloppet.
Foto: Arrangøren / Alliansloppet Action Week)


Offensive Gifstad har nylig kastet gipsen etter et brudd i hånden, men lot seg ikke affisere av det. Etter to runder ledet han, og på den andre spurtprisen ble han nummer to. Han lå også perfekt posisjonert på tredjeplass bare 1,5 km før mål, like før det dro seg til mot en langspurt. Da falt imidlertid løperen som lå like foran Gifstad, noe som gjorde at han ble hindret, måtte stoppe helt opp og mistet både fart og mange plasser. 

– Thomas måtte jobbe seg opp igjen, men kom derfor litt for langt bak inn på oppløpet, forteller faren Tron Gifstad.

Likevel ble det en svært sterk 9.plass i mål på tiden 1.45.42, der Oppegårdgutten blant annet spurtslo råsterke Petter Eliassen, Vasaloppvinner Tore Bjørseth Berdal og den raske skotten Andrew Musgrave, karen som vant Blinkfestivalen, var med helt i teten i Toppidrettsveka og som vant rulleskicupen sammenlagt. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
ENDELIG SKADEFRI: Thomas Gifstad puster ut etter første hardøkt etter at gipsen er kastet. (Foto: Tron Gifstad)

Hele eliten i langløp deltok i løpet, samt store deler av den svenske langrennseliten. Og det var tett i toppen. Gifstad var bare 1,6 sekunder bak vinneren, den norske sprinteren Kasper Stadaas, mens ikke ukjente Calle Halfvarsson ble nummer 3. 

Henrik Brøvig var også med i løpet og ble nummer 98 på 2.01.09, av hele 350 som startet i eliten, i tillegg til 200 deltakere i mosjonsklassen.

Topp motivert

Thomas Gifstad er topp motivert for ny sesong i langløpssirkuset for Team Rustad IL Oslo, og er endelig i full trening igjen etter skadeoppholdet. Prestasjonen i Alliansloppet var meget sterk, ikke minst med tanke på at han akkurat har hatt hånden i gips i hele seks uker, uten å kunne trene staking. Faren Tron forteller hva som skjedde:

– Thomas forstuet først hånden da han falt av sykkel i skogen. Dagen etter skøytet han uten staver, da en mann rygget på han på fortauet på Langhus og hånden knakk. Da hadde han også akkurat fått «runners knee» og kunne ikke løpe heller, så det ble mye sykkel på rulle i en periode. 

ALTERNATIV TRENING: Thomas Gifstad på sykkelrullen på hytten med hånden i gips for tre uker siden. (Foto: Tron Gifstad)

Nå er imidlertid både kneet og hånden bedre og Gifstad kan endelig trene for fullt igjen. Så gjennomtrent som den tidligere skiskytteren er, og med enda noen måneder til sesongstart, så trenger ikke skadeoppholdet å ha så mye å si. Og det er enda lenger til sesongens store mål, som er Vasaloppet, der Thomas overrasket med en sterk 10.plass for to år siden. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– – –

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i lokalavisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. I tillegg portretterer vi enkelte idrettsutøvere eller sportsprofiler med lokal forankring.

Denne artikkelen står på trykk i Oppegård Avis torsdag 29.august 2019.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -