FollotrimmenKarusellerLøping

Henrik Brøvig stoppet seiersrekken til Geir Gjessing

Tøff duell i Follotrimmens 7.løp på Siggerud – Reportasjen er OPPDATERT

Etter seks strake seire i Follotrimmen var Geir Gjessing i ferd med å kopiere Henrik Brøvig sin seiersrekke fra i fjor, med å gjøre rent bord og vinne samtlige av de åtte løpene i karusellen. Men på nest siste løp slo «den gamle mesteren» tilbake og knep seieren, etter en knallhard duell mellom de to rivalene.

Emilie Kongsten var også tilbake på vinnersporet på Siggerud, på toppen av pallen hos kvinnene. På forsidebildet er begge dagens to vinnere.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
DUELLEN 1: Ut av skogen like før mål er det Henrik Brøvig som dukker opp først, 20 meter foran Geir Gjessing.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Knallhard duell om seieren

Geir Gjessing har imponert voldsomt i år. Og også i den knallharde løypen på Siggerud var han svært offensiv fra start. Kun Henrik Brøvig vågde å følge åpningsfarten, og inn i den beintøffe bakken som kalles «Hestedrepern» etter en drøy kilometer, dro Geir litt fra. På toppen av bakken der vi stod, hadde Gjessing fått et overtak og en luke.

Men denne gangen var ikke luken stor nok. Brøvig hentet inn Gjessing på de lettere partiene på veien ned mot Stallerud og deretter løp de samlet helt til det dro seg til mot mål.

– Jeg måtte ha en luke før spurten skulle jeg ha en sjanse, fortalte Henrik Brøvig etterpå.

Og den avgjørende luken fikk han da han rykket i den siste asfaltbakken inn mot terrengpartiet like før mål. Og selv om Gjessing hadde stor fart helt på slutten, kunne Brøvig konstatere at luken holdt. Det ble seier med tre sekunders margin på tiden 22.25.

Etter å ha vunnet 11 løp på rad i Follotrimmen fra høsten 2017 og hele 2018, var Henrik endelig tilbake på toppen. Likevel er det ingen tvil om at det er Geir som er årets konge i Follotrimmen, med sine seks strake seire og en andreplass.

DUELLEN 2: Geir Gjessing ser både Brøvig og målet foran seg.
DUELLEN 3: Raske Gjessing prøvde seg med en siste spurt, men innser at det er for kort igjen til mål, som skimtes nederst på bildet.

Team Sportsmanden-duell om tredjeplassen

Det var også lenge en hard kamp mellom de to sterke løperne fra Team Sportsmanden, Pål Onsrud og Roger Thompson. Etter å ha fulgt hverandre lenge, var det Pål som viste seg som den sterkeste denne gangen. Onsrud er en meget god terrengløper, og han viste også storform da han ble nummer 9 sammenlagt i det sterke selskapet i Tour of Mjøsa nylig. De to hadde også der en tøff duell på første etappe, da med Roger seks sekunder foran på 5 km i Moelv med gode 17.03. Dessverre ble det ikke en videre duell i Mjøstraktene, da Thompson måtte kaste inn håndkleet med en vond fot og et betent øye.

På Siggerud fikk Pål 23.28, med Roger 11 sekunder bak på 23.39.

De fulgte hverandre lenge, Pål Onsrud og Roger Thompson.
Her like før Stallerud etter rundt 2 km.
Foto: Nina Kristin Visjø Veby
KAMPEN OM TREDJEPLASSEN: Pål Onsrud dukket først opp av skogholtet like før mål.
Roger Thompson var ikke langt bak, og bra fornøyd med løpet etterpå.

Emilie Kongsten med årets tredje seier

Blant kvinnene tok Emilie Kongsten sin tredje seier i Follotrimmen i år. Langrennsløperen fra Ås IL trives nok godt i kuperte løyper og i terrenget, og begge deler er det mye av i den nesten 6 km lange løypen på Siggerud. Med fravær av årets andre vinnere, ble det en overlegen seier på Emilie med tiden 27.34. Nærmest kom den unge klubbvenninnen Mia Kristine Wiig med 29.05, mens også veteranen Stine Aarstad, også hun fra Ås IL, kom i mål på under 30 minutter på 29.37, til seier i klasse K45-49 år.

Bra løpt også av Elin Sophie Ones med fjerdeplass og seier i klasse K30-34 år på 30.13, mens Birgitte Skjærven, Ida Finstad og Birgitte Istad fulgte deretter på 5., 6. og 7.plass totalt, alle under 31 minutter.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Emilie Kongsten spurter inn til sin tredje seier i Follotrimmen i år.
Mia Kristine Wiig over mål til en sterk 2.plass og seier i K16-19 år.
Stine Aarstad gjorde rent bord i Follotrimmen for en del år siden og hun hevder seg fortsatt i toppen.
Elin Sophie Ones viste solid form 4 1/2 uke før hun skal løpe Berlin Marathon, selv om hun selv fortalte at hun ikke hadde fått trent så mye som ønskelig i sommer.
Birgitte Skjærven spurter inn til 30.26, kun slått av Emilie Kongsten i klasse K25-29 år.
Ida Finstad tok klasseseier i K40-44 år…
…med Birgitte Istad bare fem sekunder bak

Friskt og fint på Siggerud

Etter ganske kraftig nedbør tidligere på dagen, var det oppholdsvær og en klar, fin luft under løpet, dog kanskje litt klamt. Helt grei temperatur også, selv om det var langt under tropevarmen fra dagen før. Regnværet gjorde løypen litt våt og stedvis glatt, men stort sett var det helt greie forhold også i terrenget.

Som vanlig tynnes det litt i rekkene på de siste høstløpene i Follotrimmen, men ellers var det bare blide fjes og fornøyde løpere å se. Og mange harde dueller underveis, og friske spurter på gressletten ned mot mål like ovenfor Siggerudhallen. Se eksempel på det litt lenger nede!

Her er flere bilder fra innspurten. Sportsmanden filmet også løperne i den beinharde bakken etter en drøy kilometer, men dessverre (eller heldigvis, vil noen kanskje si…), så ble det en feil her som gjorde at filmen aldri kom frem.

Audun Midtbø Svenning fra DFI løp sterkt til 5.plass på 24.59 – og seier i M20-24 år.
Karl Henrik Lilleheier fra Ås IL imponerte med seier i M45-49 år på sterke 26.13.
Toer i samme klasse var like bak. Charles Granquist fra Team Sportsmanden hadde knapt fått Ironman Copenhagen ut av kroppen, der han for øvrig gjorde det meget sterk på 10 timer og 28 minutter totalt etter 3,8 km svømming, 180 km med sykling og 42,2 km løping til slutt. Det avsluttende maratonløpet gikk på litt over 4 timer.

Dagens spurtduell…. i fire akter

Spurtbildene: Dag Hjerpseth har en skikkelig god finish, og overrumpler Bjørn Huso like før mål. Begge får tiden 29.11, Dag til 6.plass i M45-49 år og Bjørn til 3.plass i M55-59 år. Artig med sånne nappetak. (Klikk på bildene for større format)

Blide løpere

BLIDE FJES FRA DE BAKRE REKKER: Viil Gombos (t.v.) er ofte sistemann i mål i Follotrimmen, men alltid en av de blideste. Og denne gangen var hun strålende fornøyd med å ha kommet før Morten Ransve og Tonje Lund – som også alltid er like blide, uansett tid og resultat. Tonje sliter litt med korsryggen, men gleder seg uansett til høstens store mål; New York Marathon!

Alle bilder der ikke annet er skrevet: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Enda flere bilder legges ut på Sportsmandens Facebookside –
Følg oss der også!

Klassevise resultater

Samleside med alt fra Follotrimmen

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -