HalvmaratonLøpingOppegård

– Verste løpsværet ever!

Ufyselige forhold under Kystleden Halvmaraton 

Mosjonsløpet Kystleden Halvmaraton ble arrangert for 10.gang på lørdag. Løpet går i flotte omgivelser langs kyststien mellom Horten og Tønsberg. I årets løp var det rekordmange 596 som fullførte, til tross for at den reneste høststormen herjet under løpet, som gikk under ufyselig vær. En av dem som deltok var Kolbotn-bosatte Øyvind Wang, som beskriver forholdene slik:

– Verste løpsværet ever! Jeg har aldri løpt i lignende vær, ikke engang på trening. Cirka 16 grader, kuling med 17-18 m/sek og kraftig nedbør som til tider pisket oss løpere godt i ansiktet, som en hard påminnelse om at dette må du tåle når du melder deg på løp lang tid i forkant.

Wang er fra Skibotn i Troms og har vært ute en vinterdag før, men har bodd på Kolbotn i mange år og er en meget habil løper. Og kanskje det var det sure været som gjorde at Øyvind ville bli ferdig så fort som mulig. I hvert fall løp han inn til en sterk sjetteplass på den gode tiden 1.26.52.

Men uværet til tross, Øyvind hadde en fin løpsopplevelse på lørdag:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

 – Det var langt ifra perseforhold, men allikevel så moro underveis å løpe igjennom alle vanndammene i det varme sommerregnet, og ikke minst den flotte og varierte løypa til Kystleden Halvmaraton. Et løp som går med start ifra Horten, på kyststier langs sjøen, fortauer, boligfelt, spennende skogspartier, og siste kilometeren langs stranden ved sjøkanten fram til mål i Tønsberg. Drikkestasjoner trengtes nesten ikke i dag, det var jo bare å åpne munnen!  

SITAT Øyvind Wang: -Stormen slet løs startnummeret ifra sikkerhetsnålene på jakka mi etter kun 7 km, så jeg ble nødt å fortsette videre med startnummeret krøllet i den ene hånda. Ved målpassering holdt jeg startnummeret oppe, godt synlig med begge hendene, så jeg var helt sikker på at min tid ville bli registrert. 

Foto: Ole Henrik Henriksen / Tønsberg Triathlon-klubb (arrangør)

Arve Wear fra Kolbotn deltok også og tok en fin 6.plass av 18 i klasse M60-64 år på 1.56.01, i løpet som ble vunnet av Øystein Anmarkrud på 1.22.28 og av svenske Ida Lindquist på 1.32.49.

– – –

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i lokalavisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. I tillegg portretterer vi enkelte idrettsutøvere eller sportsprofiler med lokal forankring.

Denne artikkelen står på trykk i Oppegård Avis torsdag 22.august 2019.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -