LøpingStor-Oslo

Deighan Hanssen og Haslie vant løpsfest i Ski

Evigunge Helge Dolsvåg viste ungdommen ryggen på 5 km

NÅ OPPDATERT MED TEKST OG MANGE FLERE BILDER !

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det tredje SkiLøpet fulgte opp suksessen fra de to foregående årene. På ny var det rigget til løpsfest for store og små i strålende vær i Ski sentrum. Og fest ble det!

Med sine vanlige rause premier for de aller beste, er det nesten rart at det ikke kommer flere eliteløpere, uten at det skal ta noen som helst glans bort fra vinnerne. På hovedløpet over 10 km i ny trasé var det John Christian Deighan Hanssen og Marit Haslie som var raskest. Mens evigunge Helge Dolsvåg, i sitt 53.år, knuste alle konkurrentene og vant 5 km, sammen med den langt yngre damevinner Adele Flakke Johannessen.

Her er alle vinnerne på ett brett:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
VINNER-FIRKLØVERET: Fra venstre, vinnerne av 10 km Marit Haslie og John Christian Deighan Hanssen, deretter vinnerne av 5 km, Adele Flakke Johannessen og Helge Dolsvåg. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no

Lokal mosjonist gav vinneren tøff kamp på 10 km

Fjorårsvinnerne Håkon Brox – som for øvrig vant tur til Tokyo Marathon som førstepremie, noe som var direkte foranledning til at han for noen uker siden var Norges beste på EM-maraton i Zürich – og Annie Bersagel, stilte ikke til start i år. Dermed ble det noe hardere kamp om seirene. John Christian Deighan Hanssen fra Asker SK, toer i det første SkiLøpet som også Brox vant, trakk til slutt det lengste strået. Men han fikk hard kamp først og fremst fra hjemmehåpet og outsideren Håvard Solberg, samt fra vinner av 5 km i fjor og av Årungen Rundt (som for øvrig går neste helg), Mads Bigum Johansen.

Sportsmandens reporter slo av en liten prat med Solberg på startstreken. Den tidligere fotballspilleren som kom som en komet i løpsmiljøet for 10 år siden, da han fra «det store intet» blant annet plutselig både vant og smadret løyperekordene i Follotrimmen, har forlengst lagt opp sin altfor korte og skadeplagede aktive karriere.

SAMSUNG CSC
LOKALE HELTER: Håvard Solberg (t.v.) vant klasse 30-34 år og tok en imponerende andreplass totalt. Her har han selskap av syklist og Sportsmanden skribent Joar Markhus og av den sterke Kråkstad-veteranen Bård Brune, som vant hhv klasse 40-44 og 45-49 år.

– Nå løper jeg ett løp hvert annet år, sa Solberg litt spøkefullt på startstreken. Forrige gang han stilte med startnummer på brystet var visstnok samme løp for to år siden.

– Jeg skal åpne rolig i dag, for sist gang sprakk jeg! Solberg løp likevel inn til 5.plass den gangen, etter at han var den som fulgte Brox lengst, men fikk det tungt mot slutten.

Med løpetrening bare 3-4 ganger i uken, er det imponerende at mosjonisten Solberg bare er 20 sekunder bak vinneren i mål til en klar andreplass på 33.08, mens Bigum Johansen ble henvist til tredjeplassen på 33.53. Tre mann under 34 minutter altså.

Bigum Johansens klubbkollega i Tjalve, Marit Haslie, var mer overlegen i dameklassen og vant på 39.04. Allerede dagen etterpå viste hun at hun neppe var i kjelleren i Ski, da hun også vant samme distanse i Drammen på 37.57, over minuttet fortere enn hun løp på i Ski.

Helge Dolsvåg slo til igjen og knuste alle på 5 km

10547893_849210551764000_466810936397224140_o
Helge Dolsvåg løper fortere enn de fleste i sitt 53.år, her på vei mot seier i Ski. (Foto: Ås IL)
SAMSUNG CSC
Etterpå vanket det 5000 kroner i premie og klem fra primus motor Janicke Ekelberg.

En annen som imponerte var altså Kristiansanderen Helge Dolsvåg. 52 år gammel vant han en klar seier på 5 km uansett klasse på sterke 16.41.

Bølers Jon Ilseng tok andreplassen, mens Skis egen Jan Billy Aas tok den siste «pallplassen», selv om det kun var premie til totalvinnerne og klassevinnerne.

På damenes 5 km ble det også nesten totalseier i 50-års klassen, men fjorårsvinner Turid Sjøstedt måtte se SK Vidars Adele Flakke Johannessen 14 sekunder foran seg i mål.

Verdens største skiløp uten ski på beina

SkiLøpet er kanskje verdens største skiløp uten ski på beina. I hvert fall var det ny deltakerrekord igjen, med nesten tusen løpere med stort og smått, og helt utsolgt hovedløp på 10 km der det var satt et tak på maks 400 løpere. Og den driftige arrangørgjengen, som altså ikke er noe idrettslag, men en uformell løpergruppe kalt SkiLøperne og SkiJoggerne, hadde igjen godsnakket med værgudene, samt med halve Ski. Stor «godtepose» og fine premier, i tillegg til et langt mer profft arrangement enn de fleste løp med proffe arrangører, dannet en flott ramme om denne lørdagen i Follos «hovedstad».

SAMSUNG CSC
En herlig gjeng med SkiLøpere uten ski på beina, som sørget for løpsfest i Ski. Her både gir og får de velfortjent applaus.

Nedenfor har vi nå lagt ut mange bilder fra målområdet, litt ned på resultatlistene, etter at Sportsmandens reporter selv hadde testet den nye løypen av året. «Perseløype» ble den kalt på forhånd. Det var det definitivt ikke. Men en fin og variert løype var det, i retning Nordbykrysset og tilbake gjennom Finstad, med masse tilskuere og flott målgang midt i gågaten foran Rådhuset, der det altså var dekket til fest og premieutdeling.

Resultater Topp 3 i SkiLøpet 2014

10 km

Deltakere: 358 startet / 353 fullført

Kvinner
1 Marit Haslie 20-22 TJALVE 00:39:04
2 Kaja Stabursvik 23-34 ÅS IL/TEAM SKIGO 00:41:30
3 Henriette K Sandven 35-39 TRENING ETTER FØDSEL 00:41:56

Menn
1 John Christian Deighan Hanssen 23-34 ASKER SK 00:32:48
2 Håvard Solberg 35-39 SKI IL FRIIDRETT 00:33:08
3 Mads Bigum Johansen 23-34 IK TJALVE 00:33:53

5 km

Deltakere: 188 startet / 188 fullført

Kvinner
1 Adele Flakke Johannessen 23-34 SK VIDAR 00:19:01
2 Turid Sjøstedt 50-54 LØPLABBET 00:19:15
3 Victoria Nitteberg 10-11 NESODDEN IF – FRIIDRETT 00:20:32

Menn
1 Helge Dolsvåg 50-54 KRISTIANSANDS IF FRIIDRET 00:16:41
2 Jon Ilseng 40-44 BØLER IF FRIIDRETT 00:17:25
3 Jan Billy Aas 23-34 SKILØPERNE/CAD CONSULTIN 00:18:09

Alle resultater

SAMSUNG CSC
Tett i tett med tilskuere i gågaten i Ski, det er lenge siden det har vært så mange folk der!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
FEST MED BALLONGER: Det var flere fartsholdere som skulle hjelpe løperne til mål på angitt tid. Men få eller ingen klarte å følge ballongfører Roar Tomter helt til mål og ballongføreren som løp klokkejevnt på skjema til 40 minutter hele veien, ble faktisk nummer to i klassen sin! Trolig «ballongfører-rekord»?

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
SkiLøpet er også for spreke foreldre med barnevogn. Denne karen har løpt 5 km (blått startnummer). 10 km-løperne har rødt startnummer.
SAMSUNG CSC
Ski og Oppegård sin maratonekspert Vidar Nilsen tok løpet som en grei gjennomkjøring som ballongfører for de som ville løpe på 45 minutter. Her klokker han seg inn noen sekunder foran skjema. Men hvor er «disiplene»?
SAMSUNG CSC
RAKK DET! Jørgen Holmen fra SkiLøperne var definitivt på hjemmebane og kan juble for at han kom noen sekunder under 45 minutter.
SAMSUNG CSC
SEKUNDSTRID OG NETTOTIDER: Også Anbjørn Ree (387) og Lena Sandem (delvis skjult til høyre) kom seg under 45 minutter, mens de to i front, Tom Agard (23) og Erik Nøkleby (105) måtte se 45-tallet. Grunnen til at de to første over målstreken av disse fire får dårligst tid, er at arrangøren opererer med nettotoder, altså at tiden ikke starter når startskuddet smeller, men når hver enkelt løper passerer startmatten. Det liker vi!

SAMSUNG CSC

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SAMSUNG CSC
«Hvor ble det av alle sammen»? lurer Vidar Nilsen og Roar Tomter på, fortsatt med ballongene trygt plassert på ryggen….
SAMSUNG CSC
Konkurranseglade og fargerike Kåre Finstad Lona løp for første gang sammen med kona Vanja. De to var for øvrig omtalt i sponsoren Runners World sitt blad nylig.
SAMSUNG CSC
Lill Eriksen løp også på hjemmebane. Hun tok ut alt og ble belønnet med klokkeklar klasseseier på 46.27 og 8.plass totalt for den spreke damen som løper i klasse 55-59 år.
SAMSUNG CSC
SkiLøpernes egen Merete Bolin kommer like bak og vinner klasse 45-49 år på 46.42.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
HVEM DER? Arnstein Farstad lurte kanskje på om det var en klasserival som kom på oppløpet. Men Farstad kan puste ut, som vinner av klasse 55-59 år på 47.44, selv om Kine Teppen fikk 10 sekunder bedre tid.

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC

 

 

SAMSUNG CSC
Silje Smedsrud Kjetsaa liker seg i Follo og spurter inn til 48.52.

 

 

SAMSUNG CSC
PRESIDENTEN: Det var profilerte ballongførere i Ski. Fartsholder for 50 minutter var ingen ringere enn Kondis – norsk organisasjon for kondisjonsidrett – sin valgte president i en årrekke, Tim Bennett. Tim klokker seg inn 24 sekunder foran skjema. Men igjen; hvor er «følgerne»?….
SAMSUNG CSC
GA ALT: Noen tok seg mer ut enn andre. Men denne karen er ikke mer sliten enn at han «smiler» til kompisen som foreviger det hele fra oven.

 

 

 

 

SAMSUNG CSC
Mariann Stenbakk fra Moss IL, en av Norges aller beste veteranløpere, vinner klasse 70-44 år på 51.30!! (OBS: Det er feil i resultatlisten, der det står klasse 60-64 år. Vinner av den klassen er da Turid malmo Knudsen fra Joggekameratene.)

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC
Knut Olav Asbjørnsen, en av de dyktige arrangørene, som selv nylig løp det 90 km lange UltraVasan, i samtale med en fornøyd løper.
SAMSUNG CSC
Denne jenta var svært glad etter fullførte 10 km!
SAMSUNG CSC
FLOTT DEBUT: Marianne Sirnes Engen er mer vant til sykkelsetet som spinninginstruktør hos sponsoren Stamina like oppe i gaten, enn med løping med startnummer på brystet. Men hun fullførte i fin stil og kom under timen med 14 sekunders margin.
SAMSUNG CSC
Marianne Molle hadde æren av å løpe med 60-ballongen, og forhåpentligvis var alle «disiplene» like foran henne i mål…
SAMSUNG CSC
Vakre omgivelser for målområdet på «torget» i Ski.

 

Fra premieutdelingen og «after-run»

SAMSUNG CSC
SkiLøpets dyktige speaker har akkurat ropt opp vinneren av 10 km, Marit Haslie.
SAMSUNG CSC
Gavekort og gratulasjon fra Janicke Ekelberg fra SkiLøperne.
SAMSUNG CSC
Gjensidig gratulasjon av SkiLøpets aller raskeste, John Christian Deighan Hanssen.
SAMSUNG CSC
Fornøyde vinnerne på 10 km.
SAMSUNG CSC
Her er alle fire vinnerne samlet en gang til.
SAMSUNG CSC
Så var det klassevinnerne sin tur til en tur på podiet, her er mannfolka samlet på ett brett.
SAMSUNG CSC
Så var det klassevinnerdamene sin tur (med noen av mannfolka innimellom).
SAMSUNG CSC
Alle klassevinnerne på en gang. En sprek gjeng!
SAMSUNG CSC
Her er klassevinnerne på 5 km.

 

SAMSUNG CSC
I FIN STIL: Premie for den bedriften med flest deltakere gikk til Stil Tekstilservice!

 

SAMSUNG CSC
Vi fikk en hyggelig prat i målområdet med Sindre Torp, som hadde tatt turen fra Tromsø hvor han studerer, til Oppegård. Sindre, som er sønn av en av Norges beste veteranløpere i mange år, Torfinn Torp, har hatt stor fremgang etter at han begynte å trene mer systematisk for et par år siden. Sindre har tidligere i år skrevet løpsrapport på Sportsmanden fra sin flotte seier i Spitsbergen Halvmaraton, verdens nordligste maratonløp. Denne gangen ble det 38.04 og en fin 13.plass totalt for Torp, som løper for Northers Runners.
SAMSUNG CSC
SkiLøpet arrangeres av private aktører og er et lisensfritt løp som ikke er underlagt den omstridte lisensen til NFIF. Christoffer Ladstein signaliserer tydelig hva han mener om den saken med t-skjorte påtrykket «Nei til skatt på mosjonering».
SAMSUNG CSC
OVERALT: Kondis er til stede på de fleste plasser i Norge der det arrangeres løp, gjerne både med kamera og joggesko. Her er redaktør Runar Gilberg med medaljen etter 3.plass i klasse 45-49 år på 39.09. Rapporten hans kan leses her. Gilberg var litt skeptisk etterpå til om han skal klare høstens store mål, nemlig å løpe like fort i Berlin Marathon om et par uker som han gjorde i sin maratondebut for 30 år siden! For å klare målet om 2.47 i Berlin, må den godeste Runar holde nesten like stor fart som han hadde i SkiLøpet, bare fire ganger så lenge… Sportsmanden ønsker vår gode kollega lykke til i Berlin!
SAMSUNG CSC
Hanne Wibe gjør det meget bra om dagen og presser tiden stadig nedover. Denne gangen ble det årsbeste og nest beste tid noensinne på 10 km på 48.46, og det etter at hun hadde kjørt en tøff spinningtime som instruktør på Stamina noen timer tidligere.
SAMSUNG CSC
Sportsmandens reporter takker for et flott arrangement i Ski. Selv var han fornøyd med andreplass i klasse 50-54 år, men ikke like fornøyd med at han måtte se 40-minutters grensen glippe med 10 sekunder.

 

Alle bilder unntatt to: Frode Monsen, Sportsmanden.no

TOPP 15 ALLE DISTANSER

MENN 10 KM

1 (1) 229 John Christian Deighan Hanssen NOR ASKER SK M 23-34 00:32:48
2 (1) 363 Håvard Solberg NOR SKI IL FRIIDRETT M 35-39 00:33:08
3 (2) 376 Mads Bigum Johansen NOR IK TJALVE M 23-34 00:33:53
4 (3) 277 David Gottfridsson SWE SLEVIK IL M 23-34 00:35:03
5 (4) 196 Martin Hansen NOR NESODDEN PROTOUR M 23-34 00:35:28
6 (5) 358 Henrik Berntsen NOR ÅS IL M 23-34 00:36:26
7 (6) 306 Ola Doksrød Strande NOR GJERPEN IF M 23-34 00:36:30
8 (7) 360 Kim Andre Hansen NOR NESODDENPROTOUR M 23-34 00:36:53
9 (8) 274 Jordi Gil ESP M 23-34 00:36:55
10 (1) 237 Bård Brune NOR KRÅKSTAD IL M 45-49 00:36:59
11 (2) 171 Kim Olsen NOR FREDRIKSTAD IF M 35-39 00:37:42
12 (3) 335 Roger Thompsen NOR M 35-39 00:37:54
13 (9) 310 Sindre Torp NOR NORTHERN RUNNERS M 23-34 00:38:07
14 (1) 342 Jørn Jantzen NOR TEKNA M 50-54 00:38:11
15 (1) 169 Joar Markhus Rodal NOR TEAM SYKKELBODEN / SKILØPERNE M 40-44 00:38:13

KVINNER 10 KM

1 (1) 325 Marit Haslie NOR TJALVE K 20-22 00:39:04
2 (1) 368 Kaja Stabursvik NOR ÅS IL/TEAM SKIGO K 23-34 00:41:30
3 (1) 259 Henriette K Sandven NOR TRENING ETTER FØDSEL K 35-39 00:41:56
4 (2) 135 Helen Baastad Haug NOR K 23-34 00:43:53
5 (3) 302 Lene Sandem NOR K 23-34 00:45:08
6 (1) 375 Ylva Haig SWE K 40-44 00:45:13
7 (2) 219 Ida Finstad NOR K 35-39 00:45:35
8 (1) 295 Lill Eriksen NOR JOGGEKAMERATENE K 55-59 00:46:27
9 (1) 78 Merete Bolin NOR FORD CREDIT/SKLLØPERNE K 45-49 00:46:42
10 (4) 123 Thea Skaar NOR K 23-34 00:46:46
11 (2) 348 Eline Granne Andresen NOR LØPLABBET K 20-22 00:46:46
12 (3) 341 Anna Bruce-Lie NOR TRENINGSCAMP K 35-39 00:47:02
13 (2) 247 Anita Jansen NOR K 45-49 00:47:25
14 (2) 180 Marianne Vik NOR K 40-44 00:47:29
15 (5) 250 Kine Teppen NOR K 23-34 00:47:50

MENN 5 KM

1 (1) 532 Helge Dolsvåg NOR KRISTIANSANDS IF FRIIDRETT M 50-54 00:16:41
2 (1) 487 Jon Ilseng NOR BØLER IF FRIIDRETT M 40-44 00:17:25
3 (1) 506 Jan Billy Aas NOR SKILØPERNE/CAD CONSULTING M 23-34 00:18:09
4 (2) 581 Øystein Lie NOR PGS BIL M 40-44 00:18:33
5 (2) 594 Johnny Stensrud NOR MOSS CK M 50-54 00:18:40
6 (3) 605 Bjørn-Erik Pedersen NOR TEAMSKOGVOLL M 40-44 00:19:08
7 (1) 612 Tor-Henrik Solbakken NOR M 35-39 00:19:49
8 (1) 501 Vemund Langvatn NOR NESODDEN M 16-17 00:19:52
9 (2) 535 Idar Bergfjord NOR M 23-34 00:20:28
10 (1) 613 Stein Paulsen NOR SUNDAY RUNNERS M 55-59 00:20:52
11 (1) 443 Helge Horn NOR FINSTAD FORTLØPENDE M 60-64 00:21:02
12 (1) 503 Eirik Enbusk NOR NESODDEN IF M 10-11 00:21:05
13 (3) 485 Nils Anders Gamme NOR OSLO KOMMUNE BIL M 50-54 00:21:05
14 (2) 504 Dennis Lie NOR DRIV IL SKI M 10-11 00:21:16
15 (3) 474 Eirik Markhus Rodal NOR SKI IL M 10-11 00:22:52

KVINNER 5 KM 

1 (1) 572 Adele Flakke Johannessen NOR SK VIDAR K 23-34 00:19:01
2 (1) 498 Turid Sjøstedt NOR LØPLABBET K 50-54 00:19:15
3 (1) 533 Victoria Nitteberg NOR NESODDEN IF – FRIIDRETT K 10-11 00:20:32
4 (2) 541 Maja Ellefsrud NOR NESODDEN IF K 10-11 00:20:34
5 (1) 534 Line Nitteberg NOR NESODDEN POKERKLUBB K 35-39 00:21:30
6 (2) 538 Silja Svanstrøm Amundsen NOR OSI FRIIDRETT K 35-39 00:22:22
7 (3) 408 Beate Lysne NOR K 10-11 00:23:14
8 (1) 606 Runa Skogvoll NOR TEAMSKOGVOLL K 18-19 00:24:07
9 (1) 574 Ruby Semb NOR SKI LØPERNE K 40-44 00:24:23
10 (2) 480 Karianne Ekern NOR SKILØPERNE K 40-44 00:24:25
11 (1) 558 Lene Laugen NOR K 12-13 00:24:38
12 (2) 584 Anniken Sparre NOR LANGHUS K 12-13 00:25:40
13 (2) 495 Stine Brandtenborg NOR K 23-34 00:25:44
14 (3) 507 Anna Ptok POL K 23-34 00:25:57
15 (3) 577 Vilde Ladstein NOR KOLBOTN IL K 12-13 00:26:01

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -