LøpingStor-Oslo

Seier til Marius Borger i Glavamila

Her er vinneren sin egen løpsrapport

Av: Marius Borger

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Glavamila er et tradisjonsrikt lavterskel mosjonsløp som har vært arrangert i Indre Østfold i en årrekke. Til å begynne med gikk løpet på Momarken travbane, før det senere ble flyttet til næringsparken utenfor Askim sentrum. De siste årene har løpet derimot blitt arrangert fra det flotte stadionområdet i Askim sentrum. Løypa er drøyt 6 km (en snill mil) og går på sti, asfalt og grus.

Årets deltakelse var den femte i rekken for min del. Askim IF arrangerer hvert år to mosjonsløp, et godt tilbud til lokalbefolkningen, og noe jeg prøver å få med meg så sant det er mulig. Årets deltakelse hang imidlertid i en tynn tråd, da jeg etter sommerferien var vel ivrig i løpeskoene og pådro meg betennelse i akilles i begge bein. Jeg bestemte meg på løpsdagen for i hvert fall å stille til start, tenkte å heller ta det helt rolig dersom skaden skulle komme tilbake.

Øystein Huse Vik (nr. 53)
Starten går for Glavamila 2014: Øystein Huse Vik (nr. 53) er raskest på de første meterne. Reporter Marius Borger i orange t-skjorte (nr. 68) ser an sine konkurrenter. Foto: Øystein Sørensen, smaalenene.no

På startstreken var det cirka 100 løpere. Den største profilen i herreklassen var Askimgutt Vetle Aasland, en god 1500 meter-løper som representerer Ull/Kisa. Etter skader i fjor og i vinter har Aasland i år valgt å ta et friår fra løpingen. I kvinneklassen var det størst forventninger til 17 år gamle Inger Emilie Bryn Mathisen. Inger Emilie er en lovende mellomdistanseløper fra Spydeberg, som representerer Askim IF.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Som ventet tok Vetle Aasland starten, jeg la meg i rygg og satset på å holde den så lenge jeg orket. Etter 1 km følte jeg meg pigg, ingen smerter, så jeg valgte å øke farten litt. Aasland hadde ikke helt dagen og valgte å stå av. Etter 2 km hadde Rune Følstad og skribenten fått en liten luke ned til forfølgerne, jeg valgte å holde en høy fart for å forsøke å riste av meg Følstad. Etter ca. 3 km fikk jeg noen meter og valgte da å sku opp farten enda et hakk for å få en god luke. Det var en taktikk som fungerte og de siste 3 km ble et sololøp, der jeg kunne konsentrere meg om å holde forfølgerne på trygg avstand. De siste 2 km var harde, både for form og bein, så jeg var glad jeg slapp å ha en mann-mot-mann duell mot mål. Men det var kjempegøy å løpe inn til seier på det fine anlegget i Askim.

glavamilavinnere2014
VINNERNE: Bildet er hentet fra hjemmesiden til Askim IF, som oppsummerer løpet slik: Inger Emilie Bryn Mathisen imponerte med strålende løping da hun vant Glavamila (6 km) på Askim stadion onsdag 3. september. Tiden ble 23.12 i den kuperte løypa. 17-åringen er tydeligvis i toppslag foran Ungdomsmesterskapet i Haugesund til helgen. I herreklassen var det igjen Marius Borger fra Spydeberg som var sterkest med tiden 22.09. Det var halvminuttet svakere enn han hant på i fjor.

Selv om tiden min var nesten 40 sekunder svakere en fjorårets var jeg meget fornøyd, særlig siden mine akillessener holdt hele løpet. Unge Marcus Wammeli Wiik imponerte og tok andreplassen foran Følstad etter en sterk avslutning. I kvinneklassen tok Inger Emilie en oppskriftsmessig seier og imponerte med 5. plass totalt, og en sterk tid. Morsomt å se at noen av fotballspillerne fra Askim FKs 4. divisjonslag stilte, midtstopper Mats Eirik Haug imponerte med 4. plass.

Det ble også arrangert et barneløp i forkant, gøy å se de små smile og le og knive mot hverandre. Men her var det plass til mange flere, så for småbarnsforeldre er oppfordringen klar; ta med barna å delta i barneløp både i Askim og andre steder.

Askim IF med Lasse Jensen i spissen gjennomførte et bra arrangement i et strålende høstvær i Indre Østfold.

Glavamila-2013-Marius-vinner-383x600
I fjor kunne Marius Borger juble for årets første seier etter en rekke pallplasser blant annet i follotrimmen. Borger forsvarte seieren i årets løp, til tross for at løpetreningen ikke har gått helt smertefritt i sommer. Foto: Roar Tomter, Sportsmanden.no

 

Resultater på Askim IF sin hjemmeside her. 

Les også om fjorårets Glavamila, da det endelig ble seier til «den evige toer» Marius Borger!

 

sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -