Sigrun og Ulrik seiret med pers på 5km

Løperparet fra Østfold avsluttet sesongen med kjempeløp i Sportsmandens Jubileums 5-er – MED BILDER AV ALLE!

Sportsmanden arrangerte søndag Jubileums 5-ern i Ski i anledning sitt 5-års jubileum. Og selv om det var kaldt med flere minusgrader, var det helt bart i den lettløpte traséen. Blant de 30 som stilte til start var det en fin blanding av mosjonister fra 14 til 65 år, samt noen svært sterke løpere.

KLAR TIL START for historiens første løp i regi av Sportsmanden. I det fine, men kalde været var det stor spredning i valg av løpsantrekk. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
STARTEN ER GÅTT! Ulrik Lolland fra Moss IL (i midten i sort) tar tidlig kommandoen, men Dag Einar Bøtun fra Spirit Stavanger FIK (t.v.) og Jan Billy Aas fra SkiLøperne/Kråkstad IL følger på hver sin side ut fra start.

Løperparet fra Moss og Rygge, Ulrik Grevle Lolland og Sigrun Gjølberg, stod for dagens beste prestasjoner da de begge vant på nye sterke personlige rekorder. Ulrik fikk notert 15.14, mens Sigrun for første gang i karrieren, inkludert 5000m på bane, kom seg under 18 minutter da hun vant på 17.56.

Dag Einar Bøtun ble toer på gode 16.16, mens det var knallhard kamp og nesten dødt løp om tredjeplassen mellom Bjørnar Slettvåg og Roger Thompson. Slettvåg tok spurten, men de har samme nettotid med 16.40.

Eldbjørg Moxnes, sterk løper og langrennsløper fra OSI, ble toer av kvinnene på 18.20, mens Janicke Bråthe fra SkiLøperne, som nærmest løp på hjemmebane, sikret seg den siste pallplassen med 20.25.

Annonse (Klikk på bildet for info)
Ulrik Lolland spurter i mål i nesten sommerlig antrekk som vinner av Sportsmandens jubileums 5-er – og attpåtil med ny sterk pers på 15.14,0. Lolland, som var i NM-finalen på 1500m i år, har riktignok løpt 9 sekunder raskere på bane.
Samboer Sigrun Gjølberg ville ikke være dårligere. I omtrent samme antrekk spurter hun i mål et par minutter senere til seier og pers hun også, på 17.56,0.

Tøff åpning

-Jeg prøvde å følge Ulrik fra start, men fikk nok svi for det. 2.56 på den første kilometeren var i hardeste laget, fortalte toer Dag Einar Bøtun, Spirit Stavanger-løperen som er bosatt østpå og som vant halvmaraton under Jessheim Vintermaraton nylig.

Bøtun holdt følge nesten til vendepunktet halvveis, der han bare var noen meter bak Lolland, men på tilbakestekket tapte han nesten minuttet til Mosseløperen.

KNALLHARD ÅPNINGSFART. Stort strekk i feltet allerede etter et par hundre meter. Den første kilometeren gikk på rundt 2.56. (Foto: Nina Alette Eggerud)
Sigrun Gjølberg åpner også hakket raskere enn Eldbjørg Moxnes. (Foto: Nina Alette Eggerud)
Fint firkløver fra Team Sportsmanden på rekke og rad: Fra venstre Steinar Lien, Anine Hegre, Dag Spilde og Merete Bolin. Ole Arne Eiksund lurer seg innimellom kvartetten. (Foto: Nina Alette Eggerud)
VED VENDING: Etter 2,5 km er løpets eneste sving, som til gjengjeld er på 180 grader. Her kommer Jan Billy Aas som sjettemann. På høyre side kan vi skimte at avstanden mellom de to i tet fortsatt ikke er stor, mens duoen bak følger hverandre tett. Vi ser også ryggen til Andreas Gossner i sort-gul drakt fra Romerike Ultraløperklubb, som har passert som femtemann. (Foto: Marius Eggerud)

Offensiv Moxnes ga Gjølberg kamp – lenge

Også Eldbjørg Moxnes opplevde noe av det samme i tetkampen i dameklassen, med en hard åping, men at det ble tøffere etter vending. Hun var imidlertid selv svært offensiv i løpets første del.

-Jeg holdt følge til vending, men hadde håpet på å få en luke da jeg er best nedover, fortalte den sterke langrennsløperen som ledet ved runding 2,5km. Løypen er nemlig temmelig flat, men heller dog slakt nedover i første del, og med tilsvarende nesten umerkelige stigning tilbake mot mål, som likevel tapper løperne litt ekstra.

Eldbjørg Moxnes holdt lenge følge med vinneren og var i tet like etter vending, men klarte ikke helt å holde tempoet til Sigrun Gjølberg på siste del. Bak kommer en hardtspurtende Robert Bue, som snek seg sekundet foran Moxnes i mål.

-Det passet bra med en pause i langrennstreningen denne helgen, fortalte Moxnes, som satser på å hevde seg i lokale skirenn i vinter, men som også er en flittig deltaker på løp.

Det er også Sigrun Gjølberg, som i likhet med samboeren deltok i bane-NM i Sandnes i sommer. Hun var selvsagt svært godt fornøyd mer pers og for første gang å se 17-tallet på 5km.

Jublende glad for årets femte pers

Den som jublet aller mest var karen som tapte spurten om tredjeplassen. Men den «sure» fjerdeplassen var alt annet enn sur for Roger Thompson, som satt ny personlig rekord for femte gang i år! Første gang var i februar på 10km i Vinterkarusellen, deretter har han forbedret 10km-tiden to ganger til og perset på 5km i Stomperudkarusellen på Sørum. Før han nå altså avsluttet en lang og fantastisk fremgangsrik sesong med årets femte pers!

-Det skal bli vanskelig å overgå dette til neste år, sa en glad 41-åring, Team Sportsmandens bestemann i går, etterpå.

PERS NR 5! Roger Thompson jubler etter årets femte pers.
Selv om Thompson ble spurtslått av Bjørnar Slettvåg i kamp om den siste pallplassen.

Fin spredning og god stemning

Det var i det hele tatt en meget god atmosfære da Sportsmanden arrangerte sitt første løp. Og selv om nivået i toppen var høyt, var det en fin blanding på startstreken. Yngstemann var Jacob Bolin Lund med 14 år og eldstemann var Peder Guldbjørnsen med 65 år på baken.

Og med et spenn fra aktive løpere og sterke mosjonister til helt ferske løpere som Helga Frang, som begynte med løping i sommer og deltok på sitt fjerde løp, og Mervi Bremnes, som alle bidro til å gjøre dette til en liten jubiluemsfest i det kalde vinterværet.

HEIA! Yngstemann Jacob Bolin Lund heies i mål av mamma Merete Bolin og pappa Hans-Jørgen Lund, som begge to også løp Sportsmandens jubileums 5-er.
ELDST, men langtfra sistemann i mål. 65-årige Peder Guldbjørnsen fra Askim løp på gode 24.30.
NYKOMMER: Helga Frang løp sitt fjerde løp og har all grunn til å være fornøyd med 26.37.
Mervi Bremnes fra Kråkstad er også en nykommer i løpsmiljøet som forhåpentligvis fikk litt ekstra inspirasjon med Sportsmandens jubileumsløp.

Shorts i kuldegrader

Selv slet vi litt med å holde varmen, enda vi var godt påkledd, mens flere av løperne valgte likevel å stille i shorts i minusgradene i Ski.

-Skal innrømme at det var litt kaldt med shorts i dag, men ville gjort det samme om igjen, sa humørsprederen Roar Tomter etterpå.

Litt kaldt, så det var bare å løpe fort for å holde varmen for skadeplagede Roar Tomter, med dagens mest «velkledde» løpsantrekk og bra steg i innspurten til 18.42 i solid sluttid.

Fra Tahiti til Ski for Kondis-presidenten

Dagens mest sporty oppmøte stod kanskje Kondis-presidenten Tim Bennett for, som gjorde heder på Sportsmanden ved å stille til start rett fra et lengre opphold i Stillehavet på Tahiti. Tim kom hjem natten før løpet, men var likevel på plass i Ski ikke så mange timene senere!

Litt døgnvill og litt temperatursjokk…

 

… men Tim Bennett er gjerne på plass det hvor det løpes! Joda, velkledd han også i matchende farger! Den gode tiden 20.03 holdt bare til 17.plass av 30 startende, så hele 16 stykker løp på under 20 minutter i den raske og kontrollmålte løypen.

Totalt var det 33 påmeldte og 30 som løp det aller første løpet i regi av Sportsmanden.
Vi satser på at det ikke blir 5 år til neste gang.

Takk til alle som stile opp, både løpere og hjelpere – og til værgudene, som bidro med sol og bare veier på en søndag i midten av desember.

GOD STEMNING FØR: Halve feltet samlet på ett brett. (Foto: fra Andreas Gossner)
GOD STEMNING ETTER: Upåklagelig humør på deltakerne. (Foto: Arvid Mathiesen)
PALLEN MENN: Ulrik Lolland og Dag Einar Bøtun «på pallen». Tredjemann Bjørnar Slettvåg var fortsatt ute på sin nedjoggingsrunde… (Foto: Arvid Mathiesen)
PALLEN KVINNER: Sigrun Gjølberg, Eldbjørg Moxnes og Janicke Bråthe har også mottatt sine Sportsmanden-buffer. (Foto: Arvid Mathiesen)

Foto der ikke annet er spesifisert: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Flere bilder fra Sportsmandens jubileums 5-er

(Av resten av løpere som stilte til start som ikke er avbildet i reportasjen ovenfor)

Nummer 2 totalt – Dag Einar Bøtun i frisk spurt til 16.16 som sluttid.
Nummer 3 i mål – Bjørnar Slettvåg fra Norges Bank IL gir alt i innspurten! Pallen og 3.plass på 16.40 er velfortjent belønning.
Nummer 5 totalt – Andreas Gossner fra Romerike Ultraløperklubb i god fart! Tiden blir 17.40.
Nummer 7 blir Steffan Aasli fra Driv IL og Team Sportsmanden, som er på vei mot godformen.
Nummer 8 – Fargeklatten Jan Billy Aas fra SkiLøperne og Kråkstad IL fikk det litt tungt etter vending men kom inn på pene 18.15.
Nummer 9 – Lettbente  Joar Markhus Rodal fra Team Sportsmanden tok en snartur hjemmefra og noterte 18.16 etter god finish.
Sistemann på topp 10-listen – Robert Bue fra Marnardal IL utenfor Mandal spurter friskt til 18.19.
Nummer 12 – Rolf Gran fra Team Sportsmanden vinner klasse M50-59 år på 19.23.
Nummer 14 – unge Karsten Ladstein, 14 år gammel fra Oppegård IL og Team Sportsmanden setter pers igjen på 19.31 og er beste løper under 20 år.
Nummer 15 – Øistein Røisland fra Team Sportsmanden løper på 19.38.
Nummer 15 – Dag Spilde fra Team Sportsmanden gir alt og kommer inn på 19.42.
Nummer 18 totalt og tredje beste kvinne – Janicke Bråthe – stifter av SkiLøperne og initiativtaker til SkiLøpet hadde planlagt langtur, men endte opp med «sprintdistansen» 5km på hjemmebane i stedet.
Nummer 19 – Steinar Lien fra Team Sportsmanden startet 2018-sesongen i Ski.
Nummer 20 – Børre Olsen, tredjemann fra Driv IL i Enebakk som hadde tatt turen til Ski, til sluttid 21.02 og 5.plass i klasse M50-59 år.
Nummer 21 – Ole Arne Eiksund fra Kondis. 5km er litt i korteste laget for karen som nærmer seg 100 maraton
Nummer 22 – Hans-Jørgen Lund fra Team Sportsmanden blir best av tre i familien.
På plassen bak, som nummer 23, kommer kona Merete Bolin, 4.beste kvinne og raskeste i klasse K50-59 år på 22.30.
Plass nummer 24 totalt – og 5. beste kvinne – tilfaller blide Anine Hegre fra Team Sportsmanden.
På plass nummer 26 kommer enda en blid løper og eneste med Sportsmanden-lue, Arvid Mathiesen, som løper på 25.30.
Nummer 27 og yngstemann i løpet er Jacob Bolin Lund, som spurter mot mål til 26.35.
Og sist, men ikke minst, Egil Bremnes (t.h.) fra Kråkstad, som avrunder det 30 manns store feltet, her sekundert av arrangørens Marius Eggerud.

Resultater

Sportsmandens jubileums 5-er, 5km, 10.12.2017

1.17Ulrik Lolland1992mMenn 20-29Moss il15:14,03:02 min/km
2.13Dag Einar Bøtun1992mMenn 20-29Stavanger Friidretsklubb – Spirit16:16,0+01:013:15 min/km
3.26Bjørnar Slettvåg1985mMenn 30-39Norges Bank IL16:40,0+01:263:19 min/km
4.10Roger Thompson1976mMenn 40-49Driv IL/Team Sportsmanden16:40,0+01:263:19 min/km
5.6Andreas Gossner1973mMenn 40-49Romerike Ultraløperklubb17:40,0+02:263:31 min/km
6.18Sigrun Gjølberg1991fKvinner 20-29Rygge IL17:56,0+02:423:35 min/km
7.2Steffan Aasli1984mMenn 30-39Driv il/Team sportsmanden18:04,0+02:513:36 min/km
8.9Jan Billy Aas1982mMenn 30-39Skiløperne/ Kråkstad friidrett18:15,0+03:003:38 min/km
9.16Joar Markhus Rodal1971mMenn 40-49Team Sportsmanden18:16,0+03:033:39 min/km
10.31Robert Bue1989mMenn 20-29Marnardal IL18:19,0+03:063:39 min/km
11.20Eldbjørg Moxnes1988fKvinner 20-29OSI friidrett18:20,0+03:063:39 min/km
12.19Roar Tomter1972mMenn 40-49Team Sportsmanden18:42,0+03:293:44 min/km
13.14Rolf Gran1964mMenn 50-59Team Sportsmanden19:23,0+04:093:52 min/km
14.21Karsten Ladstein2003mGutter 13-14Oppegård IL/Team Sportsmanden19:31,0+04:173:54 min/km
15.29Øistein Røisland1966mMenn 50-59Team Sportsmanden19:38,0+04:253:55 min/km
16.23Dag Spilde1969mMenn 40-49Team Sportsmanden19:42,0+04:303:56 min/km
17.32Tim Bennett1965mMenn 50-59Kondis20:03,0+04:504:00 min/km
18.28Janicke Bråthe1972fKvinner 40-49SkiLøperne20:25,0+05:124:04 min/km
19.3Steinar Lien1964mMenn 50-59Team Sportsmanden20:50,0+05:374:09 min/km
20.22Børre Olsen1963mMenn 50-59driv21:02,0+05:494:12 min/km
21.33Ole Arne Eiksund1967mMenn 50-59Kondis21:24,0+06:114:16 min/km
22.8Hans-Jørgen Lund1964mMenn 50-59Team Sportsmanden21:34,0+06:224:18 min/km
23.7Merete Bolin1966fKvinner 50-59Team Sportsmanden22:30,0+07:184:29 min/km
24.12Anine Hegre1984fKvinner 30-39Team Sportsmanden23:48,0+08:364:45 min/km
25.24Peder Guldbjørnsen1952mMenn 60-69Askim If24:30,0+09:194:53 min/km
26.4Arvid Mathiesen1961mMenn 50-59Team Sportsmanden25:30,0+10:185:05 min/km
27.30Jacob Bolin Lund2003mGutter 13-14Ski IL friidrett26:35,0+11:225:18 min/km
28.11Helga Frang1980fKvinner 30-3926:37,0+11:255:19 min/km
29.27Mervi Bremnes1973fKvinner 40-49Kråkstad IL26:58,0+11:465:23 min/km
30.25Egil Bremnes1970mMenn 40-49Kråkstad32:05,0+16:536:24 min/km

Alle resultater per klasse

 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!