HalvmaratonLøpingOslo Maraton

Annie Bersagel vant halvmaraton for kvinner

Pressemelding 21.09.19Fra SK Vidar/BMW Oslo Maraton

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Annie Bersagel fra USA, som løper for Oslo-klubben Tjalve, vant halvmaraton under dagens BMW Oslo Maraton. Hun fikk tiden 1:15:33 – og ble en soleklar vinner av distansen for kvinner.

Bersagel var nesten 3,5 minutter foran nummer to på distansen i hovedstadens gater.

Nummer to ble Marthe Katrine Myhre fra Lillehammer IF på tiden 1:19:02. På tredjeplass totalt blant kvinnene kom Karianne Jevn, som løper for Volvat Medisinske Senter. Hun løp inn til 1:20:28. Linn Stråbø fra BDO AS tok fjerdeplassen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Det ble varmt å løpe i dag. Mye publikum og fint å løpe her, sier Annie Bersagel fra USA, og som løper for Tjalve.

Løyperekorden for kvinner på halvmaraton innehas av EM-deltaker Karoline Bjerkeli Grøvdal. Den er fra 2012, og er på 1:09:41. 

Og det var og er flotte forhold under årets utgave av BMW Oslo Maraton. NRK-kommentator og medlem av arrangørklubben SK Vidar Jack Waitz koser seg i sola i hovedstaden.

-Ikke noe vind og generelt gode forhold, selv om det hadde vært en fordel for de fleste dersom det hadde vært litt kjøligere. Det er flott vær og en fin dag for BMW Oslo Maraton og løping, sier Jack Waitz.

-Også er det positivt at vi ser en stor økning i deltakelsen i de yngre årsklassene. Vi ser mange flere deltakere mellom 20 og 30 år, og det er positivt. At vi har en spesielt god økning i antall deltakere på maraton-distansen er ekstra gledelig, sier Jack Waitz.

Totalt deltar rundt 23 000 løpere under BMW Oslo Maraton i dag. 

-Og det kommer til å bli flere når vi har alle etteranmeldinger på plass. Vi lander på en økning i antall deltakere på rundt 22 prosent sammenlignet med fjoråret. Ja, vi har rundt 4 500 flere løpere i år enn under fjorårets utgave av BMW Oslo Maraton, sier daglig leder May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton.

Det er økning i antall deltakere på alle distanser. 140 løpere deltar i Oslo Trippelen (maraton, halvmaraton og 10 km), rundt 4 000 på maraton, rundt 12 000 på halvmaraton og rundt 6 000 i «10 for Grete». I tillegg rundt 100 på «plogging», det vil si løping og plukking av søppel.

-Dette er idrettsglede og ikke minst folkehelse. Vi ser at stadig flere løper. Og vi ser at stadig flere løper i grupper frem mot BMW Oslo Maraton. Det mellom-menneskelige er også en viktig del av arrangementet, sier daglig leder May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton.

May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton registrerer at det blir stadig varmere på den store løpsfesten i hovedstadens gater.

-Men vi får god hjelp av brannvesenet til å kjøle ned løperne. Vi takker både politi og brannvesen for en solid innsats under arrangementet vårt, sier May Britt Dørum-Persen.

Se resultater på https://oslomaraton.no/

Forsidebildet: Annie Bersagel fra USA og Tjalve til topps i Oslos gater å halvmaraton for kvinner. Foto: Eirik Førde.

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -