Carl Fredrik HagenLangrennStor-OsloUtstyr

Løyperapport og smøretips til Norefjellrennet

Startnummer 1 i morgendagens Norefjellrenn er Carl Fredrik Hagen, nylig hjemkommet fra 16 dagers treningsleir på sykkel. Hagen, som er «tittelforsvarer» sammenlagt, har sendt oss bilder og ferske smøretips fra dagens test av løypene på Norefjell.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Norefjellrennet går nemlig av stabelen i morgen. Det inngår i N-3 trippelen etter modell av Birkebeinertrippelen. Norefjellrennet har tidligere gått sent på vinteren, etter Birken, men måtte i fjor avlyses pga snøforholdene. Det er derfor nå lagt tidligere på vinteren. I tillegg er løypen lagt noe om og kortet ned til 40 km, etter en ekstrem tøff utgave for to år siden. Nå går ikke løypen helt opp på fjellet, men den er tøff nok.

Det ligger an til flotte forhold i morgendagens Norefjellrenn. Bildet er fra i formiddag! Foto: Carl Fredrik Hagen
Det ligger an til flotte forhold i morgendagens Norefjellrenn. Bildet er fra i formiddag!
Foto: Carl Fredrik Hagen

Her er løyperapporten fra Carl Fredrik Hagen etter dagens test:

Løyperapport fra Norefjell:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg har i dag gått i store deler av løypen til morgendagens Norefjellrenn. Forholdene er meget bra. Rundt -6 grader ved start. Oppe på fjellet, 1200 m.o.h., var det litt kaldere. Merket at snøen også var enda tråere der oppe. Lett snøvær i hele dag. I skrivende stund titter solen frem, så det lover bra. Faste fine forhold. Ikke hele løypen var sporsatt i dag, men pakket. Blir sporsatt sent i kveld/natt, så alt ligger til rette for fantastiske forhold!

Testet et par strukturer i dag. Den fineste slipen, OS 035, viste seg å være hakket bedre enn OS 050S. Det var veldig finkornet nysnø hele veien. På festesiden blir det veldig enkelt. Hvis det ikke skjer store temperaturforandringer blir V30/V40, Rode Superextra, Weiss e.l. gode alternativer.

Bare å glede seg til i morgen! 🙂 Det blir en naturopplevelse utenom det vanlige! 🙂

– Carl Fredrik –

Her er flere bilder tatt i dag fra løypen:

Norefjell-20013-02-loypetest3

Norefjell-20013-02-loypetest

Norefjell-20013-02-loypetest4
Alle bilder: Carl Fredrik Hagen.

 

Carl Fredrik Hagen har altså startnummer 1 i morgendagens renn, siden han vant N-2 sammenlagt i fjor. Da ble som nevnt rennet avlyst, mens Carl Fredrik gjorde det meget skarpt med andreplass i Norefjellrittet og seier i Norefjellmarsjen (løpet).

I 2011 ble Hagen nr 3 sammenlagt bak sterke navn som Anders Aukland og Geir Ludvig Aasen Ouren, etter det han kalte en brutal opplevelse i det da 72 km (!) lange Norefjellrennet som også var avslutningsrennet i Ski Classics det året og ble direktesendt på TV2.

Pallen N-3
Seierspallen for N-3 sammenlagt i 2011. Nr. 1 Aukland, Nr. 2 Aasen Ouren og nr. 3 Hagen.
Foto: Fra bloggen til Carl Fredrik Hagen, tatt av Magnus Östh, www.n-3.no

Så tøft blir det altså ikke i morgen, og verken Aukland eller Aasen Ouren stiller til start. Men det blir tøft nok. Blant favorittene er trolig Espen Harald Bjerke og Morten Eide Pedersen. Bjerke er jo en skikkelig «O2-snapper» som sikkert liker den tøffe traséen. Så får vi se om Carl Fredrik Hagen også kan blande seg inn høyt oppe på resultatlisten.

– Jeg skal være med langt fremme. Det er målet. Så får vi se til slutt. Men mye kan skje og jeg er spent på hvordan kroppen er etter samlingen, sier Hagen til Sportsmanden.

I morgen får vi svaret.

CF_N2_seier2012_IMG_8267
Tittelforsvarer: Carl Fredrik Hagen jubler etter seier sammenlagt i N-2 i fjor.
Foto: Lars Netting, hentet fra bloggen til Hagen.

 

Les også:

Samling i Frankrike
En idrettshelg med mye å velge i

 

sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Løyperapport og smøretips til Norefjellrennet

Kommentarfeltet er stengt