LangrennTour de Ski

-Det er nå Touren begynner!

Det begynner virlelig å dra seg til i Tour de Ski. Etter gårsdagens kongeetappe gjenstår fortsatt tre dager på rad med konkurranser, og evnen til restitusjon og det mentale blir ekstra viktig og kanskje tungen på vektskålen til slutt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg pleier å si at det er nå Touren begynner. Nå får vi virkelig se hvem som er flinkest til å restituere seg, til å sove og spise og alle de tingene som det har vært mye fokus på i Touren, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter gårsdagens etappe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Astrid Uhrenholdt fortsetter det fine arbeidet som vi begynte å se på Sjusjøen før jul, sa Thomas Alsgaard etter gårsdagens etappe.
Foto: sportsmanden.no

Thomas Alsgaard er enig.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Det er viktig å gjøre de riktige tingene, ta kloke valg og jobbe bra med hodet. Det mentale er enda viktigere nå, sa NrK sin ekspertkommentator. Alsgaard har Astrid Uhrenholdt Jacobsen som en liten favoritt på dagens 3 km klassisk. Løypen og distansen skulle passe henne bra.

– Jeg hadde bra ski og en løype som passet meg bra, sa Astrid etter gårsdagens renn, og tilføyde om dagens løype: – Den passer meg egentlig enda bedre! Jeg må ha en bra dag i morgen hvis jeg skal være oppi der.

Også Therese Johaug gleder seg til dagens renn, men presiserte at det var viktig å roe seg ned og gå riktig teknisk, særlig «å komme ned mot underlaget»:

– Det er jo en distanse som Kowalczyk liker godt, så det er jo bare å være ekstra påpasselig. Det er mange sekunder som skal deles ut fortsatt, sa hun.

Det blir også spennende å se om Petter Northug jr kan forsvare ledertrøyen i dag, men her er det enda mer åpent før dagens 5 km klassisk.

– Blant gutta er det litt tøffere og jevnere. Legkov kan bli farlig, vi får se, tippet Alsgaard.

Vi får snart svarene. Start er kl 11.15 for jentene og 12.30 for gutta.

 

 

Sportsmanden.no

 

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -