LangrennTour de Ski

En ren maktdemonstrasjon!

Justina Kowalczyk kom knallsterkt tilbake og knuste alle konkurrenterne på dagens 3,7 km klassiske intervallstart etter et rått løp.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Det ble snudd på hodet igjen, da. Det så veldig lovende ut etter gårsdagen, men Justina gikk et helt rått løp i dag!, sa en imponert Thomas Alsgaard på Nrk etter løpet.

– Hun så litt sliten og litt seig ut i går og det ga oss et håp, men i dag var hun råpigg igjen, fortsatte han.

RÅPIGG I DAG: Justina Kowalczyk slo kraftig tilbake.
Foto: Fra Nrk TV

– Det var et veldig godt resultat under veldig vanskelige forhold. Det var mye bedre enn i går, sa Kowalczyk selv.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Therese Johaug tapte hele 37 sekunder, og ligger plutselig 1.06 bak den polske jenta, lenger bak enn hun gjorde før gårsdagen.

– Det er mye! Jeg synes selv jeg gikk et bra løp, Jeg startet bra og klarte å holde trykket oppe hele veien. Det er tett opp til 2.plassen, så jeg må si meg totalt sett fornøyd, sa Therese selv etter målgang.

– Astrid Uhrenholdt Jacobsen gjorde et nytt sterkt løp med 3.plass, kun 6 tideler bak finske Krista Laahtenmaki, men hele 17,1 sekunder bak suverene Kowalczyk, som i tillegg kapret nye 15 bonussekunder.

 

– Jeg var litt for seig i starten, lå litt bak, men hadde en ganske bra avslutning. Det var tøft. Jeg får igjen for å gå bra diagonalt, men det var litt vanskelig å få feste i dag, sa Astrid, som likevel presiserte at hun hadde bra ski og takket Eldar Rønning for lånet av hans superski!

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var bare en tåspiss fra andreplassen i Toblach.

Astrid avanserte fra syvende til fjerdeplass sammenlagt. Den som tapte mest i toppen, var dessverre Kristin Størmer Steira, som ble passert av Jacobsen og falt ned til 5.plass sammenlagt, nå halvannet minutt bak Kowalczyk.

– Det ble litt som fryktet i dag, men jeg gjorde så godt jeg kunne, sa en litt oppgitt Steira etterpå. Jeg åpnet så hardt jeg kunne, men har ikke noe høyere marsjfart i klassisk. Jeg kunne sikkert gått et par kilometer til i samme tempo!, sa Kristin.

Det får hun sjansen til å bevise allerede i morgen, da 10 km klassisk fellesstart står på programmet.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -