InternasjonaltLøping

Glede og skuffelse på EMs siste dag

Henriks dramatiske vei til sølvet og maratonguttas kommentarer

Sjelden har det vært løpt en mer dramatisk 1500 meterfinale i noe mesterskap. Da klokken ringte, lå det konkurrenter strødd mellom bena til Henrik Ingebrigtsen og de andre løperne.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Dette skriver friidrett.no, som også har snakket med maratonløperne Håkon Brox og Urige Buta etter gårsdagens maraton, som ble vunnet på imponerende vis av italieneren Meucci, bare fem dager etter at han overraskende stilte opp på 10.000m og tok en sterk 6.plass.

FlaggHenrik to
Henrik Ingebrigtsen uttalte til NRK at han var «73 % fornøyd» med sølvet, og etterpå løp han æresrunde med det norske flagget. Foto: Thore-Erik Thoresen, friidrett.no

Blandet for maratongutta

Mens Håkon Brox var godt fornøyd med innsatsen og mesterskapsdebuten på maraton, var det en svært skuffet Urige Buta som måtte kaste inn håndkleet på grunn av en lei hofteskade, etter en meget lovende start der Buta var med i tetgruppen før han fikk problemer med skaden.

Butajubel_ettermaal_halvmara
Urige Buta var lant mer fornøyd etter seier på halvmaraton under Oslo Maraton i fjor, enn han var etter at skade spolerte EM-drømmen i Zürich. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden

– Jeg har forberedt meg for dette i to år. OL og VM har aldri vært med i mine planer, det var bare EM jeg satset på, og jeg hadde drømmen om medalje i hodet hele tiden. Nå er jeg veldig skuffet, sa Buta til friidrett.no.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Håkon Brox var naturlig nok langt mer fornøyd:

– Jeg er veldig godt fornøyd med å bli beste norske. Jeg løp kanskje litt fort midtveis og fikk merke det utover. I åpningen lå jeg på 3.25 på kilometeren. Mot slutten var det bare å komme meg til mål. Men det var en fantastisk opplevelse med enormt mye tilskuere, fortalte Brox etter å ha løpt på 2.21.47 i sitt tredje maratonløp.

Spurten-1-Håkon-Brox-600x393
Den egentlige årsaken til at Håkon Brox i går løp EM på maraton: Her spurter han nemlig i mål til seier i SkiLøpet i Ski i fjor sommer, der førstepremien var en tur til Tokyo Marathon! Foto: Trond T. Hansen, Sportsmanden.

At langdistanseløperen i det hele tatt kvalifiserte seg for maraton i EM, skyldes egentlig litt tilfeldigheter og var en direkte konsekvens av seieren i SkiLøpet i fjor, der førstepremien var tur og deltagelse i Tokyo Marathon i januar. Så etter å ha løpt i Japan, var Brox plutselig blitt maratonløper og hadde kvalifisert seg til EM uten egentlig å ha hatt det i planene sine!

Halvmaraton på programmet i neste EM!

– Jeg kan bekrefte at styret i Det europeiske friidrettsforbundet (EA) har vedtatt at det skal løpes halvmaraton i EM i Amsterdam om to år, opplyste presidenten i EA, sveitseren Hansjörg Wirz til friidrett.no.

I reportasjen kan du også lese sportssjef Ronny Nilsen sin oppsummering av mesterskapet, der Henrik Ingebrigtsens sølv var Norges eneste medalje.

 

sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Glede og skuffelse på EMs siste dag

Kommentarfeltet er stengt