FolloOppegårdSykling

Sterk lokal duo som ble nordiske mestere på sykkel

Sissel Vien og Jan Bodin kom hjem til Oppegård med 3 gull fra Nordisk på Åland

Sissel Vien og Jan Bodin tok forrige helg tre gullmedaljer i Nordisk Mesterskap i masterklassene. Også flere ganger tidligere har det også blitt både NM-gull og VM-medaljer på de to superveteranene fra Oppegård. 

I årets nordiske mesterskap, som gikk på den vakre finske øyen Åland i Østersjøen, tok Norge hele 25 medaljer. Sissel Vien fra Greverud fikk gull både på tempo og i fellesstarten, og Jan Bodin var ikke stort dårligere, da han kom hjem til Kolbotn med en gullmedalje på tempo i bagasjen. Tidligere i år ble 61-åringen, som ikke hadde noen aktiv karriere som senior, dobbelt norgesmester på sykkelsetet.

– Jeg begynte å konkurrere i godt voksen alder. Drev ikke med organisert idrett i barne- og ungdomsårene, forteller han.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
JUBEL: Jan Brodin jubler etter gull på lagtempo i Nordisk mesterskap.
forsidebildet er han sammen med Sissel Vien.
FOTO: Jørn Michaelsen / NCF 

Bodin har bodd i Oppegård siden 1965 og debuterte i sykkelkonkurranse i Birkebeinerrittet i 1998. Da det ble både merke og premie allerede på første forsøk, var han bitt av basillen. Han stilte i Birkebeinerrittet i flere år, der den beste plasseringen var 16.plassen i klasse M45-49 år i 2005. 

Mens Sissel Vien sykler for Follo Sykkelklubb, meldte Bodin seg inn i IF Frøy allerede i 2001.

–På det tidspunktet var det laber landeveisaktivitet i Follo, mens Frøy hadde oppmøte på Hvervenbukta, forklarer han.

I 2008 deltok Bodin i sitt første nordiske mesterskap på landevei, mens han debuterte på temposykkel i NM i 2013 med bronsemedalje i klasse M55-59 år. Allerede samme år tok han også en sterk 5.plass i VM! I Nordisk i år ble det altså gull på tempo til Jan Bodin med en seiersmargin på et drøyt minutt. 

På fellesstarten var ikke Bodin like heldig, da en svenske stakk alene fra hovedfeltet. Jan forteller: 

– Jeg gikk etter og kom nesten opp på hjulet hans. Jeg skulle ha bitt tenna mer sammen, men ingen ville kjøre, så jeg ble sittende foran. 150 meter fra mål ble jeg dratt ned i spurten og gikk i bakken i en hastighet på 45,3 km/t. Jeg hadde flaks og fikk kun et kutt i armen som måtte sys.

Bodin sin beste VM-passering er andreplassen fra fjorårets mesterskap i Italia, samt sølv på tempo og bronse på fellesstarten fra VM i Danmark i 2015.

NM-GULL: Jan Bodin etter gull i NM tidligere i år. FOTO: Pål Olsen / IF Frøy

 Meritterte Sissel Vien tok altså to gull i Nordisk. Kvinnen som fylte 60 år denne uken har for lengst mistet oversikten over antall medaljer. 

– Jeg har ikke peiling på hvor mange medaljer jeg har, men vet at jeg har 4 VM-gull, forteller hun. 

Neste uke reiser Vien til VM i Polen, på jakt etter enda flere medaljer. Kanskje hun får en forsinket 60-års gave?

Vi kommer tilbake med litt mer om den tidligere mellomdistanseløperen i en senere utgave.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– – –

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i lokalavisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. I tillegg portretterer vi enkelte idrettsutøvere eller sportsprofiler med lokal forankring.

Denne artikkelen står på trykk i Oppegård Avis torsdag 22.august 2019.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -