Carl Fredrik HagenFurusjøen RundtSkribenter og bloggereSykling

Klar for NM i favorittløypen

Oppdatering om bloggerne – 3: Carl Fredrik Hagen

Terrengsyklist Carl Fredrik Hagen har virkelig fulgt opp gjennombruddsesongen i fjor og befestet posisjonen som Norges beste maratonsyklist så langt i år. Seier i to av tre ritt i Norgescupen, sammenlagtseier i tredagersrittet TransØsterdalen, beste norske med 13.plass i EM. Sesongen har vært begivenhetsrik for den unge syklisten fra Oppegård. Og lørdag 26.juli står sesongens kanskje største mål for døren; NM i Furusjøen Rundt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Furusjøen3
13 var ikke noe ulykkestall for Carl Fredrik Hagen i fjorårets Furusjøen Rundt, som han vant. Lørdag 26. juli går NM i samme traséen. Foto: Arrangøren

Og skal en dømme etter årets resultater, samt fjorårets løp i den flotte traséen i Rondane, så er det Hagen som må tåle favorittstempelet. For Carl Fredrik viste enorm kjørestyrke da han tråkket fra alle i de lange, tøffe bakkene i Furusjøen Rundt og tok karrierens andre seier i Norgescupen. TV2s sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg kalte unge Hagen for en klatregeit da han først innhentet, deretter dro rett fra resten av tetgruppen i de lange, seige bakkene. Og nettopp klatreeenskapene er den store styrken til Hagen. Til Terrengsykkel.no sa han følgende etter sin seier i Bukkerittet forrige helg:

– Jeg tok igjen teten omtrent ved Kantilknappen og så stakk jeg i bakkene opp mot Fagerhøi. Rykket egentlig ikke sånn veldig, bare kjørte hardt og seg i fra. Beina var bra i dag, skulle gjerne hatt flere bakker jeg.

På sin egen blogg utdyper Carl Fredrik:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– I mål var jeg 43 sekunder foran Henrik (Kippernes) og 2.51 minutter foran Lars-Ove (Thoresen) på tredje. Ny løyperekord med 7 minutter ble det også! 🙂 Veldig fornøyd med årets andre NC-seier og økende ledelse i NC sammenlagt! 🙂 Spesielt morsomt er det å vinne et et slikt ritt med mye sti og teknisk underlag, samt få høydemeter. I tillegg hadde jeg en solid opphenting etter det tekniske uhellet. Det viser at jeg har forbedret teknikken i år, ikke bare kjørestyrken.

SAMSUNG CSC
Det er nok av lange, seige og utfordrende bakker på Kvamsfjellet, som favoriserer klatreekspertene med stor kjørestyrke. Foto: Frode Monsen


Bli med på Furusjøen Rundt – Eventyret i Rondane!

Det er Norgescuplederen selv som oppfordrer til dette i sitt siste blogginnlegg. Hagen roser arrangementet, løypen og ikke minst den spektakulære naturen som omkranser rittet:

– Det som gjør Furusjøen Rundt unikt er omgivelsene med Rondanes tinderekker i bakgrunnen ruvende godt over 2000 meter over havet, samt alle terrengtypene vi er innom i løpet av rittet: snaufjell, høyfjellsstier, spredt fjellbjørkeskog, furuskog og tett granskog ned mot bygda med avsluttende bratte beiteenger. Opp igjen mot fjellet får vi alt sammen på nytt, bare i revers 🙂 Dette er unikt i Norge!

image
PANORAMA: Furusjøen med Rondene som kulisser. Foto: Frode Monsen

Furusjøen Rundt går altså lørdag 26.juli. I tillegg til NM maraton, går også såkalt Pathfinderklasse i NM-traséen og et noe enklere turritt over 70 km, også den i følge Hagen med en fin kombinasjon av grus, sti og kjerrevei.

– Det er nok av høydemeter og utfordringer, men fullt gjennomførbart for de aller fleste! Furusjøen Rundt gir i tillegg seeding til både Grenserittet og Birkebeinerrittet, presiserer Norgescuplederen.

Mer om dette og terrengsykling generelt på carlfredrikhagen.com.

 

sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -