Carl Fredrik HagenOppegårdSykling

Sykler Giroen i høst – vurderer klubbskifte

Det er nå klart at Carl Fredrik Hagen skal sykle Giro d´Italia til høsten. Det blir årets store mål for vår lokale sykkelstjerne. 

–Det blir spennende. Den siste uken i rittet er både knallhard og byr på sinnssykt mange høydemeter. I tillegg er man kommet til slutten av oktober, uttalte Hagen til Eurosport i forrige uke.
(Foto forsidebildet: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Giroen regnes som det nest gjeveste av de tre Grand Tours – etapperittene over tre uker som beskrives av mange som noen av verdens hardeste idrettskonkurranser. Kun Tour de France har større prestisje, og også Spania Rundt inngår i samme kategori – etapperittet der Carl Fredrik i fjor ble historisk med tidenes beste norske sammenlagtplassering i en Grand Tour med sin sensasjonelle 8.plass. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det skal bli spennende så se om Hagen klarer å følge opp dette. Grunnlaget er imidlertid godt. Calle har benyttet koronatiden til å legge et solid treningsgrunnlag her hjemme, med egne innlagte «etapperitt» og fjellpass i Norge. 

På forsommeren hadde han sin egen 4-dagers tour der han syklet over 900 km, inkludert en monsteretappe på vel 280 km  fra Valdres, over Valdresflya, ned Gudbrandsdalen og til «mål» på Sjusjøen, noe som Eurosport laget et eget program av kalt «klatreprinsen». 

Og forrige uke testet Hagen seg i det han mener er de lengste sammenhengende bakkene i Norge, opp til Juvass. Det ble selvsagt Strava-rekord med flere minutter etter klatringen. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Carl Fredrik bekrefter overfor Sportsmanden at formen er god: 

–Jeg har trent bra nå. Syklet klubbmesterskap med Sagene IF Sykkel forrige tirsdag på tempo. Hvervenbukta-Tusenfryd-Hvervenbukta. Endte med løyperekord, 49,1 km/t i snittfart og en god hardøkt. På fredag kjørte jeg også Grand Tour-trening med Juvasshytta og Sognefjellet. Bakken opp til Juvass er Norges høyesteliggende asfalterte vei, 1860 moh. 13 km bakke med 10 % i snittstigning. Klarte å komme meg under 50 minutter, så det ble en ny rekord opp der også.

LOKALT RITT: Carl Fredrik Hagen etter temporittet på Mosseveien. Carl Fredrik vant selvfølgelig, og etterpå ventet gratulasjoner fra den lokale heiagjengen, Kjersti Nyvalg (t.v.) og Birgitta Nordby.
(Foto: Fra Facebook)

Vurderer klubbskifte tross suksessen

Etter suksessen i debutsesongen i fjor skulle man tro at storlaget Lotto Soudal ønsket å forlenge den gjeldende 2-års kontrakten til Hagen, som går ut etter denne sesongen. Men Carl Fredrik bekrefter at et klubbskifte vurderes. 

–Det stemmer at vi er i forhandlinger med andre lag. Lotto ønsker ikke å satse stort på General Classification (sammendrag) og bruker budsjettet sitt på klassiker-ryttere (endagsritt). Slik jeg har forstått det er de ikke misfornøyde med meg, tvert i mot, men filosofien deres er litt annerledes enn hva jeg trenger for å ta nye steg i World Tour, forklarer Hagen, som også røper at det er konkret interesse fra to World Tour lag. 

Carl Fredrik Hagen har i sin fortsatt relativt korte sykkelkarriere vært flink til å se nye muligheter og tatt riktige valg som har gjort at han har kunnet utvikle seg og stadig tatt nye steg som sykkelrytter. Det vil han nok fortsatt gjøre. 

Sportsmanden i andre media

Sportsmanden skriver en side hver uke i lokalavisen Oppegård Avis. Dette innlegget (med færre bilder) står på trykk denne uken.

 Se alle reportasjer fra Sportsmanden i Oppegård Avis her.

Se tidligere reportasjer om og med Carl Fredrik Hagen på Sportsmanden

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -