LøpingTeam Sportsmanden

Bjørnar Slettvåg til topps i løpsfest i Farsund

Og Marthe Katrine Myhre seiret i Hamarløpet da Team Sportsmanden markerte seg flere steder i helgen

Vi har lagt bak oss en svært aktiv helg på løpsfronten med diverse konkurranser over det ganske land. Også Team Sportsmandens løpere har deltatt mange steder, fra Sandnes til Oslo, Nesodden, Hamar (forsidebildet) og Farsund. Og med flere pallplasser og to seire som belønning. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På Hamar vant Marthe Katrine Myhre 10km med klar margin og i Farsund gikk Bjørnar Slettvåg helt til topps på halvmaraton. Som før nevnt ble det også andreplass i Grefsenkollen opp til Per-Christian Lysaker Torgersrud og i EcoTrails manndomsprøve på 80km var Håkon Urdal kun 15 sekunder fra en pallplass. 

Begeistring i sør da Farsund inviterte til fest

Lengst sør gikk Farsund Maraton av stabelen, et arrangement som involverer og begeistrer store deler lokalbefolkningen. Om ikke deltakelsen var så stor som arrangøren kanskje hadde fortjent, så stilte da 44 på maraton, 81 på halvmaraton, 92 på Mila og 106 på Halvmila, i tillegg til maratonstafett og barnemaraton. 

Bjørnar Slettvåg

På halvmaraton ble det altså seier til en av de sist tilkommende i Team Sportsmanden, Bjørnar Slettvåg, som vant den relativt krevende løypen i sommervarmen på Sørlandet med snaue to minutter på 1.22.21. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Fantastisk løype i havgapet, men kupert og krevende – særlig i varmen, skrev Slettvåg i Facebookgruppen til Team Sportsmanden, og utdypet litt mer:

Morsomt med konkurranser som snur hele arrangørstedet på hodet. Velorganisert og presis tid- og lengdemåling. Supert med ekstra drikkestasjoner og hageslanger som folk hadde satt opp langs løypa i varmen. Løypa var av den tøffere sorten med tre voksne stigninger, den første rett fra start. Den lengste bakken, i le for vind og på grov grusvei, var knallhard og glodhet. Men deilig nedløping med havbrisen i ansiktet etterpå. Liker normalt bakker, men på lørdag var beina tunge allerede på oppvarmingen, så det gjaldt bare å finne en grei flyt. Skulle gjerne hatt et sterkere startfelt som kunne pushet litt, men morsomt med seier også da, forteller Slettvåg, som gjorde en kjempeetappe med nest beste etappetid av 1.553 lag da Team Sportsmanden klarte en knallsterk fjerdeplass i monsterklassen A1 mix med flest menn i Holmenkollstafetten. 

«Morsomt med konkurranser! Enda morsommere med celebert selskap på startstreken. Sonia (2) debuterte i Farsund Barnemaraton på lørdag. Selv karret jeg meg inn til seier på halvmaraton på en tung dag. Begge for Team Sportsmanden, selvfølgelig», skrev Bjørnar Slettvåg under dette bildet.

Toer ble Tore Tjørnhom fra Kristiansund Løpeklubb, et velkjent etternavn i den klubben. Han løper i klasse M50-54 år, så vi tipper at dette er faren til Kristian, som vant 10km i overlegen stil på gode 33.12. 

Kvinnenes milløp ble vunnet av Andrea Boutear fra Gular (40.31), mens Julie Nielsen fra Kristiansand vant halvmaraton (1.33.44). 

Maraton ble vunnet av Bjørnar Stenberg fra Flekkefjord på 2.44.55 (som eneste under 3 timer) og av superveteran Inger Dagny Saanum, som i klasse K55-59 år vant på svært sterke 3.12.26 – kun slått av de to beste mennene! 

Resultater Farsund Maraton

Marthe ett trinn opp til seier i Hamarløpet

Over hele Sør-Norge herjet sommervarmen med temperaturer tett oppunder tropegrensen på 30 grader. Hamarløpet hadde lignende temperaturer i fjor også, da Marthe Katrine Myhre ble toer bak Heidi Pharo. I år tok Myhre – som representerte sin nye klubb Lillehammer IF og Team Sportsmanden – steget opp på øverste trinn av seierspallen – i tillegg løp hun 18 sekunder raskere enn i fjor til vinnertid 37.24 med en seiersmargin på over 2 minutter til Selma Øde fra Rygge IL. 

De to siste års vinnere i Hamarløpet; Heidi Pharo og Marthe Katrine Myhre – her etter fjorårets løp. (Foto: Frode Monsen)

Jon Arne Gaundal fra Steinkjer FIK slo for øvrig til med et kjempeløp til seier og ny løyperekord på 32.56, mens Simen Næss Berge fra Lillehammer IF dermed måtte nøye seg med en ny andreplass på 34.18.

Resultater Hamarløpet

Sandnesløpet

I Sandnesløpet ble det hjemmeseier til Øystein Wergeland fra Sandnes IL på 35.20 og klasseseier i M60-64 år til Team Sportsmandens Arnstein Arvesen på 50.03, mens det ble 2.plass i M50-54 år til Morten Vestvik på 42.12. Vestvik har sendt denne reportasjen fra løpet:

To av Team Sportsmandens tre deltagere i Sandnesløpet; Morten Vestvik og Arnstein Arvesen. I tillegg løp Tommy Andresen halvmaraton. (Foto: Privat)

Et flott arrangement regissert og iscenesatt av daglig leder i Sandnes IL., Geir Eikeskog. Det var et bredt utvalg av distanser å velge mellom: barneløp, 1 km for yngre, 5 km, 5 km for lag, 10 km og 21,1 km. «Heldigvis» ante vi heller ingenting om hvor tøff løypa var på forhånd. Ca 90% grus/sand, 10% asfalt, kupert med noen seige motbakker og 1,5 km motbakke på slutten. Ingen rask perseløype med andre ord. Starten var grei da, med ca 2 km slakt nedover. Resultatlista sier også sitt, da det kun var 8 løpere av 270 som klarte sub 40 minutter. Varmen og den tøffe løypa er nok mye av årsaken til det. Når det et sagt var det ei fin og variert løype, og all ære til Geir Eikeskog og hans stab for dette flotte arrangementet. Nå er det bare å sette dato for neste års løp så kommer vi igjen, forteller Morten Vestvik.

 Resultater Sandnesløpet

Skaubygdaløpet

Tar vi også med at aktive Luca Roncoroni – nettopp tilbake fra spektakulært etappeløp i Atlasfjellene i Marokko og som fotograf og support på EcoTrail lørdag – ble toer bak sterke Henning Pedersen i klassen i det krevende halvmaratonløpet i terrenget i Skaubygda på Nesodden med 1.37.03 – et løp som ble vunnet av Kjetil Myklebust (1.30,41), så er i hvert fall en del av helgens aktiviteter nevnt. 

– Skaubygdaløpet var varm, men flott løype og bra selskap gjorde at jeg ikke klarte å ta det så rolig som planlagt. Det ble ikke 100% hele veien, men godt over «behagelig tempo»… morsomt å konkurrere. Nå er det 10 dager nedtrapping før neste løp i Sveits, forteller den ivrige terrengløperen til Sportsmanden.

Svein Hagen fra Team Sportsmanden tok en klar seier i klasse M50-54 år på 7 km i Skaubygdaløpet, som gikk unna på 37.02. Enda raskere gikk det med Jan Billy Aas som løp på 32,27. Aas – som har vunnet den korteste distansen i Skaubygdaløpet flere ganger – forteller imidlertid at han i år slet både med farten, varmen og med hold – med 2.plass i klassen og 6.plass totalt som resultat. (Foto: Harald Ringen)

 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -