Stor-OsloUltraløp

Didrik Hermansen vant 80km i EcoTrail i varmen

Her er noen bilder LIVE fra løpet – Nå oppdatert!

EcoTrail arrangeres i Oslo på det som kan bli årets varmeste dag. Det er meldt opptil 30 graders varme flere steder på Østlandet. Den lengste distansen på 80km startet allerede kl 08.00 i morges. Ved passering Vettakollen etter 31-32 km, var Didrik Hermansen i tet, etterfulgt av Gjermund Nordskar og Jarle Risa.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Didrik Hermansen i ledelse og ser fantastisk bra ut!

Dette rapporterer Luca Roncoroni, som er på plass på utsiktspunktet i Nordmarka for å heie på løperne. 

VANT 80km: Didrik Hermansen passerer som førstemann på Vettakollen med Oslofjorden som flott bakteppe – og var også først i mål. Foto: Luca Roncoroni
Andremann på Vettakollen er Gjermund Nordskar, men den tøffe ultraløperen brøt løpet etter hvert. Foto: Luca Roncoroni
Tredjemann til toppen av Vettakollen og andremann i mål på 80km; Jarle Risa. Foto: Luca Roncoroni

Oppdatering klokken 16: 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Didrik Hermansen vant 80km

Didrik Hermansen holdt unna helt til mål og vant kongedistansen 80km i EcoTrail med tiden 6 timer 40 minutter og 24 sekunder. På andreplass på de foreløpige og uoffisielle listene står Runar Sæther med 7.19.42, med Jarle Risa på tredjeplass ikke langt bak, med 7.26.44.

Flere står ikke på listen over fullførte i skrivende stund og Gjermund Nordskar sitt navn finner vi ikke på listen, heller ikke over de som ikke har fullført.

På kvinnenes resultatliste er det foreløpig ingen som har noe resultat på 80km, kun rutinerte Margrethe Løgavlen står oppført med DNF (did not finish).

Oppdatering klokken 20: 

Endringer på pallen på guttas 80km –
Molly Bazilchuk vant kvinnenes 80km 

Mye surr i resultatservicen fra EQTiming, men at Didrik Hermansen har vunnet 80km er det lite tvil om. Imidlertid ser det nå ut som om Runar Sæther ikke ble toer, han står nå som DNF*, det samme gjør Gjermund Nordskar, en kar som har vunnet ekstremløpene Salomon Xreid et par ganger. Det indikerer nok at dette var et særdeles tøft løp i tropevarmen i Oslo. 

Dermed har Jarle Risa fra Undheim IL nå «rykket opp» til 2.plass, mens Tobias Øgrim fra Tøde Sport har kommet inn som «ny mann» på den siste pallplassen med tiden 7.51.40, bare 15 sekunder foran Håkon Haug Urdal på fjerdeplass, som kommenterte løpet sitt slik på Facebook:

-Jeg var påmeldt Ecotrail i dag under Team Sportsmanden, men arrangør bommet og brukte min gamle profil. Men racet gikk alt i alt brukbart. Jeg mistet flyt da jeg tok igjen 30km-feltet rett etter 50km. Så gikk jeg tom for væske før siste drikkestasjon. Da ble jeg helt kokt. Det viste seg at jeg mistet pallplass på de siste 8km. Skulle bitt tennene mer sammen hvis jeg hadde vært klar over plasseringen, men jeg var helt ferdig. Likevel gøy med 4.plass med tiden 7:51:55.

AVANSERTE: Tobias Øgrim løp meget sterkt og ble til slutt nummer 3 på 80km. (Foto: Tellef Øgrim)

*) Og hva skjedde egentlig med Runar Sæther, vinneren av blant annet Jessheim Vintermaraton i fjor som i vinter har slitt med en langvarig skade?

Her er hans egne ord til Sportsmanden:

-Det ble et tøft løp! Trodde jeg startet rolig nok, lå i en gruppe på 4-7.plass til stigningen mot Fagervann. Passerte Frognerseteren som 4.mann og passerte deretter 2. og 3.mann på vei til Sørkedalen. Fortsatt på 2.plass ved Fossum, men da hadde jeg allerede fått det. Ville droppe ut, men crewet pushet meg videre – fortsatte noen km til, men beina ville ikke bære. Måtte tilslutt sette meg i skyggen i 30 minutter og innse at løpet var over for min del. Utrolig skuffet, men det var min egen feil. Litt for fort litt for tidlig? Litt for lite drikke i varmen? Mangler trening på grunn av skade? Antageligvis en kombo. Men lærerikt og en knallbra økt uansett – får prøve å se det positive i det og neste gang holder det helt inn. Jeg er i hvert fall på rett vei igjen etter skaden, så det tar jeg med meg som positivt!

Molly Bazilchuk fra OSI vant kvinnenes 80km på 8.16.28, foran Ingrid Lid og Liss Vallestrand, begge fra Romerike Ultraløperklubb. 

34 kvinner fullførte den lengste distansen, to brøt, deriblant omtalte Løgavlen. 

132 menn fullførte 80km og hele 32 – eller nesten 20 % – brøt løpet. 

Sylvia Nordskar imponerte på 50km

På den nest lengste distansen – 50km – ble det fransk seier ved Paul Ogier, som representerer OSI på 3.53.28, med Johannes Rummelhoff og Jo Nordskar på de andre pallplassene. Nordskar fulgte også på fjerdeplass totalt. Jo sin søster Sylvia var bare noen minutter bak broren som fjerde løper i mål til seier i kvinneklassen på 4.12.29, med Rita Nordsveen og Erika Wollner på de andre pallplassene. 

Varm, varmere, varmest???. Ecotrail Oslo 50 km ble av det varmeste slaget. Kjempet meg i mål og er fornøyd med 2.plass totalt. Folkefest i Oslo med mange spreke folk, skrev den meritterte ultraløperen Rita Nordsveen på Facebook. 

Distansen på 31km ble vunnet av Ole Andre Hagen fra Oslo og Julie Aspesletten fra Spirit Stavanger Friidrettsklubb.

Alle resultater

Bilder: Luca Roncoroni – 
som nettopp har skrevet denne eksklusive reportasjen fra sitt 6-dagers etappeløp i Atlasfjellene i Marokko.

 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -