LøpingMotbakkeløpStor-Oslo

Joar Thele og Annie Bersagel tok tilbake tronen

Varmt og fort i Grefsenkollen opp

Lyngutten Joar Thele og norsk-amerikanske Annie Bersagel fra Tjalve vant motbakkeløpet Grefsenkollen opp på sterke tider i sommervarmen i Oslo på lørdag. Begge to tok dermed tilbake «tronen» etter å ha vunnet løpet tidligere også. Thele vant for to år siden, mens Bersagel også har flere seire og innehar løyperekorden på damesiden satt for noen år siden.

Joar Thele er karen som så heltemodig ledet Vasaloppet i 7 mil i vinter. Etter dette og en rekke andre sterke langrenn, har han blitt «belønnet» med plass på verdens beste langløpslag, tidligere Team Santander under Anders Auklands ledelse som fra neste sesong heter Team Ragde Eiendom.

I fjor ble det «bare» tredjeplass på Thele i Grefsenkollen opp. Dermed fikk han også revansje på den sterke veteranen Per-Christian Torgersrud fra Team Sportsmanden, som i fjor avgjorde en knallhard duell dem imellom i de siste stigningene. Torgersrud tok en ny andreplass i årets løp på 16.57.

Fra fjorårets duell mellom Joar Thele (t.v.) og Per-Christian Torgersrud, som sistnevnte da vant. Thele stakk tidlig fra start i år, holdt helt inn og fikk sin revansje. (Foro: Arrangøren)

Joar Theles vinnertid på 16.30 var 3 sekunder raskere enn Stian Øvergaard Aarvik vant på i fjor, da han også vant Norgescupen i motbakkeløp sammenlagt.

Den siste pallplassen knep unge Magnus Tuv Myhre med 3 sekunders margin til den sterke motbakkeløperen Øyvind Heiberg Sundby, på 17.19.

Annie Bersagel vant kvinnenes konkurranse på 19.07, foran sterke løpere som Silje Fjørtoft og Monika Kørra – toer i fjor da Karoline Holsen Kyte vant. Sistnevnte er ute med tretthetsbrudd og fikk dermed ikke anledning til å forsvare seieren fra i fjor på sterke 18.35, en tid kun Bersagel har slått tidligere, men kommer nok sterkt tilbake senere. Bersagel er for øvrig hun som ble treer i Fornebuløpets 10km på torsdag etter Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg, så det setter også Johaugs løp der i et enda sterkere lys.

Alle resultater

NR 1: Tommel opp og seier til Joar Thele fra Lyn og Team Ragde Eiendom i Grefsenkollen opp. Her etter fjorårets løp samme sted. (Foto: Frode Monsen)
NR 2: Per-Christian Lysaker Torgersrud fra Team Sportsmanden med nytt sterkt motbakkeløp, ny andreplass i Grefsenkollen opp og enda et par nye ski i premie. Her etter fjorårets løp, som gikk 9 sekunder raskere enn gårsdagens. Men i fjor hadde veteranen fra Moelv en knallhard duell mot Thele, i år løp han inn til en klar andreplass totalt og soleklar seier i klasse 40-44 år. (Foto: Frode Monsen)