LøpingMotbakkeløp

Fint da Grefsenkollen Opp feiret 10-års jubileum med første løp i Motbakkecupen

Stian Øvergaard Aarvik og Karoline Holsen Kyte aller raskest

Det var fine løpsforhold da Grefsenkollen Opp ble arrangert for 10.gang. Etter mange forsøk, var løpet i år også med som ett av fem i Motbakkecupen 2017. Dermed ble konkurransen kanskje enda tøffere enn vanlig, selv om Grefsenkollen Opp, i motsetning til de fleste andre av løpene i cupen, går på asfalt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Nå oppdatert med mange bilder og kommentarer! 

MEDALJEVINNERNE PÅ ETT BRETT: Sprek forsamling løpere av begge kjønn, som inntok podiet sammen: Fra venstre de to toerne Per-Christian Lysaker Torgersrud og Monika Kørra, i midten vinnerne Stian Øvergaard Aarvik og Karoline Holsen Kyte og til høyre treerne Merete Weng og Joar Thele. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Aller fremst ble det en hard kamp mellom den unge motbakkeeksperten Stian Øvergaard Aarvik fra Gneist utenfor Bergen; andremann sammenlagt og vinner av juniorklassen i motbakkecupen i fjor, den sterke veteranen Per-Christian Lysaker Torgersrud fra Lillehammer, og langrennsløper og fjorårsvinner av Grefsenkollen Opp Joar Thele fra Lyn Ski, med den rekkefølgen i mål. Vinnertiden var sterke 16.33.

Merete Weng biter tennene sammen og holder unna for lillesøster Heidis landslagskollega Ragnhild Haga (911) i kampen om den siste pallplassen. (Foto: Arrangøren)

På kvinnesiden imponerte Karoline Holsen Kyte igjen og vant en klar seier med 50 sekunders margin på 18.35, mens det var adskillig tettere i kampen om de neste plassene, med bare drøye halvminuttet mellom andre og sjette kvinne i mål. Monika Kørra og Merete Weng knep til slutt de to siste pallplassene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Fjorårsvinneren ga seg ikke uten kamp

-Det var tøft! Jeg prøvde å bite meg fast i lederen, men måtte slippe nedi brattbakken her, sa fjorårsvinner Joar Thele til Sportsmanden etterpå. Han utdypet med følgende kraftsalve på instagram:

-Etterhvert sa kreftene helt stopp, og siste kilometeren ble en av de tøffeste både fysisk og psykisk i løpssammenheng jeg har vært gjennom!
GA ALT: Joar Thele hadde det tøft på slutten, noe bildet med all tydelighet viser. Veteranen Per-Christian Lysaker Torgersrud blir til slutt for sterk for fjorårsvinneren. (Foto: Arrangøren)

Det er altså fjorårsvinneren som sier dette. Han vant også Ivar Formos Minneløp i fjor og slo da også Sindre Buraas. Og Thele vant Nordmarka Skogsmaraton i sin debut på distansen i 2014 – på ny løyperekord! Men det er langrenn Lyngutten satser på, selv om han også var en særdeles lovende kajakkpadler og faktisk er verdensmester for juniorer!

HARDHAUS: Joar Thele smilte og var like blid selv om han måtte se seg slått av to mann i Grefsenkollen Opp. Nedover ventet rulleski…

Sterk veteran imponerte

Veteranen Per-Christian Lysaker Torgersrud imponerte minst like mye opp Grefsenkollen. Unggutten Stian Øvergaard Aarvik var det ikke noe å gjøre med, men Torgersrud passerte Thele i de siste svingene da kreftene hans tok slutt.

-Jeg holdt følge med lederen lenge, men måtte slippe vel halvveis. Jeg har bare en fart, så jeg måtte holde den helt inn, fortalte Torgersrud etterpå.

-Jeg har trent veldig mye over mange år og får nå litt valuta for det, røpet han.

Som Thele, er det langrenn som har vært hovedidretten, men nåløyet for å bli blant de aller beste der er særdeles trangt.

STERK VETERAN: Per-Christian Lysaker Torgersrud har trappet noe ned på treningsmengdene, men løper fortsatt like raskt oppover bakkene som tidligere. Nå har han et ekstra skipar også til neste vinter.

-Jeg er godt fornøyd, jeg nærmer meg jo 40 år, kommenterte den sympatiske karen som er bosatt på Lillehammer.

Han røpet at han nå trener litt mindre enn tidligere, med kortere og hardere økter.  Uansett imponerende å bli nummer to i dette selskapet, selv om Torgersud har hevdet seg i motbakkeløp mange ganger tidligere, blant annet med seier i det første Skeikampen Opp i 2013 og andreplass i Koboltgruvene Opp i 2015.

Det ble på ny deltakerrekord i Grefsenkollen Opp med 572 påmeldte og 531 fullførende, mot 506 i fjor. Dette selv om løpet kolliderer med det profilerte Ecotrail, som hadde over 3000 deltakere ikke langt unna.

Her er flere glimt fra løpet – kanskje finner du deg selv igjen her også?

Mor og datter: Cecilie og Hanne Wærp Hauge i nest siste sving. Det gikk strålende også for jenta som løper i klasse 11 år, selv om de to nok har byttet startnumre.
Kjelsås IL Ski stilte med mange lovende ungdommer. Eline Aasdalen er en av dem, i jenter 12-13 år.
Spreke Ingunn Ytrehus fra Trømsø Løpeklubb vinner klasse K65-69 år på 29.20.
Kristine Olsen kommer like bak, hun løper i klasse 35-39 år.
Noen tok seg litt lettere opp bakkene enn andre…
Eplet og stammen igjen… Ikke gamle karen, dette.
Kanadiske Mari Mathews og norske Charlotte Christensen er i siste sving.
Kan det være et utdrikningslag, eller bare et ønske om å sette hjemlandet på kartet…
Litt ekstra jubel fikk de i hvert fall i mål på toppen av Grefsenkollen.
Snart i mål!
Øyvind Sørhaug koster på seg et lite smil.
Marianne Andersen fra Rye Sportsklubb, som tirsdag 23.mai er arrangør av Ryeløpet på Bygdøy, med start kl 19.
Magnhild Almås fra Oslo med mål i sikte.
Christer Barman Gabrielsen tar ut det siste.
Frisk spurtduell her!
Polske Tomazs Puzniak knytter nevene til en siste innspurt.
Ny duell som unge Alva Sjøstrand ser ut til å avgjøre.
Ja endelig, der oppe er målstreken!
Pust ut, du er straks oppe!
Bente Kongsgård blir nr 6 i klasse K55-59 år.
Jonas Aarseth fra arrangørklubben Nydalens Skiklub i den svært så fyldige klasse gutter 14-15 år.
Helge Einar Lundberg fra Strømmen & Lillestrøm Skiklubb vil helst ikke bli slått av ungjentene og setter inn en voldsom sluttspurt.
Men Regine Gotaas fra SK Vidar, som løper i jenter 14-15 år, svarer bra!
Ungdommen satte sitt sterke preg på Grefsenkollen Opp. Her representert ved en meget ung løper med bare noen meter igjen til mål. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Men også mange veteraner løp de 4600 meterne opp til toppen av Grefsenkollen. Her er Eva Carlsen fra Ready i klasse 75-79 år, i siste sving. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
SUPERMANN: Joda, selveste Supermann var også med å sette sitt særegne preg på Grefsenkollen Opp. Her helt i tet i starten! (Foto: Arrangøren)
BAK MASKEN: Supermann viser seg å være Audun Nordtveit, ikke helt ukjent løper fra Tjalve. Han ender som nummer 5, og 17.22 må være soleklar løyperekord for løper i heldekkende drakt. Vi synes å dra kjensel på karen bak også, og mistenker selvsagt dette for å være et utdrikningslag av det særdeles spreke slaget. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Pallen damer med Kørra (2), Kyte (1) og Weng (3). (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Alle de mannlige klassevinnerne samlet på ett brett.
For disse tre heldige deltakerne, vanket det også et par felleski i uttrekkspremie!
TRONSKIFTET: Stian Øvergaard Aarvik (t.v.) overtar tronen etter fjorårsvinner Joar Thele.
VETERANER: Team Sportsmanden stilte med tre løpere, hvorav Birkebeinerlegenden Tore Bjerkrheim (t.v.) var desidert raskest til 3.plass i M50-54 år på gode 20.27. Klassen ble vunnet av Frode Englund på sterke 19.04. Reporter Frode Monsen klarte også 3.plass i klassen over, men tiden var vesentlig svakere med 23.00. Verdt å merke seg er tiden til klassevinneren her, Andreas Beck Engebretsen vant klasse M55-59 år på 18.59!

Alle bilder der annet ikke er nevnt: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Alle resultater

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -