LøpingMaratonStor-Oslo

Seier og rekord i maratondebut i Nordmarka!

Joar Thele og Gloria Vinstedt vant flott Nordmarka Skogsmaraton

Det ble en perfekt dag for arrangøren Lyn Ski i det 21. Nordmarka Skogsmaraton. For klubbens unge skiløpere tok dobbeltseier. Joar Thele, født i 1993, vant foran den to år eldre Anders Mølmen Høst.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– De har jo ikke peiling! sa en imponert og stolt pappa Håkon Høst, selv en svært erfaren maratonløper med mange starter i Skogsmaraton, til Sportsmanden like etterpå. Begge ungguttene debuterte nemlig på maraton. Men hvem skulle trodd det, og hvilken måte å gjøre det på! Thele satt sogar løyperekord på knallsterke 2.37.31 og slettet dermed Kristen Aaby sin rekord fra 2000.

SAMSUNG CSC
De lovende langløperne og klubbkompisene både i Lyn og Team Centric, nå også maratonløperne, Joar Thele (t.v.) og Anders Mølmen Høst, kan gratulere hverandre med sterk dobbeltseier i Nordmarka Skogsmaraton i dag. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden)

Nå er begge to vant til lange løp, og det er langrenn og langløp de satser på. Begge er med på Team Centric sitt rekruttlag. Thele driver også med padling, med andre ord en svært allsidig unggutt som vi sikkert kommer til å høre mer fra fremover.

Svært imponerende løpt også av sistemann på pallen, veteranen Klaus Øiseth (M40-44 år) fra Team Milslukern som bare var halvminuttet bak Høst i mål og som så sterk ut på slutten.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Glory til Gloria etter spurtseier

Om det var en klar seier i herreklassen, var de desto mer spennende om seieren i dameklassen. Unge Tonje Gresslien kom først ut av skogen og inn på den siste lange sletten mot mål foran Lyn sitt nye klubbhus. Men rutinerte Gloria Vinstedt, flere ganger vinner av Rallarvegsløpet, lå helt i ryggen og avgjorde i spurten med seier på 3.04.29, seks sekunder foran Gresslien. Meget sterkt løpt av veteranen Kristin Husby fra Laksvåg TIL. Hun løper i klasse 50-54 år, men tok bronsen på 3.17.31, drøye minuttet foran Gro Jordalen fra Tjalve. (Rettet)

SAMSUNG CSC
Rett før spurten starter. Gresslien i tet da det gjenstår omlag 500 meter.
SAMSUNG CSC
Løperne svinger her ut av skogen og inn på den flate sletten ved Idrettshøyskolen, der Gloria Vinstedt satt inn det avgjørende rykket.

På pallen

SAMSUNG CSC
Seierspallen damer: 1. Gloria Vinstedt, 2. Tonje Gresslien (t.h.) og 3. Kristin Husby. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden)
SAMSUNG CSC
Seierspallen menn: 1. Joar Thele, 2. Anders Mølmen Høst (t.h.) og 3. Klaus Øiseth. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden)

 

Se også Sportsmanden sin eksklusive bildereportasje med flere hundre bilder fra Nordmarka Skogsmaraton!

Og her kan du også se en bildeserie fra Blankvann etter 32 km tatt av Mauro Pau.

RESULTATER

 

sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

9 thoughts on “Seier og rekord i maratondebut i Nordmarka!

Kommentarfeltet er stengt