Endelig NM-gull til svenske Martin KO

Maria Venås forsvarte NM-gullet fra i fjor

Etter flere sølv og bronsemedaljer, klarte endelig svensk-norske Martin Kjäll-Ohlsson fra SK Vidar å gå helt til topps og ta NM-gullet på maraton under Midnight Sun Marathon i Tromsø i går kveld.

Martin Kjäll-Ohlsson har i en årrekke hevdet seg høyt på resultatlistene i diverse løp, med mange seire på sin etterhvert fyldige merittliste. Men på kongedistansen maraton, den distansen Martin har satset mest på de siste årene, har det vært litt stang ut. I hvert fall hvis målet er seier og NM-gull for svensken, som tok sølv i fjor og som også har bronse i SM på maraton for et par år tilbake fra Stockholm. For Martin har bodd i Norge i en årrekke og kan, i motsetning til Kristoffer Österlund som han delte seieren med i MSM etter at de to sprang i mål hånd i hånd, representere Norge.

– Jeg hadde aldri klart dette uten Kristoffer. Jeg må få rette en stor takk til han, sa en meget glad Martin Kjäll-Ohlsson til Nordlys etterpå.

Vintermaraton2013_Teten_8-5km-600x400
ROLLEBYTTET: Endelig ble det gull til Martin Kjäll-Ohlsson, som her er i tet under fjorårets NM. Da ble det sølv til Martin, mens John Henry Strupstad (nr 128) tok gullet. Nå byttet de to plass på NM-pallen. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Siden Österlund representerer Sverige ble tredjemann i mål, fjorårets NM-vinner John Henry Strupstad fra FIK Ren-Eng, sølvvinner i NM. Mens løpets fjerdemann Svein Ove Risa fra Undheim IL tok NM-bronsen. Strupstad slet med store mageproblemer og måtte “ut i buskene” et par ganger underveis.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

Hvilket come-back av veteranen Jens Kristian Berg

Og på femteplass totalt, som NM-vinner i klasse 45-49 år, kom Tromsøs egen Jens Kristian Berg, som har vært satt på sidelinjen med skade i lang tid, men som nå overraskende og gledelig var tilbake for fullt. Med sterke 2.39.43 ble det et klart gull i klasse 45-49 år. Snakk om come-back!

– Når man er skadet så er det nesten som at man er i et vakuum. Man har kjempelyst til å trene, men kan bare drive med alternativ trening. Det som motiverte meg var at jeg bare ville løpe mer, sa Berg til Nordlys, før han skulle feire NM-gullet med en øl på Skarven. Trolig sammen med kameraten Martin Kjäll-Ohlsson.

Nytt gull til Maria Venaas

Trønderen Maria Venås fra Ranheim forsvarte gullet fra i fjor. Janne Vatnaland og Ann Kristin Mosbron, begge fra Stavangerklubben Spirit, tok sølv og bronse i dameklassen, selv om finske Elina Junnila var nest best i selve Midnight Sun Marathon.

Venås vant klart, men fikk det likevel tøft mot slutten. Men ved å bruke mannfolka som “harer” og ved hjelp av et entusiastisk publikum, ble hun klokket inn på 2.46.46 og hadde kun syv menn foran seg i mål.

– Det var tungt mot slutten. Jeg hang på noen karer for å holde farten oppe. Det var så mye folk som heiet, det var kjempeartig, sa vinneren til Nordlys.

Sportsmandens reporter Roar Tomter møtte Maria Venås etter hennes overraskende NM-gull i fjorårets NM på Jessheim. Du kan lese om hans møte med den tidligere fotballspilleren fra Ranheim her.

Jessheim-13-NM-vinner-Maria-Venås-432x600
Maria Venås viser stolt frem gullmedaljen fra NM i fjor. Hun kan gjøre det samme nå, etter å ha forsvart NM-gullet i Tromsø. (Foto: Roar Tomter, Sportsmanden)

 

Midnight Sun Marathon var også NM for veteranklassene. Vi kommer tilbake med mer om det senere.

Resultater

 

sportsmanden.no

 

 

 

 

 

Lik gjerne
Del gjerne
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

One thought on “Endelig NM-gull til svenske Martin KO

Kommentarfeltet er stengt