LøpingMaraton

Endelig NM-gull til svenske Martin KO

Maria Venås forsvarte NM-gullet fra i fjor

Etter flere sølv og bronsemedaljer, klarte endelig svensk-norske Martin Kjäll-Ohlsson fra SK Vidar å gå helt til topps og ta NM-gullet på maraton under Midnight Sun Marathon i Tromsø i går kveld.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Martin Kjäll-Ohlsson har i en årrekke hevdet seg høyt på resultatlistene i diverse løp, med mange seire på sin etterhvert fyldige merittliste. Men på kongedistansen maraton, den distansen Martin har satset mest på de siste årene, har det vært litt stang ut. I hvert fall hvis målet er seier og NM-gull for svensken, som tok sølv i fjor og som også har bronse i SM på maraton for et par år tilbake fra Stockholm. For Martin har bodd i Norge i en årrekke og kan, i motsetning til Kristoffer Österlund som han delte seieren med i MSM etter at de to sprang i mål hånd i hånd, representere Norge.

– Jeg hadde aldri klart dette uten Kristoffer. Jeg må få rette en stor takk til han, sa en meget glad Martin Kjäll-Ohlsson til Nordlys etterpå.

Vintermaraton2013_Teten_8-5km-600x400
ROLLEBYTTET: Endelig ble det gull til Martin Kjäll-Ohlsson, som her er i tet under fjorårets NM. Da ble det sølv til Martin, mens John Henry Strupstad (nr 128) tok gullet. Nå byttet de to plass på NM-pallen. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Siden Österlund representerer Sverige ble tredjemann i mål, fjorårets NM-vinner John Henry Strupstad fra FIK Ren-Eng, sølvvinner i NM. Mens løpets fjerdemann Svein Ove Risa fra Undheim IL tok NM-bronsen. Strupstad slet med store mageproblemer og måtte «ut i buskene» et par ganger underveis.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Hvilket come-back av veteranen Jens Kristian Berg

Og på femteplass totalt, som NM-vinner i klasse 45-49 år, kom Tromsøs egen Jens Kristian Berg, som har vært satt på sidelinjen med skade i lang tid, men som nå overraskende og gledelig var tilbake for fullt. Med sterke 2.39.43 ble det et klart gull i klasse 45-49 år. Snakk om come-back!

– Når man er skadet så er det nesten som at man er i et vakuum. Man har kjempelyst til å trene, men kan bare drive med alternativ trening. Det som motiverte meg var at jeg bare ville løpe mer, sa Berg til Nordlys, før han skulle feire NM-gullet med en øl på Skarven. Trolig sammen med kameraten Martin Kjäll-Ohlsson.

Nytt gull til Maria Venaas

Trønderen Maria Venås fra Ranheim forsvarte gullet fra i fjor. Janne Vatnaland og Ann Kristin Mosbron, begge fra Stavangerklubben Spirit, tok sølv og bronse i dameklassen, selv om finske Elina Junnila var nest best i selve Midnight Sun Marathon.

Venås vant klart, men fikk det likevel tøft mot slutten. Men ved å bruke mannfolka som «harer» og ved hjelp av et entusiastisk publikum, ble hun klokket inn på 2.46.46 og hadde kun syv menn foran seg i mål.

– Det var tungt mot slutten. Jeg hang på noen karer for å holde farten oppe. Det var så mye folk som heiet, det var kjempeartig, sa vinneren til Nordlys.

Sportsmandens reporter Roar Tomter møtte Maria Venås etter hennes overraskende NM-gull i fjorårets NM på Jessheim. Du kan lese om hans møte med den tidligere fotballspilleren fra Ranheim her.

Jessheim-13-NM-vinner-Maria-Venås-432x600
Maria Venås viser stolt frem gullmedaljen fra NM i fjor. Hun kan gjøre det samme nå, etter å ha forsvart NM-gullet i Tromsø. (Foto: Roar Tomter, Sportsmanden)

 

Midnight Sun Marathon var også NM for veteranklassene. Vi kommer tilbake med mer om det senere.

Resultater

 

sportsmanden.no

 

 

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Endelig NM-gull til svenske Martin KO

Kommentarfeltet er stengt