HalvmaratonLøpingNord-Norge

Stemningsfullt i Mørketidsløpet

– Et unikt arrangement

Det var krevende vær- og føreforhold da Mørketidsløpet ble arrangert i Tromsø på lørdag. Men vind, sludd, haggel, slaps og is la ingen demper på stemningen da Stiftelsen MSM arrangerte «lillebroren» Mørketidsløpet, en halvmaraton midt på vinteren, når midnattssolen er som lengst unna, som rake motsetning til sommerløpet Midnight Sun Marathon.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Stor stemning og snart klar til start for Mørketidsløpet.
(Foto: Truls Melbye Tiller)

Mørketidsløpet har vært en stor suksess og hadde i fjor over 1000 deltakere fra over 40 nasjoner! I år var det enda flere – hele 1790 fullførte en av distansene i «Nordens Paris» på sitt mørkeste! Omtrent like mange løp Polar Night Half Marathon (770) som Mørketidsmila (790), i tillegg til at det ble avholdt både Mørketidstrim og «Antarctic Troll».

Raskest på hovedløpet halvmaraton var de lokale stjernene fra Tromsø Løpeklubb, Kristian Ulriksen og Hilde Aders, begge med suverene seire på de sterke tidene 1.14.56 og 1.23.51. Tyske Dennis Mehlfeld, Eirik Dagssønn Haugsnes og Espen Waage Skjeflo løp også under 1.20 i de krevende forholdene, mens det på damesiden kom tre britiske løpere på rekke og rad bak Aders.

Tromsøs egen Kristian Ulriksen klokker seg i mål til klar seier på Polar Night Half Marathon.
(Foto: Truls Melbye Tiller)
Hilde Aders, også hun bysbarn fra Tromsø med sølv og gull i NM maraton de to siste årene, jubler for seier på kvinnenes halvmaraton. Hun tok også steget opp ett hakk etter å ha blitt nummer to på halvmaraton i sommerens MSM. 
(Foto: Truls Melbye Tiller)

Mørketidsmila ble det seier til Erik Lomås fra Salangen IF Friidrett på 33.52, foran Kristian Vatne, BUL Tromsø (35.18) og Magnus Warvik, NTNUI Friidrett (35.39) – og til tyske Simone Raatz (38.39), med Tromsøs «fjelldronning» Yngvild Kaspersen (40.00) og Silje Hansen (41.39) på de andre pallplassene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Den tidligere fotballspilleren Yngvild Kaspersen har på rekordtid skapt seg et internasjonalt navn i fjelløping. Her løper Tromsø-jenta inn til 2.plass i Mørketidsmila, kun slått av tyske Simone Raatz.
(Foto: Truls Melbye Tiller)

Stemningsfullt og spesielt

Her er flere bilder fra Mørketidsløpet, publisert etter tillatelse fra fotografen, Truls Melbye Tiller.

– Veldig artig å se alle bildene fra løpet – du fanger virkelig stemninga av et unikt arrangement, kommenterte vinneren Hilde Aders til fotografen. Hele bildeserien kan sees her. 

Det nærmer seg start for Mørketidsløpet.
Klar!
Stemningsfullt da løperne strømmer gjennom hovedgatene i Tromsø sentrum.
Så glad er Marien Steen fra Stamina når hun kommer i mål på mosjonsløpet på 5 km. Mørketidsløpet har et tilbud til de fleste.
Tomas Rafaelsen blir nummer 5 på Mørketidsmila med gode 37.39.
Thomas A. Valnes fra Brigade Nord gir alt i spurten og blir nr 8 på 38.25.
Løpsglede over mål i Stamina Mørketidstrim.
INTERNASJONALT: Helt fra Hong Kong kom Ming Kwong Leung!
Det snør, det snør… Andre Jensen fra Tromsø Løpeklubb over mål.
Gunhild Eliassen fra Nordreisa IL (t.h.) over mål til 8.plass på Mila, sammen med et par løpere fra Mørketidstrimmen.
Glade løpere gratulerer hverandre.
Gry Wikran fra Northern Runners
Det er så mørkt i Mørketidsløpet at det er litt vanskelig å se at dette er vinneren av halvmaraton, Kristian Ulriksen.
Den sterke motbakke- og fjellutraløperen Eirik Dagssønn Haugsnes fra IL Pioner Friidrett jubler for 3.plass på halvmaraton på 1.17.44.
Stian Simonsen fra BUL-Tromsø gir alt og klokker seg inn på 1.21.35 til 5.plass totalt og 2.plass i den litt utradisjonelle klasse 35-44 år.
Været er litt lysere og lettere når Guro Skjeggerud kommer mot mål til 8.plass på 1.37.06. Såvidt vi vet er hun fra Tromsø, men den dyktige ultraløperen representerer Romerike Ultraløperklubb.
Mål i sikte!
Glade og fornøyde løpere puster ut etter endt dyst.

Alle bilder:  Truls Melbye Tiller

Alle resultater

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -