HalvmaratonLøpingMaratonNord-Norge

Midnight Sun Marathon roses opp i skyene

Selv om værgudene ikke spilte på lag

Arrangørene av Midnight Sun Marathon får mye skryt, selv om midnattsolen glimret med sitt fravær og holdt seg godt gjemt, og det var kalde og sure værforhold under gårsdagens MSM. Og mens det var utenlandsk dominans på maraton, var det de norske som hevdet seg best på halvmaraton og 10 km i Trømsø.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
MSM2016-Wang-starten
Det var vått og kaldt like før start på Midnight Sun Marathon i år. (Foto: Øyvind Wang)

Marthe Katrine Myhre og Eirik Gramstad vant halvmaraton

Marthe Katrine Myhre vant halvmaratondistansen suverent på 1.18.24. Det er i utgangspunktet ikke godt nok til å kvalifisere seg til sommerens Europamesterskap i Amsterdam, men igjen var Myhre uheldig med vær- og føreforhold, slik hun var det i kjempeløpet sitt i Ålesund da hun knuste alle gutta tidligere i vår og løp på 1.16.45 under vanskelig forhold da også.

– Det var kaldt og vindfullt. Enda mer vind enn i Ålesund og hakket kaldere. Fysisk veldig bra, men… Får håpe løpene jeg har løpt i år holder for EM deltakelse, sier Marthe Katrine Myhre til Sportsmanden.

MarteKM_MSM2016_IMG_09261
Marthe Katrine Myhre har fått en lei «uvane» i å plukke ut løp med tøffe værforhold. Så får vi se om de høye herrer i NFIF bruker skjønn i vurderingen når uttaket til EM skal gjøres senere i uken. Myhre måtte komme seg innendørs før seiersbildet kunne tas i Tromsø. (Foto: Privat)

Nærmest Marthe Myhre fulgte hjemmehåpet Hilde Aders, Tromsøjenta som var på plassen bak Myhre også i Birkebeinerløpet for bare en uke siden. De lider ikke akkurat av konkurransevegring disse jentene. Mens det bare var 14 sekunder mellom dem i Birkebeinerløpet, var Aders snaue to minutter bak Myhre i Tromsø på 1.20.21. Likevel avanserte hun ett trinn på pallen til andreplass denne gangen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Hilde Aders var meget godt fornøyd etter tredjeplass på Birkebeinerløpet forrige helg. Og selv om hun ikke fikk revansje på Marthe Katrine Myhre, rykket hun et hakk opp på pallen til 2.plass i hjembyen Tromsø (Foto: Frode Monsen)
Hilde Aders var meget godt fornøyd etter tredjeplass på Birkebeinerløpet forrige helg. Og selv om hun ikke fikk revansje på Marthe Katrine Myhre, rykket hun et hakk opp på seierspallen til 2.plass i hjembyen Tromsø
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

På en svært gledelig tredjeplass kom ultraløper Rita Nordsveen fra FIK Orion, som gjorde et aldri så lite comeback etter et langt skademareritt. Veteranen (K45-49 år) var meget glad og lettet etter å ha løpt på sterke 1.24.25 uten å kjenne noe til skadene sine.

– Midnight Sun Halvmaraton gjennomført. Fantastisk arrangement. Ble tredjeplass totalt med tiden 1.24.25. Kjempefornøyd. Håper et års skademareritt er over, skrev Nordsveen på Facebook.

Også Myhre skryter veldig av arrangementet i Tromsø.

– Midnight Sun Marathon er det fineste løpet i hele Norge. Jeg har løpt her mange ganger og ønsker alltid å komme tilbake. Nils Hætta (daglig leder i MSM, red. anm.) gjør en fantastisk jobb. Han hjelper til med alt. Som løper er det en drøm å komme hit til Tromsø og MSM, skryter Myhre til Nordlys.no

Da får det ikke hjelpe at været ikke var det beste og at midnattssolen gjemte seg bak et tykt skydekke.

Norsk dominans også på mennenes halvmaraton

Også på guttas halvmaraton ble det norsk dominans, med seier til Eirik Gramstad fra SK Vidar på 1.06.22, mens klubbkameraten Rolf Steier (amerikansk statsborger bosatt i Norge) avgjorde kampen om andreplassen mot Ragnar Stølsmark fra GTI Stavanger med 9 sekunders margin, på 1.09.05.

På maraton var det utlendingene og relativt ukjente kenyanere som dominerte, men sterk innsats av veteranen Mona Grindberg fra Verdal Friidrettsklubb (K40-44 år) som ble nummer 2 på 3.06.12.

Kun fem norske menn løp under 3 timer (*se anmerkning lenger nede), med Frode Solskinnsbakk fra TrønderEnergi BIL som best av dem på femteplass med 2.53.36. Øyvind Skauge Paus fra Strindheim IL ble nummer 7 på 2.57.06, mens Rune Albrigtsen fra Tromsø Løpeklubb, Kent-Hugo Norheim fra Laksvatn IL og Christian Magnussen fra KS Ski Lofoten fulgte ikke langt bak, og SkiLøpernes Øivind Wang var sjette beste norske på 3.03.28 i sitt sjette maratonløp etter en litt for tøff åpning.

– Starten gikk veldig bra, og jeg lå som nr 4 totalt fram til etter halvmaraton-passering (21,1km på ca. 1t:23min), men kort tid etter mistet jeg både trøkk og fart i beina. Etter ca 27 km ble jeg så forbikjørt av den kenyanske vinneren av dameklassen og etter ca 28 km raknet det fullstendig. At trøkket mitt ble tidlig borte, kan skyldes at jeg rakk kun en tremils-tur før dette arrangementet, forteller Wang, som har 2.52.35 som pers og var godt fornøyd med både løpet og arrangementet:

– Flott og rask løype her, veldig bra heiagjeng overalt i Tromsø, og fin medalje ble det også på meg! avslutter han i sin oppsummering.

MSM2016_Wang-klar
Øyvind Wang satset friskt og fikk smake sin egen medisin, men var likevel meget godt fornøyd med sin nest raskeste maraton under ganske vanskelige forhold i Tromsø. (Foto: Privat)

10 kilometeren ble vunnet av Erik Lomås fra Salangen IF med 3 sekunders margin på 32.35, etter knallhard kamp mot Tromsø Løpeklubbs Kristian Ulriksen, med Martin Mikkelsen fra Medkila IF på tredjeplass.

Stjerneskuddet i fjelløping, unge Yngvild Kaspersen fra Tromsø Løpeklubb viste at hun kan mer enn å løpe i krevende fjellterreng da hun vant kvinnenes milløp på 36.27, foran Arja Arnesen fra BUL-Tromsø (36.48) og den lovende langrennsløperen Silje Theodorsen, også hun fra Tromsø, på gode 37.27.

*(NB: De foreløpige resultatene fra EQTiming som vi baserte reportasjen vår på var dessverre ufullstendige og manglet bl.a den beste norske – og to av fem nordmenn som løp under tre timer på maraton. Avsnittet lenger oppe er nå rettet, etter at alle resultater forhåpentligvis nå er kommet med på de offisielle resultatlistene under.)

Resultater

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Midnight Sun Marathon roses opp i skyene

 • Christian Magnussen

  «Kun tre norske menn løp under 3 timer,…»

  Jeg teller 5 🙂

  • Hei Christian!

   Gratulerer med et sterkt maratonløp på 2.59.44 og sub 3 timer som en av fem norske! 😉

   Vi teller også fem norske løpere under 3-timers grensen nå, men da vi skrev reportasjen i går kveld var det kun tre mann. Vi gjorde oppmerksom på at resultatene var foreløpige og dessverre hadde ikke EQTiming da fått med seg verken den beste norske løperen eller din tid på listene. Det er synd. Nå ligger dere imidlertid inne på resultatlistene – og vi har rettet opp avsnittet som du refererer til.

   Takk for at du gjorde oss oppmerksom på dette og gratulerer igjen med sub 3 timer i MSM! 🙂

Kommentarfeltet er stengt