HalvmaratonLøpingMaratonMarthe Katrine MyhreVestlandet

Marthe Katrine Myhre knuste gutta i Ålesund

Pers og seier under tøffe forhold i Ålesund Halvmaraton

Marthe Katrine Myhre fra Team Sportsmanden og Gjøvik Friidrettsklubb slo til med et kjempeløp da hun vant dagens Ålesund Halvmaraton i ren utklassingsstil på 1.16.45 under relativt tøffe forhold. Akkurat det var litt synd, for på en god dag med gode forhold hadde Myhre hatt muligheter på EM-kravet på 1.15.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Marthe_Myhre_ÅlesundHalv2016
GRATULERER! Marthe Katrine Myhre kan juble etter totalseier og ny pers på dagens halvmaraton i Ålesund. (Foto: Fra Facebooksiden til Myhre)

– Ny pers etter sololøp i 21,1 kilometer. Ingen mannfolk ville være med på åpningsfarten. Synd med motvind siste 10.5 kilometer, et par seige motbakker og ingen å løpe mot. Allikevel en helt rå dag i regn og blåst! Gira på nytt løp, for i dag hadde EM-kravet blitt tatt med litt bedre forhold og kanskje en eller to å løpe med, forteller Myhre på sin Facebookside.

Nærmest Marthe Katrine Myhre av kvinnene var hjemmehåpet Tonje Brande som endte på 1.30.03, mens nest raskest i løpet – og vinner av herreklassen – var Kjell Magnar Berli fra Velledalen IL Friidrett med 1.17.33. Ingen andre enn de to vinnerne løp under 1.20 i Ålesund.

Olger Pedersen vant maraton med solid ny pers

Maratonløpet ble vunnet av Olger Breivik Pedersen fra Dimna IL, som med den sterke vinnertiden 2.44.15 tok et skikkelig jafs av sin tidligere pers, som var på 2.52. Også Pedersen vant i ren utklassingsstil, da ingen andre kom under 3 timer i Ålesund, ifølge de foreløpige resultatlistene. Vinneren var selvsagt meget godt fornøyd etterpå:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg hadde en god dag i dag, det gikk relativt lett hele veien. Målet var å løpe mellom 2:48 og 2:50, men jeg kjørte hardt fra passering halvmaraton, siden beina føltes så gode. Det holdt til negativ splitt med cirka 2 minutter. Veldig, veldig fornøyd! forteller en glad Olger Pedersen til Sportsmanden.

Louise Skak vant kvinneklassen på gode 3.08.00 – og det bare 14 dager etter at hun også seiret i løpsfesten i Bergen City Marathon på 3.10.11. Dansken fra Romerike Ultraløperklubb hadde kun tre menn foran seg i mål i Ålesund. En av dem var Team Sportsmanden – og Jotun IL – sin andre deltaker for dagen, årdølen Bjørn Fretland. Med tiden 3.04.05 ble det nemlig klasseseier i M50-54 og andreplass totalt i løpet. Sterkt levert, ikke minst med tanke på at også Fretland løp meget bra i Bergen City Marathon med 3.09.34 og 3.plass i klassen for bare to uker siden.

På tredjeplass i Ålesund Maraton kom Jan Ove Aslaksen fra Stranda IL på 3.05.15.

SAMSUNG CSC
Louise Skak konkurrerer mye og tok sin andre maratonseier på Vestlandet på bare 14 dager. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
SAMSUNG CSC
Også Bjørn Fretland har hatt to strålende maratonløp på Vestlandet. Først her foran Bryggen i Bergen, og i dag i jugendbyen Ålesund. Fretland kan skilte med seier og tredjeplass i klassen, og altså 2.plass sammenlagt ut fra de foreløpige resultatlistene fra Ålesund. Begge gangene holdt løperen fra Team Sportsmanden også unna for damevinner Skak. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Foreløpige resultater

Les også at Marthe Katrine Myhre ladet opp til Ålesund Halvmaraton ved å løpe Holmenkollstafetten for debutantlaget Team Sportsmanden forrige helg.

SAMSUNG CSC
Marthe Katrine Myhre ladet opp med noen raske gjennomkjøringer i Holmenkollstafetten forrige lørdag. Her er hun klar for stafettinnsats for Team Sportsmanden. (Foto: Frode Monsen)

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -