LangrennStor-Oslo

Skiløypen har åpnet på Østre Greverud

Men ellers få muligheter i Østlandsområdet etter mildværet

Mildværet de siste dagene har tatt knekken på det meste av det lille som var skiløyper i Østlandsområdet. Men på golfbanen på Greverud er den første og minste løypen på 400 meter åpnet, og til tross for 6 plussgrader i går ettermiddag, var det flere som testet skiene. Og løypen er frest opp også i morgentimene i dag.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
20141207_141450
SKISESONGEN ÅPNET PÅ GREVERUD! På vår løpetur på asfalten i går passerte vi Greverud golfbane, der snøkanonene både har jobbet og står klar til å utvide den lille 400-meters sløyfen som ble produsert i helgen. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
20141207_141552
BRYTNINGSTID: Grønt gress og bar asfalt omgir den lille langrennsløypen på Greverud i Oppegård. Men for de ivrigste er det altså mulig å gå på ski i Oslo-området uten å måtte dra til fjells. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

 

Mens det er flotte forhold på Beitostølen, Sjusjøen og sikkert andre steder i fjellheimen på Østlandet, er det skralt med muigheter i Marka rundt Oslo etter mildværet i går. Skiforeningen har lagt ut denne rapporten i dag:

Generelt om forholdene i Marka i dag
Oppdatert 08.12.2014 08:34

Det er mellom -6 og 0 grader og pent, klart vær i morgentimene i dag. Det var mildt i går, men heldigvis kom det ikke så mye regn som var meldt. Men i løypetraseene er det nå hardt og isete. Vi trenger mer snø før vi kan gjenoppta løypearbeidet. I mellomtiden får vi satse på at kulda holder seg slik at vi kan kjøre snøkanone på de stedene hvor vi har snøproduksjon. På Østre Greverud i Oppegård har vi en kunstsnøløype på ca. 400 meter som freses opp på formiddagen i dag.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

NB! Isen er i ferd med å legge seg på Markavannene, men isen er høyst usikker, så all ferdsel på vann frarådes på det sterkeste.

I føremeldingens nordlige områder, kan både Lygna, Søndre Land og Gjøvik skilte med skiløyper. Se områdemeldingene for Hadelandsåsene og Gjøvik, Toten og Land for flere detaljer.

Mer info og detaljer her. 

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -