LøpingMaratonMaratonkarusellenVestlandet

Det løpes hel- og halvmaraton også i januar

Med PB og gode tider både i Bergen og Stavanger

Selv om vinteren omsider kom til store deler av Sør-Norge de siste ukene, så sverger de ivrigste løperne fortsatt til joggesko. Både i Fana utenfor Bergen og på Sola utenfor Stavanger ble det arrangert hel- og halvmaratonløp i helgen, under brukbare forhold og med flere sterke resultater.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Pers og halvmaratonseier til ultraløper Tom Erik Halvorsen

Spirit Halvmaraton på Sola ble vunnet av ultraløper og tidligere doble vinneren av UltraBirken, Tom Erik Halvorsen, på meget god tid. Halvorsen vant UltraBirken i 2013 og han forsvarte seieren året etterpå.

– Ny pers på 1.10.56 i et sololøp med moderat vind! Strålende fornøyd, uttalte han selv på sin Facebookside etter løpet.

TomE-Halvorsen_Spirithalv2016
PERS: Tom Erik Halvorsen på vei til seier og ny pers på Sola, fotografert av Thomas Hetland. Som det fremgår av bildet, var det ikke mye vinter igjen på Sola da løpet gikk.

Halvorsen vant med nesten 6 1/2 minutt til klubbkameraten Erlend Aano fra GTI.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Elise Selvikvåg Molvik sørget for seier til arrangørklubben i kvinneklassen, som hun vant på 1.19.29, med solid margin på 3.43 til Anja Kristin Lindanger fra GTI på andreplass.

21 km mix top 52016
Noen av premievinnere fra halvmaraton. Fra venstre vinner i kvinneklassen Elise Selvikvåg Molvik, Eline Øidvin (vinner av klassen for blinde), nest raskeste kvinne Anja Kristin Lindanger, dagens raskeste mann Tom Erik Halvorsen og nr 4 i kvinneklassen Mari Mauland, som for øvrig også vant UltraBirken i 2013. Foto: Fra hjemmesiden

Sterke navn og gode tider på 10 km

På 10 km var det et sterkt trekløver som besatte seierspallen. Fjorårets sølvvinner fra terreng-NM i Ås, Ørjan Grønnevig fra arrangørklubben Spirit, vant på 31.50, mens også mangeårig landslagsløper på 3000m hinder, Bjørnar Ustad Kristensen fra Sandnes IL, snek seg under 32 minutter med hårfin margin. Klubbkameraten Frew Zenebe Brkineh tok den siste pallplassen.

På kvinnesiden ble det også hard kamp om seieren, med tre damer såvidt under 40 minmutter. Vant gjorde Christina Toogood fra Tjalve, foran Kiristi Johnsen Skåtøy og Anne Årrestad.

Alle resultater

Hjemmeside med link til masse bilder her. 

Engesæter og Falk med sterke maraton i Bergen

Maratonkarusellen i Fana tar ikke fri selv om vi skriver januar måned. Den arrangeres jevnlig året rundt.

Det 55.løpet i rekken ble vunnet av triatleten Odd Arne Engesæter og ultraløper Therese Falk. Mens førstnevnte holder hus i Bergen, hadde Falk tatt turen fra Oslo og norgesmesteren fra høstens 24-timersløp benyttet anledningen til å pynte på maratonpersen sin da hun vant på 3.18.35.

Vinteren med snø og is forsvant akkurat tidsnok til at veiene ble ganske bare, så forholdene var langt bedre enn man fryktet noen dager tidligere. Engesæters vinnertid på gode 2.48.25 tyder også på det. Men været dagene i forkant gjorde nok deltakelsen litt mindre enn vanlig, noe Fredrik Berentsen og veteranen Ragnvald Kanebog fra Bergen Løpeklubb benyttet til fulle ved å sikre seg 2. og 3.plass totalt.

– Flaksen var at de beste ligger og slikker sol på Kanariaøyene, så å komme på pallen i Maratonkarusellen vil jeg nok aldri oppleve mer! skrev  Ragnvald Kanebog på sin Facebookside etter 3.12.24 og sitt raskeste maraton på flere år.

Sterkt levert av superveteranen, for selv om forholdene var bra, er det jo langt fra optimalt i midten av januar. Damevinner Therese Falk beskriver forholdene og arrangementet slik:

– Bare holke et par steder… Og vannstanden var lavere enn Hareidelva. Men masse vind, ergo masse oksygen. Maratonkarusellen i Bergen er et supert arrangement!! Masse hyggelige folk, og veldig gode vafler!

20151212_131151
Therese Falk kan smile etter seier og maratonpers i Bergen, som her under treningstur med Team Sportsmanden tidligere i vinter. (Foto: Frode Monsen)

 

Mirza Nalic og veteranen Kristin Husby vant halvmaraton på henholdsvis 1.17. 08 og 1.34.20.

Alle resultater 

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -