LøpingØstfold

Suksess for Askimløpet på 1.mai

Fredrik Sandvik og Mari Andreassen Rud sørget for dobbel hjemmeseier

Askimløpet har de siste årene hatt en negativ utvikling i antall startende, så i år ble løpet flyttet til 1.mai i håp om at flere kunne stille når det ble lagt til en fridag. Om det var bytte av dag/dato, eller det fine været vet vi ikke, men i år stilte hele 180 løpere til start, som er ny deltakerrekord! Dette skapte lange køer og forsinket start, men ingen så ut til å bry seg så mye om akkurat det!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Gledelig utvikling med lang påmeldingskø før start på Askim stadion.

I barneløpet var det 87 påmeldte, noe som gjorde at det ble to startfelt i stedet for ett. Dette fungerte bra i den flate og fine løypen på 500 meter som omkranset stadion.

I selve hovedløpet på 4,25 km stilte hjemmehåpet Fredrik Sandvik fra Askim IF opp som naturlig favoritt. Mellomdistanseløperen kom fra et vellykket høydeopphold i Flagstaff i USA og regnet med å vinne, fortalte han før start. Uvanlig uttalelse fra den kanten, men da skjønte vi at han var i form.

Fredrik Sandvik var selvsikker og offensiv før start.

Gledelig var det også at Pål Oraug tok turen fra Sarpsborg, undertegnede hadde en mistanke om at Oraug kunne utfordre Sandvik med bakgrunn i tidligere prestasjoner. Oraug løp meget sterkt i Fredrikstadløpet for noen uker siden med tredjeplass på 1.14.16, og vi husker også seieren i fjorårets debut på maraton i Unionsmarathon. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Gøy at Pål Oraug hadde tatt turen fra Sarsborg for å gi unggutta fra Askim kamp.

Da starten gikk tok Fredrik teten med en gang, og han fikk en luke allerede ut fra stadion etter 400m. Ledelsen beholdt han hele veien, og kontrollerte inn til nok en seier i Askimløpet på gode 14,13. Pål Oraug dro etter hvert fra de øvrige i gruppen bak, men var sjanseløs på seieren, fortalte han etterpå.

Oraug er nok enda bedre på lengre distanser, men tiden 14,29 var meget bra og holdt til en knallsterk 2.plass, nesten minuttet før nummer 3, Marcus Wiik fra Askim IF. Marcus endte i et spurtoppgjør som han avgjorde inne på tartandekket. Han fikk der sin revansje fra Glavamila i høst, da han tapte spurtoppgjøret mot Mats Erik Haug. Verdt å merke seg er at Morten Wetting klemte seg mellom disse på en fjerdeplass, da han etter en rolig åpning tok igjen unggutta og nesten klarte en pallplass.

I kvinneklassen tapetserte de unge jentene fra Askim IF pallen, med Mari Andreassen Rud som vinner på 16,42. Nærmest fulgte Andrea Wiik, drøye minuttet bak, etterfulgt av Sara Christoffersen.

Fint parti midtveis i løpet.
De unge Askim-jentene tapetserte pallen. Fra venstre: Sara Christoffersen (nr 3), Mari Andreassen Rud (nr 1) og Andrea Wiik (nr 2)  Seierspallen står altså feil, med «sølv» og «bronseplass» byttet om.
Så var det guttas tur: Fra venstre Marcus Wiik (nr 3), Fredrik Sandvik (nr 1) og Pål Oraug (nr 2)


Tekst og foto: Roar Tomter / Sportsmanden.no 

Resultater Askimløpet, 1.5.2017

Tidligere på Sportsmanden:

Sandvik og Lind vant Askimløpet i 2015

Vetle Aasland vant Askimløpet i 2014

 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -