Ultraløp

Utrolig bragd av Leif Abrahamsen

Ultraløperen fra Oppegård har som første nordmann fullført det 430 km lange The Spine Race – Storbritannias og ett av verdens tøffeste ultraløp – under tildels helt ekstreme vær- og føreforhold.
«Det som er brent inn er uendelige timer med vassing i dyp leire, myr eller bekker, du presser på hardt og klarer en snittfart på 3km/t, du har den uendelige smerten som skjærer gjennom føttene som kniver etter endeløse dager med våte ben og opp mot 22 timer daglig med trasking.»  (Sitat Leif Abrahamsen)
LeifA-Spine_1
Leif Abrahamsen under svært tøffe forhold i The Spine Race. Foto: Anita Øy, Facebook

Leif Abrahamsen er ikke helt som vanlige folk. I hvert fall ikke når det kommer til ekstreme utfordringer. For mannen som startet med løping for bare noen år siden, elsker de særdeles lange løpene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Da det nye ultraløpet EcoTrail så dagens lys i Oslo fjor, nøyde ikke Abrahamsen seg med å løpe den lengste distansen på 80 km. Han løp like godt hele runden 4 ganger, tilsammen 320 km! Bare på gøy, liksom. Han har også flere ganger deltatt i Ekspedisjon Amundsen og i flere andre knallharde ultraløp under svært tøffe forhold. Men siste ukes innsats tar nok prisen. Som første nordmann har nemlig Leif Abrahamsen fullført det ekstreme løpet The Spine Race, som går fra Nord England og langt inn i Skottland, over diverse fjell med tusenvis av høydemetere, for en stor del i løssnø og med vind helt opp i storm noen av dagene. På det verste var det så ille at løperne ble pålagt å holde sammen fire og fire, da det ellers ville være for farlig.

Ruten, som man vanligvis bruker 16 dager på å tilbakelegge sommerstid, hadde deltakerne nå 7 dagers frist til å fullføre. På vinterføre, og under svært ugjestmilde vær- og føreforhold. Og om ikke Leif Abrahamsen er verdens raskeste løper – han har blant annet flere ganger vært «listefyll» langt nede på resultatlistene i Follotrimmen – så er det altså få, om noen i Norge som er seigere og har større mental styrke enn 46-åringen.

Her er hans egen ferske oppdatering på Facebook, etter at han nå har fått seg noen timers hvile etter kjempeprestasjonen:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Først vil jeg begynne med å takke for alle oppmuntringer og lykkeønskninger under løpet, det har varmet å få høre om dem på tlf. ? 4G dekning er ikke så utbredt i de nordlige fjellområdene i England.? Men tilbake til løpet, aldri har jeg vært så sikker på at jeg ikke skal delta på ett løp igjen som dette, løpet har sine sjarmerende sider men det som er brent inn er uendelige timer med vassing i dyp leire, myr eller bekker, du presser på hardt og klarer en snitt fart på 3km/t, du har den uendelige smerten som skjærer gjennom føttene som kniver etter endeløse dager med våte ben og opp mot 22 timer daglig med trasking. Og oppturen når du endelig kommer til sjekkpunktet med god mat og superhyggelige funksjonærer bli fort glemt når du trer en verkende kropp ned i soveposen og stiller vekkerklokken til å ringe en time senere?. Dette er uten sidestykke det tøffeste løpet jeg har deltatt i og jeg har aldri fått trukket grensene mine så langt, jeg måtte mange ganger grave svært dypt for å finne motivasjonen og styrken for den neste bakken eller det neste skrittet så hadde det ikke vært sånn at jeg ikke bryter løp så hadde jeg nok brutt dette. ? Men nå føler jeg bare tilfredsstillelse. Spine slo meg i fjor, men nå kjempet jeg tilbake og vant. ? Så takk for alle lykkeønskninger og gratulasjoner underveis, det var de som hjalp meg opp hver gang jeg trynet i leira. ?

Foto: Arrangøren
Foto: Arrangøren

Mange gratulasjoner på sosiale medier

Og gratulasjonene har strømmet inn både på egen Abrahamsen sin Facebookside, og på kjæresten Anita Øy sin side. Her er noen eksempler:

Leif Abrahamsen har nå fullført The Spine Race i Storbritannia. 430 km på 6 dager i ulendt terreng og i all slags vær. For en bragd. Jeg er utrolig stolt av broren min, skriver søsteren Inger-Lise.

Og ikke bare fullførte han, men Abrahamsen ble også nummer 11 totalt etter å ha avansert kraftig på det siste halve døgnet, da han fikk «los» på mål.

Hipp hipp hurra og gratulerer med et fantastisk gjennomført knall hardt og tøft løp ? Du er rå og jeg tar av meg hatten for deg nok en gang ? ? Gjenstår å se om noen annen i Norge tar dette etter deg.. tvilsomt ?, skriver en annen løper, Jane Nilsen.

Mens ultraløper og arrangør av bl.a. Telemarks Tøffeste, Helge Reinholdt, la ut denne meldingen da Abrahamsen nærmet seg mål:

Der kom Leif til den siste toppen (the Schil), nå er det stort sett nedover til mål, noen få kilometer! 2-3 minusgrader, 2-3 sekundmeter vind og litt snø. Dæsilen STEIKE for en prestasjon. Nå er vi mange som er stolte av deg, guten! Utover det er jeg målløs, og DET skal mye til. 😉

Hipp Hurra for Abrahamsen som har vært høyt og lavt i vær og vind på en ørliten fottur i Britanien de siste dagene! Fantastisk imponerende prestert. Hvil deg nå. Det har du fortjent 🙂  skriver Petter Vabog,

Dette er ufattelig stort, modig og fysisk uten sidestykke! Jeg fatter ikke at det er mulig. Men vi mennesker tåler utrolig mye hvis hodet vil! Han må være mentalt steintøff i tillegg til alt det andre! sier Ingvill Merete Stedøy-Johansen.

Mens en av verdens beste fjellultraløpere, vinneren av ChampagneUltra Sondre Amdahl, uttalter følgende:

Gratulerer! Trenger inspirasjon fra deg til eventyr senere i år.. Dette var rått, Leif.

Og vi avslutter med hovedpersonens kjæreste Anita Øy, som «oppsummerte» med følgende gladmelding i morges:

Hurra!!!! Endelig er du i mål vennen min! Gratulerer med et fantastisk løp. Du er nå første nordmann som fullfører The Spine, og det på en 11. plass. Jeg blir helt rørt. ? Nå venter det en flybillett på deg i innboksen. Sov godt så lenge. ?

Anita Øy er for øvrig medarbeider i Kondis, og hennes oppdateringer og ultraredaktør Olav Engen sin fyldige rapport kan leses her.

Sportsmanden føyer seg inn i gratulantenes rekker!

Du må gjerne også gjøre det samme i kommentarfeltet nedenfor.

Foto: Arrangøren
Foto: Arrangøren

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -