LøpingUltraløp

ChampagneUltra flott avslutning på løpsåret

Stemningsfulle og tøffe 50 km på Sessvollmoen

For andre gang ble løpet med det flotte navnet ChanpagneUltra arrangert på Sessvollmoen i Akershus. Etter fjorårets fine, men tøffe prøveløp med 18 deltagere, var det denne gang påmeldt 52 løpere, hvorav 44 stilte til start. Hele 16 kvinner deltok, mot en enslig svale i fjor. Flere debutanter i ultraløp stod side om side med  «verdensstjernen» Sondre Amdahl, alle ville de starte nyttårsfeiringen med å løpe 50 tøffe kilometer på snødekte skogsveier på Sessvollmoen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
20151231_062441
ChampagneUltra gikk i den såkalte «Sessvoll 10-ern», en rundløype som var så godt merket at man lett fant frem også i mørket med hodelykt. Her er det ultraløpsdebutanten Hanne Wibe som passerer på de snødekte skogsveiene. (Foto: Frode Monsen)

At Sondre Amdahl tok seieren med god margin var ingen overraskelse. Litt mer uventet var det kanskje at Sportsmandens skribent Nils Hjelle slo til med en sterk andreplass, bare fire dager etter Ribbemaraton fra Sandvika til Ski.

– Det går overraskende lett! ropte Hjelle da han passerte oss i godt tempo på en av rundene.

Rita Steinsvik sørget for dobbeltseier til arrangørklubben Romerike Ultraløperklubb, etter et særdeles veldisponert løp der den siste av de 5 rundene over 10 km var den raskeste.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Vi må ellers berømme arrangøren og spesielt primus motor Olav Engen for et strålende arrangement i en ganske krevende og kupert rundløype i terrenget, på overraskende godt underlag, tatt i betraktning det umeldte «mildværet» det siste døgnet som skapte såpeglatte veier. Men skogsløypene på Sessvollmoen var av meget god kvalitet og ga bra feste både med terrengsko og vanlige joggesko.

ChampagneUltra2015-Herrepallen%2B%28640x480%29
«ChampagneGutta»: Sondre Amdahl hevder seg i verdenseliten i terreng- og fjellultraløp og vant som han ville på Sessvollmoen. Litt mer overraskende var det kanskje at Nils Hjelle (t.v.) tok andreplassen, mens Fredrik Smith (t.h.) ble nummer 3. Nils Hjelle holder for øvrig på med en «trilogi» på Sportsmanden om dagen med hans egne topp 10-rangeringer av maratonløp i tre ulike dimensjoner. To av dem er allerede publisert – Folkeliv og adrenalinkick – og Natur og frihetsfølelse – mens den tredje og siste reportasjen kommer om ikke lenge. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Uten Olav Engen hadde det ikke vært noe ChampagneUltra. Men Engen er ikke bare initiativtaker og løpsleder, han er også Kondis sin mangeårige og dyktige lokalredaktør for Romerike. Så for resultater og flott reportasje (selvsagt ført i pennen av Olav Engen) med omtrent like mange bilder som det var løpere, viser vi gladelig til våre venner i Kondis.

ChampagneUltra2015-Marianne-og-Olav%2B%28640x480%29
Blide og dyktige arranglører som fortjener stor ros: Marianne Følling og Olav Engen
(Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Du kan også lese mer om ChampagneUltra og annet på Olav sin egen blogg OptimistGammeln, der han blant annet forklarer hvorfor han måtte vente ekstra lenge i mørket på de to siste deltakerne.

IMG_6313_Hanne_Wibe_Frode_Monsen
Kondis la også ut dette bildet i reportasjen, med følgende tekst: «De kom sist i mål, men de var også desidert sist over startstreken. Sportsmandens representanter Hanne Wibe og Frode Monsen ble mer enn middels lokalkjent i Daldistriktet før de fant fram til Sessvollmoen (etter litt arrangørsupport) – og starten skjedde 50 minutter senere enn planlagt. Ingen sure miner av den grunn – og for Hanne var det ekstra stort å kunne avslutte året 2015 med å debutere i et ultraløp.»

Da Team Sportsmandens to deltakere nådde målstreken etter nesten 7 timer, ble de møtt med cola, varm saft og en varm klem av Olav Engen, lenge etter at resten av deltakerne og støtteapparatet hadde «tatt kvelden». Ikke mange arrangører hadde gitt en slik ekstraservice. GODT NYTTÅR!
(Foto: Olav Engen).

Fotograf og ultraløper Bjørn Hytjanstorp har også har laget en stemningsfull film der han over 17 minutter gir en fin oppsummering av årets siste løp, som du kan se her:

 

Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -