LøpingUltraløp

Rita og Risa årets ultraløpere

Rita Nordsveen første kvinne som kåres

Ultraløpsutvalget i NFIF har kåret Jarle Risa og Rita Nordsveen til Årets ultraløpere for 2013. Mens det i de fire foregående årenene denne kåringen har funnet sted er løperne som har stemt frem en vinner, er det nå Friidrettsforbundets Ultraløpsutvalg som har kåret både en mannlig og en kvinnelig utøver.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Rita Nordsveen fra FIK Orion ble Årets ultraløper 2013 med følgende begrunnelse:

Rita-Nordsveen-2012-lite
Årets ultraløper 2013

«Rita startet sesongen med å representere Norge som eneste kvinne i EM 100 km, Belves, Frankrike i april. I tøff konkurranse med Europas beste løpere kapret hun en sterk 11. plass etter et godt gjennomført løp i den tøffe løypa. I juli representerte hun igjen landet i VM ultratrail i Wales og ender opp som nr. 17 – som også er et sterkt resultat. Hun imponerte også i Ulvådalen Ultra hvor hun slo både kvinner og menn med klar margin.

Hun var i 2013 utvilsomt vår beste kvinnelige ultraløper og på bakgrunn av sine gode internasjonale plasseringer kåres Rita Nordsveen til årets kvinnelige ultraløper i 2013.»

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Rita-Nordsveen-trening
Lett i steget, så sølen skvetter. Rita Nordssveen under en treningstur i UltraBirken-traséen. (Foto: Rolf Bakken)

Jarle Risa fra Undheim IL trakk det lengste strået i en enda tøffere konkurranse på herresiden. I begrunnelsen heter det:

«Jarle startet konkurransesesongen på Bislett 50 km og løp inn til seier og ny norsk rekord (2:58:43). 2 måneder senere deltar han i EM 100 km i Frankrike. Her gjør han råsterke 7:01:44 i en krevende løype. Jarle blir nr. 5 og gjør med det det beste internasjonale resultatet individuelt i 2013. Han er også den største bidragsyteren til at Norge tar en flott 4.plass i lagkonkurransen i samme mesterskap. Det gror godt i norsk ultra, spesielt på herresiden. Vi har mange flotte resultater å se tilbake på i fjor.

Jarle har hatt de beste internasjonale resultatene og velges til årets mannlige ultraløper i 2013.»

I 2012 var det Bjørn Tore Kronen Taranger som ble kåret til Årets ultraløper. Bjørn Tore var en av de sterkeste kandidatene denne gangen også, etter NM-titlene sine både på 100km og i 24 timers, men Jarle Risa sin prestasjon ble altså rangert hakket høyere.

Mer om de andre nominerte i fyldig reportasje på Kondis.

Her kan du også lese mer om ultraløp på Sportsmanden.

Årets langdistanseløpere 2013

Vi tar også med en liten oppsummering av kåringen av Årets langdistanseløpere for løpsåret 2013 – den såkalte Asics gullsko – som årlig deles ut i regi av Kondis.

Årets seniorløpere: Karoline Bjerkeli Grøvdal og Sindre Buraas

Karoline_Grøvdal
Karoline Bjerkeli Grøvdal etter seier i Hytteplanmila (Foto: Frode Monsen)
Sindre-Buraas
Sindre Buraas etter andreplass i Hytteplanmila (Foto: Frode Monsen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets veteranløpere: Jorunn Rekkedal og Petter Antonsen

Nina-Ytterstad_Jorunn-Rekkedal-2
Årets veteran for 6.gang: Jorunn Rekkedal (t.h.) har slitt mye med skader, men kom tilbake og satt aldersrekord i Hytteplanmila for K50-54 år. Dermed «knabbet» hun både klasseseieren, aldersrekorden og tittelen som Årets veteranløper fra Nina Wavik Ytterstad (t.v.). (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Årets juniorløpere: Heidi Mårtensson og Erik Udø Pedersen

Heidi-Mårtensson-forside2
Heidi Mårtensson har hatt en kjempesesong og sitt ordentlige gjennombrudd, bl.a som nordisk mester i terrengløp og seier i Lidingøloppets 10 km. Her etter seier i Koboltgruvene Opp i sommer. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

 

Nærmere om kåringene av årets løpere og begrunnelsene på Kondis.no

 

sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -