HytteplanmilaLøpingRingerike

Karoline og Sindre imponerte i Hytteplanmila

Karoline Bjerkeli Grøvdal og svenske Musael Temesghen vant det 10. Hytteplanmila, med en hardt spurtende Sindre Buraas like bak til andreplass. Hadde Buraas startet lanspurten litt før, hadde han kanskje tatt hjem seieren. Vinnertiden ble 29.10, med Buraas fire sekunder bak.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Også for Karoline Bjerkeli Grøvdal manglet det noen sekunder, ikke på seieren, for den hadde hun full kontroll på. Men med 31.52 manglet hun bare 6 sekunder på sin egen løyperekord fra i fjor. Meraf Bahta ble imidlertid slått med nesten halvannet minutt, mens Veronika Blom var siste kvinne på pallen.

Det var kjempeforhold i jubileumsløpet og solid ny deltakerrekord. Med et par plussgrader, lettskyet og nesten vindstille, var det svært mange som perset i den raske løypen i Hytteplanmila også i år.

Les fyldig referat på RingSport.  (forsidebildet)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Aller mest imponerte kanskje likevel de godt middelaldrende veteranløperne i 50-54-års klassene. Her ble det nemlig ny klasserekord til Jorunn Rekkedal, og en utrolig seierspall også i herreklassen med 3 mann under 34 minutter. Mer om dette i egen sak her.

Fem-beste-menn
Sterk seierspall: Det ble svensk seier i Hytteplanmila for menn, ved Musgael Temesghen fra Hälle IF, med Sindre Buraas på andreplass, bare 4 sekunder bak. Buraas spurtet forbi Tesfyohannes Mesfun Fisehaton fra Bodø FIK på slutten og tok kraftig innpå vinneren i siste bakken. Flerdobbelt norgesmester i år Ørjan Grønnevig kom på fjerde, mens Weldu Negash, vinner av Birkebeinerløpet de siste to årene, ble nr 5. (Foto: Frode Monsen, sportsmanden.no)
Pallen-damer
Seierspallen for kvinner var ikke dårlig den heller. Grøvdal troner øverst, mens bronsepiken Blom ikke er til stede. Og legg merke til kvinnen i midten foran, 52-årige Jorunn Rekkedal, som ble nr 7 totalt! (Foto: Frode Monsen, sportsmanden.no)
Grøvdal_Bjerkreim-Nilsen
Karoline Bjerkeli Grøvdal var litt usikker på formen etter en mindre operasjon i høst for å bli kvitt plager i leggen som også holdt på å sette en stopper for sommerens VM. Nytt sterkt løp også av Inger Liv Bjerkreim Nilsen (t.h.), som har vært særdeles aktiv i år og senest forrige helg tok «en dobbel» med seier både i Furumomila lørdag og Ivar Formos Minneløp søndag. Men Bjerkreim Nilsen er trolig en av Norges best trente damer og tåler tydeligvis hardkjøret, selv om hun sa at sesongen var mer eller mindre over allerede etter sine seire i Norsaman og Skåla Opp. (Foto: Frode Monsen, sportsmanden.no)


Resultater

 

sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -