NyttårsLøftetTreningUltraløp

Løp lengst i NyttårsLøftet med hele 880 km i januar!

Jan Rune Nuland fra Haugesund løp aller lengst i NyttårsLøftet – Sportsmanden sin motivasjonskonkurranse i januar. Her skulle man sanke kilometer på beina, enten det var løping, gåturer eller langrenn. Hensikten var at man skulle få litt ekstra motivasjon til å «løfte» seg selv formmessig inn i det nye året. Kanskje sette seg et eget mål.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Den uhøytidelige konkurransen pågikk i hele januar og Jan Rune Nuland tilbakela imponerende 880 kilometer, noe som gir et snitt på hele 28,4 kilometer daglig i januar! Et imponerende tall og noe som man vanligvis forbinder med ultraløpere. Jan Rune er imidlertid ikke en hardbarket ultraløper, men en vanlig mosjonist, som ikke har vært i nærheten av sånne mengder tidligere.

Etter at han hadde tilbakelagt 242 km på de ni første dagene av måneden, spurte vi hva som skjer:

– Ja det har blitt «noen» kilometer. Jeg har ingen plan utover å minimum ha 10 kilometer pr dag i januar, røpet Nuland da. Det skulle bli mer. Langt mer!

– Da jeg er operert i hendene og må vente noen uker før de kan tas i bruk, får jeg benytte dagene til å bruke beina i stedet! Da er det jo kjekt med NyttårsLøftet. Ellers vil det jo bli spennende å se hva dette gjør med formen og vekta utover våren, la han til.

.

Firkløver fra Team Sportsmanden som alle deltok i NyttårsLøftet. Jan Rune Nuland (t.h.) løp desidert lengst med 880 km. Morten Vestvik kom på fjerdeplass med 314 km i den uhøytidelige konkurransen – med løpeforbud! (se under), mens kona Inger Johanne Klokset ble nummer 7 med 272 km. Arrangør Frode Monsen, som kom noen få kilometer bak kameraten Morten Vestvik gir tommel opp, riktignok etter Haugesund Halvmaraton for noen år siden.
(Foto: Arkivbilde)

At slike uhøytidelige konkurranser kan inspirere mange, er det flere eksempler på. For Jan Rune Nuland tok det enda mer av etter hvert:

– NyttårsLøftet og Januar challenge nærmer seg slutten, siste innspurt nå de neste dagene. Det har «tatt litt av», kan man si, fortalte Jan Rune etter å løpt hele 50 kilometer den 27. januar, fordelt på tre økter!

Nest lengst i NyttårsLøftet løp Kirsti Johnsen Skåtøy, med 627 kilometer. Kirsti var «tittelforsvarer» etter å ha vunnet NyttårsLøftet forrige gang – og første gang – det ble arrangert, under koronaperioden for to år siden. Kirsti er ultraløper som blant annet har seier i Oslotrippelen under Oslo Maraton på merittlisten, og løper dessuten daglig for å holde en sjelden sykdom i sjakk, der bevegelse er beste medisin.

På tredjeplass kom vinneren av «forretten» Romjulstrimmen, Louise Skak. Danskfødte Skak er en rutinert maratonløper som blant annet har vunnet Jessheim Vintermaraton for noen år siden. Nå har hun gjort nordlending av seg og flyttet til Alta, og brukt Romjulstrimmen og NyttårsLøftet som god motivasjon i mørketiden. Louise tilbakela 547 kilometer.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Tilbakela 314 kilometer – med løpeforbud

De tre var i en klasse for seg, men den som kanskje imponerte aller mest var han som kom på fjerdeplass. Morten Vestvik er et kjent navn for omtrent alle som løper i Haugesundstraktene, både som leder og primus motor for løpegruppen Intervalltrening i Haugesund, som hver tirsdag løper intervaller på Haugesund stadion, ofte med godt over hundre mosjonister i alle aldre og ulike nivåer. Og som leder for Haugesund IL friidrett. Morten har vært veldig åpen om sin alvorlige kreftsykdom, og etter å ha gjennomgått både strålebehandlinger, cellegiftkur og operasjon like før jul – med løpeforbud – tilbakela han likevel hele 314 kilometer i januar måned med sine to daglige gåturer, noen ganger såkalte gåggeturer med litt innslag av lett jogg.

– Fysisk aktivitet er helsefremmende. Godt for både kropp og sjel. Både i forhold til forebygging og til å takle eksisterende psykiske og fysiske utfordringer. Det hjelper i alle fall meg med å takle de helsemessige utfordringene jeg har og bedrer min livskvalitet betydelig, forteller Morten, som har løpt 97 maraton.

Svein Eirik Pettersen fra Sandnes tilbakela 230 km i NyttårsLøftet. Noen av dem her på Sandnes stadion, der han hadde celebert selskap av selveste Jakob Ingebrigtsen.
Foto: Svein Erik Pettersen

Resultater nyttårsLøftet

Se også egen side for virtuelle motivasjonsløp i regi av Sportsmanden og Run4life på Løpskarusellen

Foto: Bilder sendt inn av deltakerne underveis i NyttårsLøftet. Forsidebildet er tatt av Terje Hult på en av sine løpeturer. Hult ble nummer 6 med 280 kilometer.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -