OppegårdUltraløp

Deltok i Bislett 24-timers

Lokal sport – løp rundt og rundt på Bislett

I helgen hadde ultraløperne sitt «festdøgn» med det årlige Bislett 24-timers, der det er om å gjøre å løpe lengst mulig i løpet av et helt døgn. Det hele foregår i en rundløype på 545 meter under tribuneanlegget på verdens mest kjente friidrettsbane. 

Blant de 110 menn og 49 kvinner som stilte til start i løpet som for lengst var utsolgt, finner vi også Endre Vindheim fra Kolbotn. Klokken 10.00 lørdag morgen la han i vei i det som også er Norgesmesterskap i 24-timersløp. Nå ble det «bare» rundt 12 timers løping for Endre denne gangen, da han ga seg etter å ha løpt 74,802 kilometer. Vindheim, som er en ivrig ultraløper, har lenger fra før. For tre år siden tilbakela han over 111 km, og bare det å våge å stille til start i et sånt løp er tøft nok for de aller fleste.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
BLID: Endre Vindheim fra Kolbotn i aksjon i et tidligere løp i Krokskogen Halvmaraton.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Men dette er faktisk også et løp for vanlige mosjonister. En av deltakerne, Lars W. Møller, som selv løp 161,4 kilometer etter 295 runder på Bislett formulerte seg sånn etterpå:

– I kjelleren på Bislett finner man mange forskjellige kroppsfasonger og bakgrunner. Felles for de alle er at de har egne mål og ulike forutsetninger. En av de tøffeste i kjelleren er en oldemor på 76 år. Hun løp 12 mil og slo 53 løpere! Det er det jeg digger ved denne hobbyen. At alle er rause og heier på hverandre. Å finne mål som er viktig for en selv. Det handler om mestring, ikke sant?

Tidligere har også Hilde Ackenhausen fra Tårnåsen deltatt flere ganger i Bislett 24-timers, med solide 179 km i 2014 som bestenotering.

Hilde Ackenhausen har mange sterke løp i tidligere utgaver av Bislett 24-timers.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Bislett 24-timers var også NM i 24-timersløp, der Arvid Haugen og Therese Falk til slutt kunne titulere seg som norgesmestere.

Alt kom Bislett 24-timers finner du her (Kondis.no)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
NORGESMESTER: Therese Falk tok en ny NM-tittel på Bislett.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Les mer om Therese Falk her:
Læreren som går sine egne veier og stadig bryter nye barrierer

JULEBORD: Bislett 24-timers kalles gjerne for Norges lengste julebord.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

– – –

Sportsmanden skriver en ukentlig side om lokal kondisjonsidrett i papiravisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. Artikkelen over står på trykk i uke 48.

Alle reportasjene til Sportsmanden i Oppegård Avis kan du lese her. 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -