LøpingOppegårdVeldedighetVirtuelle løp

Julie Vollum Bø løp lengst i Wings for Life World run

Løp 40 km til inntekt for ryggmargsforskning

Wings for Life World run ble arrangert for syvende gang forrige helg. Dette er et veldedighetsløp der løperne samler inn penger til ryggmargsforskning. I år var dette arrangert som et virtuelt løp eller app-løp der man kunne løpe uansett hvor man var i verden. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

En som ikke bare løp, men som løp aller lengst av alle norske kvinner som deltok, var Julie Vollum Bø. Oppegårdjenta ga seg ikke før hun hadde passert 40 km! 

– Jeg fikk en «challenge» fra noen venner om å delta, og tenkte «hvorfor ikke». Satt meg som mål i starten av året å løpe maraton til høsten, og tenkte at dette var god trening, i tillegg til at løpet arrangeres for en god sak, forteller Julie selv.

Hun har løpt enda lenger på trening tidligere, men dette var hennes til nå lengste løp på asfalt i en «konkurransesituasjon». Julie er imidlertid svært godt trent og vant til lange distanser. I slutten av mars gikk hun en skitur på hele 247 km! Her gikk hun sammen med langrennsløperen Thea Murud, som gikk rekordlange 347 km i det som VG kalte den elleville kilometerkrigen i skisporet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
LØP LANGT: Julie Vollum Bø løp 40 km for en god sak langs Frognerstranden.
Foto: Privat

Allsidig idrettstalent

Julie Vollum Bø var et stortalent på friidrettsbanen for Oppegård IL i tidlige ungdomsår, der hun fortsatt har flere av klubbrekordene for jenter. På 1500 meter har hun klubbrekordene for jenter 11, 12 og 13-år, den siste på 5.00,43. Familien flyttet til Lillehammer da hun var 14 år gammel og Julie satset da flere år både på langrenn og sykling, og hun ble Norgesmester for junior i 2012. (Kondis.no)

Nå er hun tilbake i kommunen der det startet, stortrives på Tårnåsen og er inne i sitt siste år med jusstudier, som har førsteprioriteten nå. 

 – Idrett har alltid vært en stor del av livet mitt, og nå vil jeg kalle meg en ivrig mosjonist! Selv om jeg valgte å kutte satsingen, er det å holde seg i form av stor prioritet i min hverdag. Og jeg trives godt med marka som nærmeste nabo, forteller hun.

I veldedighetsløpet valgte Vollum Bø seg ut det flateste strekket hun fant, nemlig frem og tilbake på gangveien langs Frognerkilen. 

– Det var både brutalt, og veldig gøy! Hadde ikke satt meg noe mål i utgangspunktet, annet enn at jeg skulle ta det som en god treningsøkt. Underveis merket jeg at kroppen føltes lettere enn jeg hadde forventet, og skrudde opp farten. Når jeg skjønte at dette kom til å bli ganske langt, angret jeg på at forberedelsene var så som så. Med to gel som allerede var inntatt, og en tom drikkesekk merket jeg at næringssmellen var ganske nær! Samtidig var det veldig motiverende å løpe i Frognerkilen. Det var flere andre løpere som var ute den dagen, og vi begynte å vinke og smile når man passerte hverandre, forteller 26-åringen.

SLITEN: Godt å puste ut etter å ha bikket 40 km.
Foto: Privat

Over 77.000 løpere deltok fra hele verden og Julie var nummer 499 totalt av de som løp lengst, med kun 30 kvinner foran seg. Nærmere 500 fra Norge deltok i arrangementet.

– Vi har alle opplevd begrensninger og restriksjoner i livene våre de siste ukene, men ting blir bedre. Folk med ryggmargskader er i lockdown hele livet. De drømmer også om å få friheten tilbake og gjøre det de elsker, sier Anita Gerhardter, som er direktør i Wings for Life-stiftelsen.

Svein Ove Risa løp lengst av gutta

Aller lengst av de norske utøverne løp ultraløper Svein Ove Risa, som tilbakela 45,52 km. Også Steffen Aabel (44.02 km) og Christoffer Jønsson (43,21 km) løp lenger enn Julie Vollum Bø av norske løpere.

Resultater

MOSJONIST: Julie Vollum Bø var et stort talent både i løping, langrenn og sykling.
Nå kaller hun seg bare ivrig mosjonist!
Foto: PrivatDette innlegget kommer også på trykk i Oppegård Avis denne uken. 

Andre reportasjer fra Sportsmanden i Oppegård Avis kan du lese her.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -