Karmøy MaratonMaratonVestlandet

Deltagerrekord og supre forhold i Karmøy Maraton

Frode Tjelta og Johanna Håland vant maraton

Hele 540 løpere var påmeldt til den syvende utgaven av Karmøy Maraton, noe som er ny rekord.

Det var da også meget gode løpsforhold med med 8-9 grader, nesten vindstille og stort sett overskyet eller lettskyet under løpet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
KLAR, FERDIG: Rett før startskuddet smeller for den syvende utgaven av Karmøy Maraton.
Foto: Ida Marie Skeie

Morten Vestvik fra Haugseund, som har deltatt i samtlige år, beskriver forholdene slik på Sportsmanden Sportsforum etter å ha løpt maraton på 3.27.44:

– Jeg har ikke opplevd så flotte løpsforhold på Karmøy før, så dette ble virkelig en fin opplevelse. Fantastisk og storslått naturopplevelse, spesielt for oss som løper hele maratonløypa som består av en runde rundt sør-Karmøy.

TOPP LØPSFORHOLD: Aldri har det vært bedre løpsforhold i Karmøy Maraton.
Foto: Ida Marie Skeie

På kongedistansen maraton ble det klar seier til Frode Tjelta fra Sandnes IL på 2.47.08 – og til Johanna Håland (forsidebildet) fra Bryne Triatlonklubb på 3.13.28, foran superveteranen Kristin Husby fra Laksevåg TIL, bare drøye halvminuttet bak vinneren.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SUPERVETERAN: Kristin Husby imponerte med 3.14.02 i klasse K55-59 år.
Foto: Ida Marie Skeie
PALLEN maraton menn: Frode Tjelta (midten), Stig Westerheim og Øystein Gøthesen.
Foto: Ida Marie Skeie
RUNNER UP: Stig Westerheim fra Stord IL ble en god nummer 2 både totalt og i klasse M40-44 år på 2.55.46.
Foto: Ida Marie Skeie

Haugesund-duell på halvmaraton

På halvmaraton ble det en knallhard duell mellom to av Haugesunds største løpsprofiler; Den tidligere toppløperen Urige Buta, som smadret løyperekorden i snødrevet i 2015 da han vant på 1.06.38 – mot fjorårets vinner, den sterke triatleten Arne Kalland-Olsen, som vi også omtalte i forhåndsreportasjen.

Til slutt var det Urige Buta som avgjorde duellen med tre små sekunder, til vinnertid 1.09.41.

DUELL: Urige Buta og Arne Kalland-Olsen setter tonen allerede fra start.
Foto: Ida Marie Skeie

Stian Vestbø, fra Haugesund IL han også, sikret den siste pallplassen med 1.12.28.

Klypetusens Maryna Novik var klart raskest av kvinnene som eneste under 1.20 med vinnertid 1.19.08.

PALLEN KVINNER: Maryna Novik i midten med svenske Ida Burrows på 2.plass og Mari Arnestad fra Club Solo på 3.plass.
Foto: Ida Marie Skeie

En veteran i Karmøy Maraton-sammenheng er Arnstein Arvesen fra Haugesund IL og Team Sportsmanden, som i en alder av passerte 60 gjorde det meget bra. Han skrev følgende på Facebook etterpå:

– Løpsfest på Karmøy Maraton i dag med rekordmange deltakere. Perfekte løpsforhold, 8-9 grader og vindstille. Jeg har løpt halvmaratondistansen samtlige år siden starten i 2013. I dag ble det bestenotering på distansen med 1.44.02. Anbjørg gjorde også et meget godt løp på 10 km. Veldig fornøyde begge to. Masse godt humør, flotte mennesker og et miljø vi føler oss stolte av å være en del av. Takk til den lokale arrangørstaben for iherdig innsats og som gjør Karmøy Maraton til en flott opplevelse for oss deltakere. 

Lenger bak i rekkene var også Inger Åmodt fra Sveio strålende fornøyd med dagen etter å ha kommet i mål på Åsebøen stadion på 2.21.31;

– Fantastisk løp i dag, for et engasjement på løypevakter og publikum som heiet og oppmuntrer hele veien! Helt topp, det gir så mye energi, så for min del en helt super dag. Takk for kjempeopplegg! 

MYE ENERGI: Både løypevakter og de frivillige på drikkestasjonene fikk mye skryt etterpå av deltakerne.
Foto: Ida Marie Skeie
GLADE: Sprek og glad duo fra Spirit Stavanger: Mari Arnestad ble nummer 3 på halvmaraton og vant klasse K23-39 år på 1.25.39, mens Nils Haktor Bua tok tredjeplassen i samme klasse for gutta og 8.plassen totalt på gode 1.17.34. Se også reportasjen fra 2015 da Nils Haktor Bua vant maraton med sin aller første seier i et løp noensinne!
STERK: Triatlet Frode Johansen fra BFG Bergen Løpeklubb hadde tatt turen sørover og løp halvmaraton på 1.23.51 til 3.plass i M50-54 år.
Foto: Ida Marie Skeie

Dobbelt HIL også på kvinnenes 10 km

På 10 km ble seier til Lars Lunde fra Stord IL på 30.44, foran Thomas Asgautsen fra Spirit Stavanger FIK med 31.46 – mens det på kvinnesiden ble populær dobbeltseier til Haugesund IL ved Kristine Lande Dommersnes (34.58) og Emma Bauge (38.54).

SPREK OG BLID: Thomas Asgautsen – årets gjennombruddsmann med seier i Oslo Maraton – formelig svever over og opp bakken!
Foto: Ida Marie Skeie
TOER: Emma Bauge fra Haugesund IL var nest beste kvinne på 10 km og vant klasse 16-17 år på 38.54. Samme tid fikk Valdas Prucinskas fra Spirit Stavanger, til andreplass i klasse M35-39 år.
Foto: Ida Marie Skeie

Flere stemningsbilder

GOD STEMNING: Runa Thalene Øverland (744) fra Haugesund Triathlonklubb tar seg tid til litt jubel underveis på gode 1.27.06, mens Johnny Grødeland fra Orre (716) kommer sekunder foran i mål.  
Foto: Ida Marie Skeie
… flere blide løpere, her ved rumenske Florica Burca fra Skudeneshavn.
Foto: Ida Marie Skeie
…og tommel opp fra Marianne Grindheim fra Vormedal, som løp halvmaraton på 2.13.35.
Foto: Ida Marie Skeie
ENER: Inge Asbjørn Haugen har i hvert fall flest maratonløp i Norge, og nærmer seg nå utrolige 600! Han er alltid på plass på Karmøy og ble beæret med startnummer 1. Karen fra Hornindal IL kom i mål på 4.45.41.
HEIA, HEIA! Også tilskuernes entusiasme og stemningen ble bemerket fra flere!
Foto: Ida Marie Skeie
BREDE SMIL: Her ved Synnøve Okstad fra Sandnes etter sin halvmaraton på 2.04.50 i klasse K55-59 år.
Foto: Ida Marie Skeie
BLIDE FUNKSJONÆRER: Erik Klokset får stå som en fin representant for arrangørstaben, som alltid skaper en særdeles vennlig og god atmosfære. Erik tar hvert år turen fra Bergen for å bidra til å lose arrangementet trygt i havn.
Foto: Ida Marie Skeie
VANT: Vi avslutter der vi startet, med dagens vinner av maraton, Johanna Håland, som skrev følgende på sin facebookside etter løpet: –Takk til Karmøy Maraton for et fantastisk arrangement, og tusen takk til fotograf Ida Marie Skeie som jobbet skulderen vond for alle fine bilder!

Sportsmanden takker også fotografen for alle de fine bildene i reportasjen her!

Deltagelsen fordelte seg med 308 påmeldte på halvmaraton, 134 på 10 km og 98 på maraton.

Alle resultater

Se alle tidligere reportasjer fra Karmøy Maraton på Sportsmanden


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -