Karmøy MaratonMaratonVestlandet

Karmøy Maraton inviterer til ny løpsfest

Arrangeres for syvende gang lørdag 23.november

Det nærmer seg den syvende utgaven av Karmøy Maraton, et løp med en helt spesiell atmosfære. Som på bildet over fra fjorårets løp, med en nesten trolsk stemning.

Fra starten i det små i 2013 ble Karmøy Maraton raskt et av de større løpene i regionen. Men det har likevel beholdt sin intime, koselige og vennlige atmosfære. Sammen med en flott og variert løype, er nok det mye av årsaken til at det frister langt flere enn haugalendinger å delta. Hvert år kommer det nemlig folk langveis fra, fra store deler av landet, til Haugesund og Karmøy, og det på en tid av året som ikke nødvendigvis er ensbetydende med godvær. Snarere tvert imot!

Så har det da også variert svært mye værmessig, fra strålende sol i vakkert høstvær, til regn og snø! Ja, for fire år siden i 2015 hadde man alt sammen i selve løpet! Men det er nettopp dette som er noe av sjarmen med Karmøy Maraton.

Bildene nedenfor: Liv Lystad fra Drøbak dukker opp overalt hvor det løpes maraton. På bildet til venstre har hun løpt et par kilometer av sitt maratonløp. Bildet til høyre er utrolig nok fra samme løp, da Nils Haktor Bua et par timer senere kan juble i snøføyken for sin aller første seier i et løp!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Du kan se flere bilder og lese hele reportasjen her:

Karmøy Maraton fra sol til snøstorm

Flotte og varierte løyper

Maratonløypen er en flott rundtur på Karmøy med mye fin vestlandsnatur, fra starten ved Åsebøen stadion i Kopervik, langs vakkert kystlandskap, via Skudeneshavn og tilbake forbi Åkra, der man møter halvmaratonløperne og 10km-løperne på siste del. Perfekt for slitne maratonløpere å få litt pes og flere rundt seg når det røyner på.

Halvmaraton og 10 km går begge vestover fra start – motsatt vei av maratonløypen – før de snur og følger samme trasé tilbake til mål på stadion i Kopervik.

ÖPPNA LANDSKAP! Vakkert parti fra den varierte maratonløypen.

Thomas Asgautsen sitt store år

I fjor stilte 96 til start på maraton, 207 på halvmaraton og 96 også på 10 km, i tillegg til at det selvsagt også er et barneløp på Åsebøen stadion i Kopervik, der start og mål er for alle løpene.

Thomas Asgautsen fra Spirit Stavanger FIK vant Karmøy Maraton i fjor suverent på ny løyperekord, 2.34.44 (bildet til venstre nedenfor). På det høyre bildet har Thomas også akkurat vunnet Oslo Maraton i september, direktesendt til hele Norges befolkning. Litt mer medieoppstyr da kanskje. Og det spørs om det blir tv-innslag og så mange fotografer og journalister på Karmøy, men Runar Gilberg fra Kondis, som skimtes bakerst i venstre billedkant, har i hvert fall meldt sin ankomst. Sportsmanden vil selvsagt også dekke løpet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Litt praktisk info

Prisene er behagelige i forhold til de fleste av de litt større løpene, med henholdsvis kroner 250 for 10 km, kroner 300 for halvmaraton og kroner 400 for maraton, dersom du melder deg på innen 10.november. (Kroner 15 i adm.gebyr kommer i tillegg).

Deretter stiger prisene med kroner 100 for alle distanser fra 11.november.

Du kan melde deg på her.

Og ønsker du å bestille t-skjorte til 150 kroner, så er påmeldingsfristen 8.november. Mens du da enda har et par dager på deg til å få navnet på startnummeret ditt, der fristen også er 10.november.

All info finner du på løpets hjemmeside her.

Les hele fjorårets reportasje på Sportsmanden her:

Karmøy Maraton – løpsfesten i havgapet

LØPSFEST: I fjorårets reportasje stod følgende tekst under dette bildet:
GLADE LØPERE: Flere fornøyde løpere som puster ut i sola på stadion etter løpet, der man kunna fylle opp lagrene igjen med cola, banan og årets første kakemenn fra Haugli Bakeri!

Så hvorfor ikke ta turen til Karmøy den 23.november?

Noen flere glimt fra tidligere løp

2013 og 2014: De to første årene var det Håvard Austevoll som vant Karmøy Maraton.
2015: Dette året var det utrolig nok strålende sol de første to timene på maratonløpet, før et umeldt og plutselig uvær slo inn. Da Urige Buta smadret løyperekorden på halvmaraton på knallsterke 1.06.38 så det sånn ut!
I 2016 vekslet det mellom relativt vått og grått, men sola tittet også frem – og det ble nye løyperekorder fra Kenneth Smeby og Marthe Katrine Myhre.
2017: Munter stemning i målområdet!
COLA OG KAKEMANN! Enda et varemerke for Karmøy Maraton – men gjett om det smaker etter målgang!

Alle tidligere reportasjer fra Karmøy Maraton

VELKOMMEN: Haugesund og Karmøy har et veldig godt idrettsmiljø både innenfor løping, sykling og triatlon. Her flankeres fjorårets vinner på halvmaraton, syklisten Arne Kalland-Olsen, av den dyktige svømmeren Jorunn Hauso og «løpegeneralen» fra Haugesund IL, løpegruppen Langtur med joggesko og Team Sportsmanden, Morten Vestvik før sommerens Ironman Haugesund, der de tre sørget for en soleklar og populær hjemmeseier i lagkonkurransen.

Foto: Frode Monsen, Marit Ryland og arrangøren

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -