KarusellerOppegårdRomerike

Vinterføre på Romerike

Steinar Lien løp sitt 142.løp i Vinterkarusellen

Så har vinteren kommet til Østlandet! De ivrigste langrennsentusiastene har allerede funnet frem skiene og gått sine første runder på golfbanen på Greverud, der den første sløyfen på 450 meter ble preparert allerede før helgen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Om det tidlige snøværet er kjærkomment for langrennsfolket, er det kanskje ikke like populært for alle som liker å løpe og mosjonere. Men snøvær er ikke til hinder for hverken løp eller trening, og konkurransesesongen er heller ikke helt over.  

Mens det her i distriktet i mange år var en egen vinterkarusell i Ski, har våre lokale mosjonister i de senere år måtte ta turen til Romerike for å holde løpsformen ved like i vintermånedene. Den tradisjonsrike Vinterkarusellen på Romerike består til gjengjeld av hele 10 løp spredt utover vinteren. 

I år ser det ut til å være færre lokale innslag enn vanlig i Vinterkarusellen, men både Kenneth Pham og Steinar Lien, begge fra fra Oppegård IL, hevder seg med bravur. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
KLAR: 5 km på Sørum ble vunnet av Magnus Salberg fra Aurskog Høland, som har stilt seg helt fremst i feltet allerede før start. Vinnertiden ble 17:12. De to karene fra Oppegård står begge klare til å ta tiden på hver sin kant. Steinar Lien i den gjenkjennelige Sportsmanden-trøyen på venstre side, mens Kenneth Pham er helt til høyre i blå trøye.
Foto og forsidebildet, der starten akkurat er gått: Bjørn Hytjanstorp

Medaljer i KM på halvmaraton

Det første løpet i Vinterkarusellen gikk allerede for fjorten dager siden i Lørenskogløpet, som også er fast kretsmesterskap på halvmaraton for både Oslo og Akershus. Her ble det KM-medaljer på begge to i sine respektive aldersklasser for Akershus. Kenneth Pham løp på 1.26.12 og var bare fem sekunder bak KM-gullet som gikk til Børge Andreassen fra Follo Løpeklubb. Mens Steinar Lien med tiden 1.34.26 hadde to løpere fra Akershus foran seg i klasse M55-59 år. Men man må representere et idrettslag for å kunne delta i regionale og nasjonale mesterskap, hvilket de to ikke gjorde. Dermed kunne Steinar Lien sikre seg sitt KM-gull nummer 23 på Lørenskog!

Mens det var veldig gode løpsforhold med bare veier på Lørenskog, var det adskillig mer krevende forhold på lørdagens andre løp i Vinterkarusellen. Dette er en relativt flat og lettløpt rundløype på 5 km fra Sørum skole, den såkalte «Bingenrunden» der det vanligvis løpes meget raskt. Men etter snøfallet kvelden før, var det vinterkledde og småglatte veier som ventet løperne, og det var ikke akkurat duket for rekordtider denne gangen. 

Kenneth Pham imponerte likevel igjen med å ta en sterk 5.plass i mål av over hundre løpere som stilte til start. Med den gode tiden 18.42 ble det også en suveren klasseseier i M40-44 år for karen fra Oppegård IL. 

Kenneth Pham har hatt to sterke løp i Vinterkarusellen.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Klubbkameraten Steinar Lien fulgte igjen fint opp og knep seieren med fire sekunders margin for de litt eldre herrer i klasse M55-59 år, til vinnertid 21.14. Og selv om det var vinterlig, var forholdene  slett ikke så verst. 

– Jeg er bra fornøyd. Det var litt glatt ned i dumpa men ellers helt greie forhold, forteller konkurranseglade Lien, som deltok i sitt 142.løp i Vinterkarusellen siden 1998!

VINTERLØPEREN: Steinar Lien har alltid konkurrert flittig om vinteren. På Sørum fullførte han sitt 142.løp i Vinterkarusellen!
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Neste løp i Vinterkarusellen på Romerike er 7. desember; et motbakkeløp på 3 km fra Løvenstad. 

Resultater fra 2.løp i Vinterkarusellen

Resultater fra 1.løp i Vinterkarusellen – Lørenskogløpet

Alle reportasjer på Sportsmanden fra Romerike kan du lese her

– – –

Sportsmanden skriver en ukentlig side om lokal kondisjonsidrett i papiravisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. Artikkelen over er noe av det som kommer på trykk i uke 46.

Alle reportasjene til Sportsmanden i Oppegård Avis kan du lese her. 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -