HalvmaratonMaratonMaratonkarusellenUltraløp

BFG Bergen Løpeklubb dominerte i Bergen Ultra

Løpesesongen er i full gang mange steder. Lørdag gikk det tredje løpet i Maratonkarusellen i Fana, som vanlig med Bergen Ultra. I tillegg til de to faste distansene maraton og halvmaraton, arrangeres da også 63,3 km og 100 km.

I fjor var 100 km NM-distanse med norsk rekord av Sebastian Conrad Håkansson, i år kun en «vanlig» 100 km. Der ble det reprise av Bislett 24-timer med seire til Bjørn Tore Kronen Taranger og Anette Velde Sande, begge fra BFG Bergen Løpeklubb. Taranger løp den første milen på rundt 40 minutter og holdt som vanlig stilen hele veien, til seier på 7 timer, 12 minutter og 33 sekunder. Det er 28 minutter raskere enn da han tok bronsen i fjoråret NM.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Bjørn Tore Taranger vinner 100 km.
Foto: Arrangøren

Anette Velde Sande vant damenes 100 km på tredje beste tid totalt med 7:54:40 og klarte dermed målet om å løpe på under 8 timer. Trolig kvalifiserte hun seg også til det neste VM på distansen med dette resultatet. Tiden var 25 minutter bedre enn da hun tok sølv i fjorårets NM, bak Ingrid Lid. Klubbvenninnen løp denne gangen sammen med Anette i 63 kilometer, før hun ga seg. Uansett bra å ha en regjerende norgesmester som hare!

Anette Velde Sande (t.h.) vant kvinnenes 100 km. Regjerende norgesmester Ingrid Lid holdt følge i 63 km, mens Ramn Erstad holdt følge helt til mål og kom to sekunder bak da også.

På 63,3 km – tre ganger tur/retur halvmaratondistansen til Kalandsvatnet og tilbake til start på Fana stadion, var det Henrik Løseth Jansen og Hilde Beate Daland – begge fra BFG Bergen Løpeklubb de også – som var raskest med hhv. 4:50:45 og 5:25:25 som sluttider.

Hilde Beate Daland stilte denne gangen på 63,3 km. Hun åpnet litt for hardt og fikk det tøft på den siste runden, men holdt unna til seier.
Foto: Arrangøren

Maraton ble vunnet av rutinerte Sjur Ferkingstad fra Spirit Friidrettsklubb på sterke 2:39:42 og av debutanten Martine Cecilie Berger med 3:33:49. Alle tre damene på seierspallen var for øvrig debutanter på maratondistansen!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Sjur Ferkingstad gir tommel opp ved passering halvveis.
Den unge maratondebutanten Martine Cecilie Berger var svært overrasket over at hun vant på første forsøk.

På halvmaraton, den største distansen, ble det denne gangen britisk seier i begge klasser, ved Callum Smith fra Team Drevelin på 1.09.31 og Rebecca Hilland fra BFG Bergen Løpeklubb på 1:17:07.

Callum Smith perset med rundt fire minutter!

– Jeg skjønte ingenting og lurte på om tiden var feil, sa han på premieutdelingen etterpå.

Men tiden og distansen var riktig. Og løpsforholdene var meget gode i Fana, med rundt 8 grader, lettskyet og lite vind.

De tre vinter- og vårløpene i Maratonkarusellen er dermed allerede ferdig. De siste tre løpene i karusellen går på sensommer og høsten, med neste løp, Bergen Skogsmaraton i Hordnessskogen, lørdag 19.august.

Klar til start på Fana stadion.
Norges ivrigste og blideste maratonløper Liv Jegteberg Lystad valgte 63,3 km denne gangen og ble nummer tre. Her passerer hun maraton lekende lett.
Sprek gjeng fra Hyllestad. Geir Nygård og Ove Wolf løp som vanlig maraton. Ove hadde denne gangen med seg egen hare i sønnen Alexander i 30 km!
Ove Wolf var også strålende fornøyd med sine Xtep 160X, som han løp maraton med for første gang. Med 3.06.38 ble det klasseseier med hele 10 minutter i M55-59 år og 6.plass totalt. Vinnren av kvinnenes 63 km løp også som vanlig med samme sko. Det samme gjorde Sebastian Conrad Håkansson da han knuste norgesrekorden på 100 km i fjor. Xtep er fortsatt ganske ukjent i Norge, men er karbonsko av topp kvalitet. Les mer på Xtep Nordic. Vi gjør oppmerksom på at Sportsmandens redaktør er medeier av selskapet som er importør av skoene.
Hyggelig gjensyn med årdølen Bjørn Fretland, som har slitt med skader i et par år. Først med hoften, deretter med akilles. Men nå fullførte han sitt maraton nummer 96 i fin stil på 3.38.49. – Jeg må vel klare fire til nå, sa han etterpå!
Team Sportsmandens eldste, men en av de aller ivrigste, Asbjørn Kvernrød, var som vanlig på plass. Asbjørn er i sitt 79. år, men løp i fjor hele 18 halvmaraton! Lørdag løp han årets tredje halvmaraton i maratonkarusellen som oppkjøring mot sesongens to store mål, Wien Marathon i april og New York City Marathon i november!
Blide damer på seierspallen for halvmaraton: 1. Rebecca Hilland, 2. Floriana Alija og 3. Eveline Revheim Askeland.
Sjur Ferkingstad på toppen av maratonpallen, mens toer Stein Henrik Olaussen og treer Stein Tore Vinterstø gratulerer hverandre.
Sensasjonell pall på kvinnenes maraton, med tre debutanter! 1. Martine Cecilie Berger, 2. Emma Gabrielle Berg og 3. Emilie Forbord
Staselig premieutdeling med flotte pokaler til de tre beste totalt for samtlige distanser.
Slitne, men blide karer etter mennenes 63,3 km: 1. Henrik Løseth Jansen, 2. Fredrik Fjose og 3. Thomas Bucher-Johannessen.
INSIDE: Tom Roger Johansen – med 98 seiere på halvmaraton i karrieren – og datteren Ingrid har full kontroll på tidene.

RESULTATER MARATONKARUSELLENS 3.LØP, LØRDAG 25.MARS 2023

Alle bilder, der ikke annet er spesifisert: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -