HalvmaratonLøpingRomerike

Friskt og fint i Lørenskog Halvmaraton

Reportasje og bilder fra det første løpet i Vinterkarusellen på Romerike

Som tidligere meddelt var det Geir Gjessing og Silje Eklund som vant Lørenskog Halvmaraton lørdag 27.oktober.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
KLAR, FERDIG…..

Geir Gjessing fra Ski har hatt formidable fremskritt i år. Han har lenge vært kjent for å åpne hardt og gjerne ikke holde helt inn, men etter å ha blitt medlem av Oslostudentenes IK har han kommet på et mye høyere nivå. Kapasiteten er betydelig forbedret og han står dermed også distansene langt bedre. På Lørenskog tok han igjen teten allerede fra de første meterne, men denne gangen holdt det helt til mål til seier på solid ny pers på 1.13.42. Men det var såvidt at forspranget hold på slutten. Gjessing ble nemlig jaget av klubbkameraten Torstein Bjerland, som hadde avansert gradvis og som kappet stadig mer inn på forspranget. Og Bjerland sprekker ikke, han vant Oslotrippelen i fjor og ble nummer to etter sekunddramaet i årets trippelkonkurranse i Oslo Maraton. Da var for øvrig Bjerland 15 minutter foran Gjessing på den innledende maratondistansen da han ble nummer tre på 2.30! 

Men selv om Torstein Bjerland tok kraftig innpå mot slutten på Lørenskog, var det Gjessing som knep seieren, bare tre sekunder foran klubbkameraten. Deretter fulgte Jørgen Korum (1.14.41), Ulrik Ødegård (1.14.55) og Kristoffer Lamøy (1.15.22) på rekke og rad. 

Blant kvinnene var det vinneren Silje Eklund som ledet hele veien, men forspranget var aldri helt betryggende. Eklund, som ble norgesmester i klasse K35-39 år i Oslo Maraton på 2.56, holdt imidlertid unna for Bøler IFs Hanne Kristiansen-Haugland og vant med drøye halvannet minutt på 1.24.20, mot 1.25.54 for Bøler-løperen. Gode tider også på Esther Innelset (i front på forsidebildet) fra Hamar IL med 1.26.04 og Silje Christiansen fra Driv IL – lederen av Sportsmandens Løpskarusell – som med 1.27.39 satt ny personlig rekord med 10 sekunder. Offisiell pers på distansen ble det også på ultraløper Therese Falk med 1.30.18 til femteplass, som i sommer satt uoffisiell verdensrekord på den svært uvanlige «distansen» 10 maraton på 10 dager! 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
STARTEN ER GÅTT: Startraske Geir Gjessing har tatt kommandoen et par hundre meter etter start.
Denne puljen ledes av Åge Mikael Strand fra Grindvoll IL som vinner klasse M45-49 år på 1.20.21.
Fikk jeg startet klokka? Enda flere løpere strømmer på. Løpet er i gang!
FØRSTE RUNDE: Det løpes fire runder av cirka 5 km, samt et sluttstrek inn mot mål. Starten var endret og den første halvannen kilometer likeså på en ny grusvei som slynget seg gjennom landskapet. Geir Gjessing har fått en solid luke, nærmeste forfølger skimtes såvidt i høyre billedkant.
Skjønt det er tre mann som følger nærmest lederen; Jørgen Korum i tet av trioen blir nummer tre på 1.14.41 – mens Ola Skatvedt i midten kanskje ser litt bekymret på klokka. I hvert fall blir det tøft for løperen fra Åsen IL som endte på 1.20.33 og 10.plass i klasse M23-39 år. Eller kanskje han er hare for lagkameraten Kristoffer Lamøy, bakerst av trioen, som blir nummer fem på 1.15.22.
Jens Aas fra SK Vidar passerer som femtemann. Han tar seieren i klasse M40-44 år på 1.16.32.
Så først kommer Torstein Bjerland, som herfra løper fortest av alle og i mål på 1.13.45 er han bare tre sekunder bak vinneren Geir Gjessing.
Lars Martin Falck fra Romerike Ultraløperklubb i fint driv mot 1.23.23.
Silje Eklund har åpnet raskest av damene på den første runden, mens Svein Egil Linnerud fra Gjøvik FIK – en av Norges aller beste i klasse M55-59 år – vinner klassen på sterke 1.24.11. 
Jørgen Saxegaard fra Team Sportsmanden imponerer med seier i klasse M50-54 år på 1.25.43 bare seks dager etter at han perset med 3.08.21 i Amsterdam Marathon!
Muntre Jan Billy Aas har for vane å løpe med Sportsmanden-buffen «på lomma», for å ta den frem ved egnet anledning. Tiden ble like under 1.25 for karen som feirer 20 år som løper med å delta på over 60 konkurranser i år – til nå…
Janicke Bråthe som hadde sånn fullklaff i Berlin Marathon, ser ut til å løpe med veldig lave skuldre her. I mål på 1.32.03 til seier i klasse K45-49 år var hun bare 7 sekunder fra pers – uten at hun var klar over det selv, og uten å være i kjelleren…
Ann Viljugrein fra Rustad IL kom på andreplass i samme klasse på 1.33.46.
Blide Anine Hegre fra Team Sportsmanden bråbestemte seg for å løpe Lørenskog Halvmaraton og fullførte i stil på 1.42.12 – fire minutter raskere enn i fjor til tross for ankelbrudd tidligere i år.

De beste damene – og flere av veterangutta i den lange, seige bakken siste gang

Silje Eklund holder trykket oppe siste gang opp den lange bakken ved sykehuset på siste runden. Drøye halvannen kilometer til mål nå.
Hanne Kristiansen-Haugland fra Bøler er ikke så langt bak og tar andreplassen.
Esther Innselset fra Hamar IL har pallen i sikte og koster på seg et stort smil.
Smiler gjør også fjerde beste kvinne Silje Christiansen og Stein Berget fra arrangørklubben Lørenskog FIL, som løper på 2.07.21 i klasse M70-74 år.
Børge Andreassen fra SkiLøperne holder moralen oppe og blir belønnet med ny pers på 1.25.05.
HØST! Hyggelig å se Håkon Høst fra Lyn Ski tilbake i konkurranse, i flotte høstfager for øvrig. Håkon har de siste årene overlatt til sønnen Anders Mølmen Høst å ta seg av konkurransene – som en av landets beste langløpere og ifølge faren i god rute for en ny sesong med det svenske laget Team Serneke. Håkon hadde som mål å komme under 1.30 – og med 1.29.22 klarte han det med grei margin til klar seier i klasse M60-64 år.
En som ofte smiler er Therese Falk, men her ser hun svært konsentrert ut i sin jakt på ny offisiell pers. Daniel Ovesen Thafvelin får god drahjelp helt til mål på 1.30.21, tre sekunder bak Falk.
Stig Gunleiksrud fra Ull/Kisa sikret seg medalje i KM, men debuterte også for Team Sportsmanden i ny trøye på lørdag. Mens Stig er på siste runden har Lene Hagen en runde igjen før hun er i mål på 2.04.43.
Tone Fløttum fra Fet Friidrettsklubb i fin stil opp bakken. I mål ble det 1.31.22.
Dorte Foss kommer like bak. Hun vinner klasse K50-54 år på 1.31.45.
Kondis-president Tim Bennett er alltid på plass, med 1.33.01 som god generalprøve før NM på samme distanse i Stavanger neste helg.
Roar Antonsen fra Team Sportsmanden har hatt kjempefremgang det siste året og forbedret seg med 12 minutter fra i fjor til ny pers på 1.35.28 og andreplass i klasse M55-59 år.
GRAND OLD LADY: Fantastiske Signy Henden Rustlie fra Lørenskog FIL fullfører i fin stil på 2 timer og 47 minutter. Skulle ikke tro at denne spreke damen er over 80 år!
GLADE GULLGUTTER: –Det er første gang jeg vinner noe i hele mitt liv, sa Roar Antonsen etter KM-titel for Akershus for Nesodden IF, mens KM-grossisten Steinar Lien fra Oppegård IL vant klassen under, M50-54 år.

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Resultater


Sportsmanden.no
 

– Takk for at du følger Sportsmanden, som drives av idealisme uten lønnskostnader, faste inntekter eller sponsorer som et enkeltpersonforetak. Vi mottar heller ikke noe offentlig støtte, så skal vi kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier er vi avhengig av litt inntekter. Alle bidrag monner og verdsettes! Klikk her hvis du ønsker å støtte Sportsmanden

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -