LøpingMaratonOslo Maraton

Thomas Asgautsen vant BMW Oslo Maraton

Pressemelding, 21.09.19, SK Vidar/BMW Oslo Maraton

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Thomas Asgautsen fra Stavanger Friidrettsklubb gikk til topps på maratondistansen under dagens BMW Oslo Maraton i hovedstaden. Han løp inn til tiden 2:26:54.

Asgautsen passerte halvveis på 1:11.37. Da lå han to sekunder bak Mezgebu Alemu Molla fra Etiopia. I mål ble Asgautsen eneren.

-Jeg hadde håpet å vinne, så jeg er veldig fornøyd. Jeg startet litt hardt. Etter 30 km føltes bena bra, så da var det bare å dra ifra, sier Thomas Asgautsen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Han hadde en fin opplevelse i Oslo-gatene.

-Det var en fantastisk stemning langs løypa. Veldig stas å løpe her, sier Asgautsen.

På andre plass i mål kom Sebastian Conrad Håkansson fra Svorkmo NOI med tiden 2:28:15. På plass nummer tre kom Magnus Warvik fra NTNU Friidrett med tiden 2:28.26.
(På forsidebildet er alle tre samlet, foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Både Håkansson og Warvik løper Oslo Trippelen, det vil si totalt tre distanser.

-Jeg fikk litt gnist på slutten. Det gikk raskt. Nå handler det om å få i seg litt drikke, sier Sebastian Conrad Håkansson.

Løyperekorden på maraton for menn i BMW Oslo Maraton innehas av japaneren Yuki Kawauchi som vant i fjor (2017) på tiden 2:15:57.

Lena Schrøder var raskeste kvinne på 10 km rullestol på tiden 30:10. Hun representerer Norges Paraishockeylandslag. Beste herre ble Andreas Gjessing Sundt fra Vålerenga Para Ishockey på tiden 31:25.

Og det var og er flotte forhold under årets utgave av BMW Oslo Maraton. NRK-kommentator og medlem av arrangørklubben SK Vidar Jack Waitz koser seg i sola i hovedstaden.

-Ikke noe vind og generelt gode forhold, selv om det hadde vært en fordel for de fleste dersom det hadde vært litt kjøligere. Det er flott vær og en fin dag for BMW Oslo Maraton og løping, sier Jack Waitz.

-Også er det positivt at vi ser en stor økning i deltakelsen i de yngre årsklassene. Vi ser mange flere deltakere mellom 20 og 30 år, og det er positivt. At vi har en spesielt god økning i antall deltakere på maraton-distansen er ekstra gledelig, sier Jack Waitz.

Totalt deltar rundt 23 000 løpere under BMW Oslo Maraton i dag. 

-Og det kommer til å bli flere når vi har alle etteranmeldinger på plass. Vi lander på en økning i antall deltakere på rundt 22 prosent sammenlignet med fjoråret. Ja, vi har rundt 4 500 flere løpere i år enn under fjorårets utgave av BMW Oslo Maraton, sier daglig leder May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton.

Det er økning i antall deltakere på alle distanser. 140 løpere deltar i Oslo Trippelen (maraton, halvmaraton og 10 km), rundt 4 000 på maraton, rundt 12 000 på halvmaraton og rundt 6 000 i «10 for Grete». I tillegg rundt 100 på «plogging», det vil si løping og plukking av søppel.

-Dette er idrettsglede og ikke minst folkehelse. Vi ser at stadig flere løper. Og vi ser at stadig flere løper i grupper frem mot BMW Oslo Maraton. Det mellom-menneskelige er også en viktig del av arrangementet, sier daglig leder May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton.

May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton registrerer at det blir stadig varmere på den store løpsfesten i hovedstadens gater.

-Men vi får god hjelp av brannvesenet til å kjøle ned løperne. Vi takker både politi og brannvesen for en solid innsats under arrangementet vårt, sier May Britt Dørum-Persen.

Se resultater på https://oslomaraton.no/

Thomas Asgautsen var raskest på maratondistansen. Foto: Eirik Førde

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -