Hektisk på løpsfronten i Bergen om dagen

Det er stor aktivitet på løpsfronten i Bergen om dagen. Mandag gikk Arnaløpet, tirsdag Fjellveiløpet og KnarvikMila-uken er allerede i gang. Den topper seg til helgen, med Fjord Norway Half Marathon med innlagt NM på lørdag og selve KnarvikMila på søndag.

En som stiller på alle disse fire løpene er Bjørn Tore Kronen Taranger, som nå er blir Norges første ultraproff! Han har sagt opp jobben og fra august er det kun løping som gjelder, samt litt spilling i bandet Goldenboy for den fargerike trommeslageren og ultraløperen. Men det har buttet litt i det siste for den ellers ekstremt treningsvillige karen fra Fana i Bergen.

–  Blodprøvene hos fastlegen viste at jeg hadde jernmangel. Så nå «knasker» jeg på jernkapsler! Kjenner også at slappheten i kroppen er på vei bort fra systemet og formen på vei tilbake, skriver Bjørn Tore i sin siste oppdatering på hjemmesiden sin.

Arnaløpet_Bygdanytt
Taranger gikk rett i tet i kjent optimistisk stil i Arnaløpet på mandag.
Foto: Bygdanytt (se reportasje)

Og med klarsignal fra legen er det altså fullt kjør, med fire konkurranser på en uke. På mandagens «sprint» over 3,4 km i det korteste Arnaløpet, gikk Taranger rett i tet, men endte til slutt på 9.plass. Vant gjorde Lars Nesbø Bakke på 10.21, mot 11.30 for Bjørn Tore. Dameklassen ble vunnet av den ferske norgesmesteren på 5000m, Hilde Aasheim, med 12.09. Robert Bergstå og Britt-Helen Simmenes vant langløypen på 8,8 km på hhv 29.00 og 33.11.

Annonse (Klikk på bildet for info)

I går gikk det enda bedre for Taranger, med 2.plass i det 9 km lange Fjellveiløpet, bak suverene Alemayehu Sitotaw, Varegg, som vant det 9 km lange løpet på 29.46. Bjørn Tore hadde 30.59 og knep seg 4 sekunder foran Trygve Andresen fra Varegg på 3.plass. Nancy Sommer, også hun fra Varegg, vant dameklassen klart på 36.35. Kortdistansen på 3 km ble vunnet av Vidar Dahle (10.25) og Christina Ellefsen Hopland (12.37).

Og til helgen dobler Taranger med både NM i halvmaraton og KnarvikMila under Knarvikmiluken.

I sitt siste blogginnlegg –  med mange bilder – oppdateres vi også på Sommerkarusellen og Bergen Skogsmaraton, med den optimistiske overskriften Formen er stigende…

Resultater Arnaløpet

Resultater Fjellveiløpet

To sider om "proffen" i siste utgave av runners world. det er fint at de også har fått øynene opp for Sportsmandens ultrablogger.  Foto: Bjørn Tore Kronen Taranger
To sider om «proffen» i siste utgave av Runners World Norge. Det er flott at de også har fått øynene opp for Sportsmandens ultrablogger. 
Foto: Bjørn Tore Kronen Taranger

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!