LøpingNøklevann Rundt

Hjemmeseier til Anders Gløersen i Nøklevann rundt

Vant høstklassikeren for fjerde gang

Langrennsløper Anders Gløersen holder formen ved like, selv om han ikke satser like mye på langrennssporten lenger. I Nøklevann Rundt er Gløersen på hjemmebane på kjente trakter, og lørdag tok han sin fjerde seier i det fine og svært kuperte løpet over 9,7 km på grusveiene rundt flotte Nøklevann. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På løpets hjemmeside er det oppsummert slik:

Den 37. utgaven av Nøklevann Rundt ble avviklet under gode løpsforhold, i skyet oppholdsvær, med en mild bris og en behagelig temperatur.

Rustadløperen Anders Gløersen demonstrerte nok en gang bunnsolid løpsform, og kom i mål i meget ensom majestet på den sterke tiden 32:30. Han var rundt minuttet foran Marius Skeide Ruth og Håvard Solberg på 2. og 3. plass. Den dobbelte juniormesteren i langrenn fra Rustad Iver Tildheim Andersen fulgte hakk i hæl, på imponerende 33:39.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Dameklassen ble vunnet av unge Pernille Karlsen Antonsen på 38:29, 9 sekunder foran den lokalkjente veteranen Jessica Gunnarsson.

I TET: Marius Skeide Ruth

Det var imidlertid Marius Skeide Ruth fra Skjalg IL som åpnet desidert raskest og hadde en bra luke etter den første bratte bakken. Men bakker er det mange av rundt Nøklevann og løpet avgjøres ikke på den første kilometeren, så Anders Gløersen visste nok hva han gjorde da han bare lot Ruth gå. 

Håvard Solberg følger nærmest.
Så kommer Anders Gløersen og Mathias Moen.
TRANGT OM PLASSEN: Ikke så lett verken for løpere eller denne syklisten som skulle motsatt vei…
Så kommer resten av feltet halsende i flere puljer.

Neste sted som Sportsmanden ventet på løperne var i den bratte bakken opp fra Rustadsaga, der det er egen bakkespurt, med omlag halvannen kilometer igjen til mål. Da var det ingen tvil, Gløersen kom i ensom majestet og slapp å ta ut alt opp den bratte kneiken, selv om han var nest raskest også der. Da var det tettere om andreplassen, og det var Håvard Solberg som hadde noen meters ledelse til Marius Skeide Ruth da mesteparten av bakken var unnagjort. Men sistnevnte hadde likevel mest å gi på det flate strekket inn mot mål og sikret andreplassen med 33.27 – et snaut minutt bak Gløersen og syv sekunder foran Solberg fra Skimt. 

LETT I STEGET: Anders Gløersen forserer løpets bratteste bakke tilsynelatende lekende lett.
DUELL OM ANDREPLASSEN: Håvard Solberg har noen meter her, men det var motsatt rekkefølge i mål.
TØFFING: Torstein Bjerland ble nummer 3 i Oslo Maraton og ble til slutt andremann i Oslotrippelen etter en durabelig kamp om seieren der.
FULL INNSATS: Ståle Fenstad graver dypt opp bakken.

Tøff duell i dameklassen

I brattbakken var det fortsatt en hard duell i kvinneklassen mellom unge Pernille Karlsen Antonsen og veteranen Jessica Gunnarsson – fem ganger vinner av Nøklevann Rundt – og det var langt fra avgjort. Antonsen hadde imidlertid et par meters ledelse og et lite overtak, som hun tok vel vare på og økte til ni sekunder i mål til vinnertid 38.29. Gunnarsson som også er lokalkjent i traktene er jo nærmest for norsk å regne, selv om hun er svensk, i likhet med treer Petra Jacobi, som løp på 40.22 og var 17 sekunder foran beste kvinne fra arrangørklubben Bøler IF på fjerdeplass, Hanne Kristiansen-Haugland.  

DAMEDUELLEN – 1: Pernille Antonsen kaster et blikk på Jessica Gunnarsson tidlig i løpet.
DAMEDUELLEN – 2: I brattbakken mange kilometer senere har Pernille Antonsen fått en avgjørende luke…
…Jessica Gunnarsson ser noe preget ut, og klarer ikke å hente inn det lille forspranget etter bakketoppen.
Svensk også på tredjeplass, ved Petra Jacobi, som ser ut til å ha god kontroll i bakken.
Hanne Kristiansen-Haugland blir fjerde beste kvinne.

Noen flere glimt fra brattbakken

Trond Olav Berg tok denne gangen favorittløpet Nøklevann Rundt som oppkjøring til Hytteplanmila neste helg.
Kondispresident Tim Bennett ser ut til å få et beundrende blikk av en ung løper.
En av ildsjelen for arrangementet, Hermann Bruun, som har løpt mye motbakkeløp de siste årene og som var aller raskest opp bakken her for bare noen år siden.
Trond Inge Carlsen som bor et steinkast unna løypen gir tommel opp. Han kommer på 7.plass i M55-59 år, på plassen bak Bruun. Espen Kristiansen vant klassen på 38.41, to minutter foran Trond Olav Berg.
Det lyser innsatsvilje her.
Dorte Foss var raskeste kvinne i K50-54 år.
Margrethe Førre Nardocci klarer å vinke til fotografen.
Jan Hoel i sine gamle Duellist-sko fra 80-tallet er «still going strong». -Jeg har kun halvannet par igjen, så jeg tar godt vare på dem, sa han etter sitt veteran-gull i maraton for en måned siden.
Team Sportsmandens Tormod Reiersen klarte nesten målet om løypepers.
Det er langt brattere i bakken enn det ser ut til på de fleste bildene, men her skjønner en på stilen at det går oppover…
… og enda mer her.
Etter brattbakken flater det ut med halvannen kilometer mot mål som er løypens letteste.
Snart i mål på selve Haraløkka.

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden

Alle resultater

Vi kommer meg egen reportasje fra 5 km – der det ble løyperekord både for menn og kvinner. 


Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. Sportsmanden drives av idealisme og helt uten lønnskostnader eller sponsorer som et enkeltpersonforetak. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier er vi avhengig av et minimum av inntekter og trenger all den støtte vi kan få. Alle bidrag monner! Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -