LøpingNøklevann Rundt

Løyperekorder på 5km i Nøklevann rundt

Ingvill Måkestad Bovim og Fredrik Sandvik vant

Det var høyt nivå på kortløypen under Nøklevann rundt. Mens hoveddistansen er 9,7km, er den korteste runden på kontrollmålte 5km, via to sløyfer på grusvei og gjennom et terrengparti. Den er med andre ord ikke av de raskeste, så vinnertidene blir desto mer imponerende. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Ingvill Måkestad Bovim ser ut til å «gjøre alvor» av planene om å gå over fra baneløp på mellomdistanse til lengre gate- og mosjonsløp over 5km og 10km. 

–Jeg elsker å løpe, fortalte hun før Oslo Maraton, så dermed kan det se ut som om mosjonsløpsmiljøet kan få glede av en topputøver etter at hovedkarrieren er over. Alt for mange eliteløpere forsvinner jo fra løpsmiljøet når den aktive karrieren er over. 

IMPONERTE: Ingvill Måkestad Bovim formelig flyr over «bekkalokket» mens en publikummer følger imponert med.
STEGET: Joda, mellomdistansesteget er intakt i innspurten for Måkestad Bovim.

Nå skal vi ikke forskuttere noe, og intet vil være mer gledelig enn om Måkestad Bovim kommer tilbake på topp nivå som 1500m-løper, men det gikk i hvert fall rimelig raskt i løypene rundt Haraløkka. Den korte løypen går jo ikke rundt vannet som har gitt løpet dets navn, så kanskje kortrunden burde hete Haraløkka rundt?

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Ingvill Måkestad Bovim knuste i hvert fall løyperekorden med over minuttet til sterke 16.44, og på Kondis kan vi lese at dette faktisk er den tredje raskeste tiden i Norge i år på 5km – og det altså i en løype som langt fra er av de raskeste. Sofie Nordsveen Hustad ble slått med drøye halvannet minutt (18.17), mens det var ytterlige minuttet og vel så det ned til tredje kvinne på pallen, Molly Bazilchuk fra OSI på 19.22. Deretter kom tre løpere tett som haggel; veteranene Marianne Dønnem (19.25) og Torhild Dydwad Mathiesen (19.33), med purunge Ellinor Fossheim-Solberg – den 11 år gamle datteren til tredjemann i selve Nøklevann rundt Håvard Solberg – mellom seg (19.26).

LØYPEREKORD: Bra steg også på mellomdistansespesialisten Fredrik Sandvik, som har satt inn det avgjørende støtet på vei mot seier og løyperekord.
Thomas Asgautsen var sjanseløs da Sandvik skrudde på turboen, men kan klokke seg inn på 15.59 og 17 sekunder bedre enn tidligere løypepers!
17 år gamle Sivert Eggen forbedret sin egen løyperekord fra i fjor, men måtte likevel nøye seg med tredjeplassen.

Tre mann under tidlgere løyperekord

Kun fem mann var foran Bovim i mål, og da løp hele tre av dem under den tidligere løyperekorden, satt i fjor av unge Sivert Eggen fra arrangørklubben Bøler IF. Eggen var med i tetkampen i år også, men selv om han forbedret løypepersen sin med 13 sekunder til gode 16.03, måtte han nøye seg med tredjeplassen. 20-åringen Fredrik Sandvik fra Askim IF, som herjer i det som er av løp i Indre Østfold, tok nemlig seieren etter å ha lagt inn en velberegnet spurt rundt 100 meter fra mål. Thomas Asgautsen fra Spirit Stavanger som da lå i rygg var sjanseløs, men også han kom seg sekundet under 16 blank – mens den nye løyperekorden lyder på 15.53. 

Etter sin seier i  Glavamila i september fortalte Sandvik at han satser på distanser mellom 1500m – der han har pers på sterke 3.45 – og 5000m – så «Haraløkka rundt» var nok en fin test i så henseende for den lovende 20-åringen. 

Lars Grønlund fra OSI (16.31) og «Kongen av Follotrimmen», Henrik Brøvig fra Oppegård IL (16.42) tok de neste plassene, mens Roger Thompson fra Driv IL og Team Sportsmanden tok sjetteplassen på 16.51.

Lars Grønlund med mål i sikte!
Henrik Brøvig gjorde rent bord i Follotrimmen i år, men må se fire mann foran seg i mål på Haraløkka.
SOLID: Roger Thompson gjør aldri et dårlig løp og er i form året rundt. Enda en gang ble det 16-tallet på 42-åringen fra Folldal.
Per Erik Monsrud fra Kongsvinger IL Friidrett tar syvendeplassen på 17.04.
Nest beste kvinne på 18.17 ble langrennsløper Sofie Nordsveen Hustad – tidligere juniorverdensmester – som her jages av Trond Hansen fra SK Vidar.
Jan Billy Aas var enda døgnvill etter Chicago Maraton som gikk på gode 3.09.39 – og dagen før han arrangerte sitt eget «Restemaraton» i Kråkstad – men løp likevel på gode 18.23 til andreplass i klasse M35-39 år.
Her graves det dypt, men spurtsterke Steffan Aasli fra Driv IL/Team Sportsmanden holder unna for jagende Jon Grunnan fra arrangørklubben Bøler IF.
Mål i sikte for Steffan Aasli, som fikk notert 18.30 og blir nummer 17 av gutta.
Ny klasseseier til unge og ivrige Karsten Ladstein fra Team Sportsmanden, som vant klasse M14-15 år på 18.42 til 20.plass totalt. Legg også merke til karen bak i blått; Bjørn Eide fra Øystre Slidre IL vant klasse M60-64 år på knallsterke 18.46.
Karl-Olaf Høntorp – som vi omtalte i Sportsmanden sin side i Oppegård Avis forrige uke etter Monsterbakken Opp på Sjusjøen – var i farta også på Haraløkka. Det ble 19.06 og andreplass i M45-49 år.
Tredje beste kvinne; Molly Bazilchuk fra OSI.
DUELL: Det blir spurtduell om fjerdeplassen. Unge Ellinor Fossheim Solberg i klasse K11 må til slutt se seg slått med ett sekund av vetaranen Marianne Dønnem fra SK Vidar.
Sturle Brustad på vei til 19.31.
STERK VETERAN: Torhild Dybwad Mathiesen vant klasse K50-54 år på 19.33 til sjetteplass av alle damene.
Unge Stalla Jahrmann Lauvstad fra Bækkelagets SK blir syvende best og vinner klasse K14-15 år på 19.55.

Se også reportasjen fra selve Nøklevann rundt.

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden

Alle resultater


Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. Sportsmanden drives av idealisme og helt uten lønnskostnader eller sponsorer som et enkeltpersonforetak. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier er vi avhengig av et minimum av inntekter og trenger all den støtte vi kan få. Alle bidrag monner! Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -