FollotrimmenLøping

Mina Lilleheier vant søkkvått løp i Hvitsten

Overraskende og oppskrifstmessig i Follotrimmens siste løp

Mina Lilleheier fra Ås vant overraskende et svært så vått løp da Follotrimmen avsluttet sesongen med siste løp fra Hvitsten i Vestby. For Kristine Sakseid har vært årets slager og vært ubeseiret i sine seks starter i Follotrimmen i år, helt til i går. Da måtte hun bite i gresset for unge Mina Lilleheier, som med sluttiden 23.01 var 12 sekunder foran favoritten i mål, med vinner av forrige løp på Siggerud, Stine Aarstad, på tredjeplass ytterligere 12 sekunder bak. Så det var tøffere kamp enn vanlig om seieren hos kvinnene denne gangen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
IMG_8278 - versjon 2
VÅTT OG OVERRASKENDE: Mina Lilleheier spurter inn til seier blant damene i søledammene i Hvitsten og blir den første som slår Kristine Sakseid i Follotrimmen. Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden

Mina Lilleheier la seg litt bak i starten, men i det krevende terrengpartiet midtveis smatt hun forbi Sakseid og holdt unna helt til mål i sin andre start i Follotrimmen. Hun debuterte i årets fjerde løp i Drøbak, der hun ble nummer tre.

Aller først var det ingen overraskelse at Pål Onsrud vant på 20.15. Sterkt løpt av Marius Dreyer som med 20.33 tok en klar andreplass, noe som er karrierebeste i Follotrimmen for Dreyer. Jan Billy Aas fikk sin beste plassering på en god stund, da den flerfoldige vinneren tok tredjeplassen, 11 sekunder foran Christian Westgaard på fjerdeplass.

IMG_8244
VÅTT OG OPPSKRIFTSMESSIG: Pål Onsrud spurter søkkvåt i mål så sølen skvetter.
Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden

Det ble for øvrig en svært så fuktig avslutningsfest for Follotrimmen i år. Like før start åpnet himmelens sluser seg og det bøttet ned – helt til de fleste var i mål. Da sluttet regnværet!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Det var ikke til å tro, sa Arvid Tomasgård i arrangørstaben, som før øvrig beklaget at mange løp feil i gårsdagens løp. Løypen var svært godt merket på forhånd, noe også mosjonistene som går eller løper uten tid ga klar beskjed om. Likevel var det svært mange fra de litt bakre rekker som løp feil og som dermed kom tilbake samme vei som de hadde startet, i stedet for langs den fine innkomsten ved sjøsiden i idylliske Hvitsten. Skjønt idyllen i går altså var av det særdeles fuktige slaget.

IMG_8363
Hverken været eller at noen løp feil, tok bort humøret fra løperne. Her frisk spurt mellom Jon Weydahl og Einar Kaufmann i dammene ved mål.

–  At vi tok feil skyldes at merkene i grusen var visket bort av regn og andre løpere, men det var fin trening og jeg fikk kanskje en forsmak på hvordan Nordmarkstravern kan bli, fortalte Arvid Mathiesen etterpå.

De uheldige løperne hadde tatt feil vei ved Ramme gård, der de ikke svingte inn Rammeveien for avslutning mot mål, men fortsatte rett frem. Men alle har fått registrert løpet og tidene, selv om de altså er feil for flere denne gangen, opplyser Thomasgård.

Knallhard kamp i 45-års klassen

Selv om deltakelsen naturlig nok var noe lavere i Hvitsten enn i tidligere løp i Follotrimmen, så var det mange tøffe dueller og særlig var det en knallhard kamp om seieren i klasse 45-49 år. Til slutt var det Einar Bergsholm som vant spurten mot Lasse Sørlund med ett sekund, med Charles Granquist 10 sekunder bak.

IMG_8262
Einar Bergsholm slår Lasse Sørlund i spurten i kamp om femteeplassen totalt og seieren i den tøffe klasse 45-49 år.
IMG_8268 – Kopi
Charles Granquist kommer like bak, blir nummer 7 sammenlagt og tar tredjeplass i klassen.
IMG_8270
Mens Endre Sagnes tar sin beste sammenlagtplassering med en flott 8.plass. Likevel er han utenfor «pallen» i klasse 45-49 år!

– Avslutningen på Follotrimmen i går ble en fuktig affære! Etter å ha løpt gjennom på oppvarmingen så jeg mørkt på konkurransen, dette var ikke mitt favoritt-terreng og føre! Overraskelsen var stor da jeg hadde en for meg svært god dag, og 6. plass totalt er av det bedre jeg har gjort i Follotrimmen i år!
Dog bittert å miste klasseseier’n med ett sekund, da ambisjonen om 8 av 8 gikk fyken, forteller Lasse Sørlund, som har hatt en kjempegod sesong og altså stod med 7 klasseseiere før Bergsholm snøt han for sin åttende seier på målstreken.

IMG_8246
PLASK! Marius Dreyer løp meget sterkt og tok andreplassen totalt i de ekstreme forholdene.
IMG_8251
Jan Billy Aas tar tredjeplassen – sjekk hans «vask» etterpå nederst i reportasjen!…
IMG_8271
Lilleheier senior, med fornavn Karl Henrik, løp på 22.19 og er fortsatt best i familien…
IMG_8273
Karl Olaf Høntorp tar den siste topp-10 plassen.
IMG_8277
Mina Lilleheier spurter over mål sammen med Bjørn-Erik Pedersen.
IMG_8280
Kristine Sakseid kommer plaskende like bak, men blir slått for første gang i Follotrimmen.
IMG_8294
Stine Aarstad liker seg i terrenget, men det ble kanskje litt mye av det gode denne gangen for vinneren av forrige løp på Siggerud.
IMG_8304
PUUUH… Ansiktsuttrykket til Christoffer Ladstein forteller det meste.
IMG_8313
Ida Finstad i mål som fjerde beste kvinne.
IMG_8328
Merete Bolin klokker seg inn til 5.plass og ny klasseseier.
IMG_8332
Ida Kristin Myhrvold spurter inn til 6.plass
IMG_8333
Monika Hjerpseth spurter dyvåt i mål til 7.plass, mens ektemann Dag denne gangen nøyer seg med å være bakgrunnsfotograf.
IMG_8337
Bildet sier mer enn tusen ord: Øystein Simensen har gitt alt.
IMG_8389
Lisbeth Berntsen og Lisbeth Villen spurter mot mål.
IMG_8393
Været la ingen demper på stemnignen: Vi avslutter løpebildene i denne omgang med Jeanette Solvang.

Foto: Trond T. Hanen / Sportsmanden

Totalt var det 77 kvinner og 100 menn som trosset værgudene i sesongavslutningen for Follotrimmen. Noen av de valgte likevel å avslutte med den tradisjonsrike dukkerten i flotte Hvitsten, mens en vagte en litt annen variant (se under).

Våtere kunne man vel uansett ikke bli.

Resultater klassevis

Resultater totalt per kjønn

Samleside: Alle reportasjer fra Follotrimmen både for 2015 og tidligere år

 

IMG_8253
UTSLÅTT – ELLER BARE EN RASK DUSJ? Våtere kan man vel ikke bli uansett, tenkte kanskje denne karen, som la seg rett ned i søla etter målgang…
IMG_8254
Tenkte vi det ikke? Det var selvsagt skøyeren Jan Billy Aas, som slapp å dusje når han kom hjem. Eller kanskje ikke?…


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Mina Lilleheier vant søkkvått løp i Hvitsten

  • Flotte bilder fra en våt, men herlig opplevelse! Det var godt og varmt i luften, så det gjorde ingenting at det regnet. Takk for nå, Follotrimmen, håper vi sees neste år også. ☺

Kommentarfeltet er stengt