Birkentips fra Norgescuplederen

Lesere av Sportsmanden har hatt gleden av å følge utviklingen til Carl Fredrik Hagen, som har hatt sitt store gjennombrudd som terrengsyklist i år. Hagen leder NorgesCupen etter seier i de to siste NC-rittene, men har den siste måneden slitt med et trøblete kne, noe som har satt han litt tilbake og gjort at han ikke har fått trent så mye som ønskelig. Til tider har han måtte ta helt fri, og lenge spøkte det både for Birkebeinerrittet og Norgescupavslutningen med NM i Skarverittet. Nå er Hagen heldigvis i bedring og han stiller likevel til start i Birkebeinerrittet på lørdag.

– Ja, det er gledelig at kneet går bedre. Birken blir på mange måter en bonus nå. Hadde ikke trodd det for 1 uke siden. Jeg stiller med senkede skuldre og er glad for at jeg kan sykle igjen uten smerter, forteller Carl Fredrik til Sportsmanden.

– Målet er å kjempe i toppen. Har jeg dagen, så kan det bli veldig moro! Men den store formtoppen skal komme på Geilo. Birken blir en del av oppkjøringen mot NM og NorgesCupen, sier han videre.

Carl Fredrik Hagen stiller likevel i Birkebeinerrittet. Foto: Frode Monsen
Carl Fredrik Hagen fra Team Oslo Sportslager stiller likevel til start i Birkebeinerrittet.
Foto: Frode Monsen

Birkentips

Både i siste utgave av bladet Sykkelmegasinet og på bloggen sin, gir Hagen nå gode råd til alle mosjonister som skal sykle Birken. Hva er lurt og hva bør du unngå den siste uken før rittstart?

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

– De neste dagene handler om å finne god-følelsen og overskudd. Ikke legg ut på lange halvharde I2-turer. Ikke kjør en økt du aldri har kjørt før. Ikke dunk på med harde intervaller med lang dragtid. Nå er det tid for å fintrimme motoren. Korte turer med lett visping, gjerne en lett intervalløkt eller to, og en hviledag eller to, skriver Carl Fredrik i sitt siste blogginnlegg.

Han gir også konkrete råd om hva du bør spise den siste uken og på selve rittdagen, samt kommer med noen gode tips om utstyret.

Les alle Birketipsene til lederen av Norgescupen her.

Sykkel-Rosinbakkene
Både næringsinntak og sykkel bør være klar før Birkebeinerrittet og de berømte Rosinbakkene. Undertegnede testet bakkene tidligere i sommer, for øvrig på en sykkel som Carl Fredrik Hagen kjenner godt. Det er nemlig denne doningen han tråkket opp bakkene på da han vant 18-19-årsklassen i Birkebeinerrittet i 2010.
Hagens egen rapport fra det rittet kan gjenoppleves i denne rapporten på SportsBloggen. 
Forsidebildet er Carl Fredrik Hagen sin nåværende sykkel, som altså står på startstreken på Rena på lørdag.

 

 

 
 
sportsmanden.no

 

 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)