Tok sitt 81. merke på rad i Birken – Kappløpet om å nå 100 merker fortsetter

Ragnhild Bolstad og Tore Bjerkrheim fortsetter ufortrødent videre med å plukke Birken-merker. De to Birken-legendene fornektet sett ikke denne gangen heller.

Raghild Bolstad vant igjen klassen sin da hun løp på 1.49.25 i K55-59 år. Fortsatt stiller supermosjonisten fra Rena til start i Eliteklassen. Hun samler altså ikke bare på merker, men på klasseseire også, og har vunnet klassen en rekke ganger både på ski og i løping, ja trolig i sykling også.

Ragnhild Bolstad holder et imponerende nivå fortsatt, sommer som vinter.

Men Tore Bjerkrheim er ikke stort dårligere. Den treningsglade karen fra Nesbyen IL og Team Sportsmanden har 80 merker på like mange starter, og han også løper fort. Veldig fort. Med tiden 1.29.11 tok Tore en sterk 6.plass i klasse M55-59 år i Birkebeinerløpet.

Det er noen få andre som har omtrent like mange merker, men de er langt eldre. Både Ragnhild og Tore er fortsatt i slutten av 50-årene, og dersom de holder seg friske og skadefrie, kan de delta i Birken i mange år fremover.

Et flott skue, der Tore Bjerkrheim kom løpende side om side med Charles Granquist (1155), fra Team Sportsmanden begge to. Charles er også en av få som har blitt Superbirkebeiner med merker i alle tre grener samtlige år det har vært arrangert. I mål var han nummer 11 i klasse M50-54 år på 1.29.43.
Tore Bjerkrheim hilser på fotografen i forbifarten. På høyre skulder kan skimtes tatoveringen med Birken-emblemet.

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Annonse (Klikk på bildet for info)

Sportsmanden skrev en reportasje om de to i 2019, som du kan lese her.

Kappløpet mot 100 Birken-merker!

Flest merker i Birkebeinerrennet, i hvert fall av de som fortsatt holder på, har Åge Ludvigsen med hele 55 merker! Han ble lørdag nummer 4 i klasse 80-84 år i Birkebeinerløpet og tok med det sitt 24. merke i Birkebeinerløpet og kom opp i 79. merker totalt, men han deltar ikke i Birkebeinerrittet.

Hovedreportasjen fra årets Birkebeinerløp finner du her.

Vi legger også ut flere hundre bilder i eget album.

Se over 100 tidligere reportasjer fra Birken på Sportsmanden

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.