Birken

Tok sitt 79. merke i Birken – Kappløpet om å nå 100 merker fortsetter

Ragnhild Bolstad og Tore Bjerkrheim fortsetter ufortrødent videre med å plukke Birken-merker. De to Birken-legendene fornektet sett ikke denne gangen heller.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Raghild Bolstad vant igjen klassen sin da hun løp på 1.49.25 i K55-59 år. Fortsatt stiller supermosjonisten fra Rena til start i Eliteklassen. Hun samler altså ikke bare på merker, men på klasseseire også, og har vunnet klassen en rekke ganger både på ski og i løping, ja trolig i sykling også.

Ragnhild Bolstad holder et imponerende nivå fortsatt, sommer som vinter.

Men Tore Bjerkrheim er ikke stort dårligere. Den treningsglade karen fra Nesbyen IL og Team Sportsmanden – som har tatovert Birken-logoen på sin høyre skulder, som kalte den ene sønnen sin for Birk og som har et eget avsnitt i Thor Gotaas sitt praktverk om Birken – har 78 merker på like mange starter på rad – altså uten noen «hull» i rekken – og han også løper fort. Veldig fort. Med tiden 1.29.11 tok Tore en sterk 6.plass i klasse M55-59 år i Birkebeinerløpet.

Det er noen få andre som har omtrent like mange merker, men de er langt eldre. Både Ragnhild og Tore er fortsatt i slutten av 50-årene, og dersom de holder seg friske og skadefrie, kan de delta i Birken i mange år fremover.

Et flott skue, der Tore Bjerkrheim kom løpende side om side med Charles Granquist (1155), fra Team Sportsmanden begge to. Charles er også en av få som har blitt Superbirkebeiner med merker i alle tre grener samtlige år det har vært arrangert. I mål var han nummer 11 i klasse M50-54 år på 1.29.43.
Tore Bjerkrheim hilser på fotografen i forbifarten. På høyre skulder kan skimtes tatoveringen med Birken-emblemet.

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -


Sportsmanden skrev en reportasje om de to i 2019, som du kan lese her:

Kappløpet mot 100 Birken-merker!

Flest merker i Birkebeinerrennet, i hvert fall av de som fortsatt holder på, har Åge Ludvigsen med hele 55 merker! Han ble lørdag nummer 4 i klasse 80-84 år i Birkebeinerløpet og tok med det sitt 24. merke i Birkebeinerløpet og kom også opp i 79. merker totalt, men han deltar ikke i Birkebeinerrittet.

Hovedreportasjen fra årets Birkebeinerløp finner du her.

Vi legger også ut flere hundre bilder i eget album.

Se over 100 tidligere reportasjer fra Birken på Sportsmanden

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -