Carl Fredrik HagenFolloXtra

Kondisjonsutøvere fra Oppegård fikk priser

Kommunen hedret sine beste menn og kvinner

Oppegård kommune har en fin, årlig tradisjon for å hedre både unge talenter innenfor kultur, samt idrettsutøvere i alle aldre som har bidratt til å sette Oppegård på kartet i året som gikk. Kriteriene for idrettsutøverne er enkle; du må enten ha tatt gull i NM eller medalje i et internasjonalt mesterskap (EM eller VM) for å slippe gjennom nåløyet. Dermed får også eksempelvis mosjonister som har tatt gull i ulike veteran-NM en sjelden sjanse til litt heder og ære, mens langt sterkere prestasjoner som ikke inngår i nevnte mesterskapskategori faller utenfor. Men all ære til kommunen som steller i stand en flott kveld en gang i året, med underholdning, servering og der ordføreren selv deler ut premier til alle sammen, som får sine minutter i rampelyset på scenen i Kolben kulturhus på Kolbotn.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
CF-seier-Birken2015
HEDRET: Carl Fredrik Hagen etter sin største seier; Birkebeinerrittet i fjor. Han ble også norgesmester i terrengsykling, maraton. (Bildet er lånt fra Hagen sin Facebookside)

Av de som denne uken ble hedret for sine prestasjoner i 2015, var de to gode veteranløperne Vidar Nilsen og Svein Arne Sølvberg, samt syklistene Carl Fredrik Hagen og Sissel Vien, som er avbildet på forsidebildet sammen med ordføreren i Oppegård etter prisutdelingen.

Den beste prestasjonen stod nok Carl Fredrik Hagen for, da han utklasset resten av norgeseliten og tok gull i NM maraton terrengsykling i fjor høst. For selv om den tidligere terrengsyklsiten i fjor var landeveisrytter, så stilte han opp i ett Norgescupritt, samt i NM, og han knuste konkurrentene begge gangene etter råsterk kjøring spesielt i bakkene.

Beste prestasjon

Carl Fredrik sin aller største prestasjon i fjor var nok likevel seieren i det prestisjefylte Birkebeinerrittet, verdens største terrengsykkelritt, selv om det altså i seg selv ikke kvalifiserte for kommunens hedring.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sissel Vien har i flere år vært en av Norges aller beste veteransyklister. Nå også en av verdens beste, etter at hun tok gull i Masters klasse 55-59 år på fellesstarten i veteran-VM. Vien har både VM-gull og sølv også tidligere, da på tempo, så den tidligere svært gode mellomdistanseløperen har virkelig hatt suksess også i sin andre idrettskarriere som godt voksen.

VM-Masters-2013-Sissel-Vien-sølv-tempo
ALLSIDIG: Den tidlgere landslagsløperen på 800m, Sissel Vien, har blitt en av verdens beste veteransyklister etter fylte 50 år med en rekke NM-titler og nå også gull i VM Masters. (Foto: Privat)

Vidar Nilsen ble hedret for sitt NM-gull på maraton i klasse 55-59 år. Det er langt fra første gang at Nilsen får sin stund i rampelyset, da han i fjor tok sitt åttende veterangull i NM på maraton.

GLIMT I ØYET: Maratoneksperten fra langhus, Vidar Nilsen, her i Frerikstad maraton i høst. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
GLIMT I ØYET: Maratoneksperten fra Langhus, Vidar Nilsen, her i Fredrikstad Maraton i høst.
(Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Sist, men ikke minst, så ble også gjenganger Svein Arne Sølvberg hedret, denne gangen for gull i terreng-NM, både kort og lang løype, i klasse 65-69 år. Både Nilsen og Sølvberg bor i Ski kommune, men siden de representerer Oppegård IL er de kvalifisert. Man må nemlig enten være bosatt i kommunen, eller representere et idrettslag i kommunen, får å kunne bli hedret.

SAMSUNG CSC
LETT I STEGET: 67 år gamle Svein Arne Sølvberg på vei til NM gull i klasse 65-69 år i Ås i vår.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

For øvrig nevnes at Rebecca Engen, Caroline Fleischer og Ida Karine Nordstrømen også ble hedret innen friidrett, Jan Egil Bodin i sykling, handicaputøver Eirik Bye i langrenn og Ingvild Bye og Øyvind Thorsen fikk heder innenfor svømming – i tillegg til andre utøvere innenfor idretter som bryting, dans, cheerleading, dressurridning, sjakk, alpint og håndball.

Eirik-Bye_Oppegaard_Svaksynt
Svaksynte Eirik Bye fra Oppegård under NM i 2013. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Og den gjeve Frivillighetsprisen som årets ildsjel gikk denne gangen til en gammel kjenning innenfor friidrettsmiljøet. Mer om det her.

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -