Kondisjonsutøvere fra Oppegård fikk priser

Kommunen hedret sine beste menn og kvinner

Oppegård kommune har en fin, årlig tradisjon for å hedre både unge talenter innenfor kultur, samt idrettsutøvere i alle aldre som har bidratt til å sette Oppegård på kartet i året som gikk. Kriteriene for idrettsutøverne er enkle; du må enten ha tatt gull i NM eller medalje i et internasjonalt mesterskap (EM eller VM) for å slippe gjennom nåløyet. Dermed får også eksempelvis mosjonister som har tatt gull i ulike veteran-NM en sjelden sjanse til litt heder og ære, mens langt sterkere prestasjoner som ikke inngår i nevnte mesterskapskategori faller utenfor. Men all ære til kommunen som steller i stand en flott kveld en gang i året, med underholdning, servering og der ordføreren selv deler ut premier til alle sammen, som får sine minutter i rampelyset på scenen i Kolben kulturhus på Kolbotn.

CF-seier-Birken2015
HEDRET: Carl Fredrik Hagen etter sin største seier; Birkebeinerrittet i fjor. Han ble også norgesmester i terrengsykling, maraton. (Bildet er lånt fra Hagen sin Facebookside)

Av de som denne uken ble hedret for sine prestasjoner i 2015, var de to gode veteranløperne Vidar Nilsen og Svein Arne Sølvberg, samt syklistene Carl Fredrik Hagen og Sissel Vien, som er avbildet på forsidebildet sammen med ordføreren i Oppegård etter prisutdelingen.

Den beste prestasjonen stod nok Carl Fredrik Hagen for, da han utklasset resten av norgeseliten og tok gull i NM maraton terrengsykling i fjor høst. For selv om den tidligere terrengsyklsiten i fjor var landeveisrytter, så stilte han opp i ett Norgescupritt, samt i NM, og han knuste konkurrentene begge gangene etter råsterk kjøring spesielt i bakkene.

Beste prestasjon

Carl Fredrik sin aller største prestasjon i fjor var nok likevel seieren i det prestisjefylte Birkebeinerrittet, verdens største terrengsykkelritt, selv om det altså i seg selv ikke kvalifiserte for kommunens hedring.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

Sissel Vien har i flere år vært en av Norges aller beste veteransyklister. Nå også en av verdens beste, etter at hun tok gull i Masters klasse 55-59 år på fellesstarten i veteran-VM. Vien har både VM-gull og sølv også tidligere, da på tempo, så den tidligere svært gode mellomdistanseløperen har virkelig hatt suksess også i sin andre idrettskarriere som godt voksen.

VM-Masters-2013-Sissel-Vien-sølv-tempo
ALLSIDIG: Den tidlgere landslagsløperen på 800m, Sissel Vien, har blitt en av verdens beste veteransyklister etter fylte 50 år med en rekke NM-titler og nå også gull i VM Masters. (Foto: Privat)

Vidar Nilsen ble hedret for sitt NM-gull på maraton i klasse 55-59 år. Det er langt fra første gang at Nilsen får sin stund i rampelyset, da han i fjor tok sitt åttende veterangull i NM på maraton.

GLIMT I ØYET: Maratoneksperten fra langhus, Vidar Nilsen, her i Frerikstad maraton i høst. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
GLIMT I ØYET: Maratoneksperten fra Langhus, Vidar Nilsen, her i Fredrikstad Maraton i høst.
(Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Sist, men ikke minst, så ble også gjenganger Svein Arne Sølvberg hedret, denne gangen for gull i terreng-NM, både kort og lang løype, i klasse 65-69 år. Både Nilsen og Sølvberg bor i Ski kommune, men siden de representerer Oppegård IL er de kvalifisert. Man må nemlig enten være bosatt i kommunen, eller representere et idrettslag i kommunen, får å kunne bli hedret.

SAMSUNG CSC
LETT I STEGET: 67 år gamle Svein Arne Sølvberg på vei til NM gull i klasse 65-69 år i Ås i vår.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

For øvrig nevnes at Rebecca Engen, Caroline Fleischer og Ida Karine Nordstrømen også ble hedret innen friidrett, Jan Egil Bodin i sykling, handicaputøver Eirik Bye i langrenn og Ingvild Bye og Øyvind Thorsen fikk heder innenfor svømming – i tillegg til andre utøvere innenfor idretter som bryting, dans, cheerleading, dressurridning, sjakk, alpint og håndball.

Eirik-Bye_Oppegaard_Svaksynt
Svaksynte Eirik Bye fra Oppegård under NM i 2013. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Og den gjeve Frivillighetsprisen som årets ildsjel gikk denne gangen til en gammel kjenning innenfor friidrettsmiljøet. Mer om det her.

 

Sportsmanden.no 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)