FolloXtra

Stig Vangsnes tildelt Frivillighetsprisen

Fotball- og friidrettsentusiasten årets ildsjel i Oppegård

Oppegård kommune deler hvert år ut den gjeve Frivillighetsprisen til årets ildsjel i kommunen, i samarbeid med ØB og Oppegård Avis. Årets pris gikk til Stig Arve Vangsnes, for sitt mangeårige og entusiastiske arbeid både for friidretten og fotballen i kommunen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
StigA-hedring-pris
ILDSJEL: En stolt Stig Arve Vangsnes får utlevert den gjeve Frivillighetsprisen av Oppegårds ordfører Thomas Sjøvold (Foto: Oppegård IL/Facebook)

– Jeg er veldig stolt og glad for å få denne premien. Det er alltid gøy å bli satt pris på det man gjør og det er flott å vite at andre har glede og nytte av det jeg gjør. Det er både motiverende og inspirerende, forteller Vangsnes til Oppegård Avis.

Selv om Stig Vangsnes de senere årene har konsentrert seg mest om fotball, er han godt kjent for de fleste som har drevet med mosjonsløp i en del år. Vangsnes var mangeårig president og styremedlem i interessorganisasjonen Kondis, der han gjorde en kjempejobb med å få organisasjonen på rett økonomisk kjøl. Han har også mange år bak seg som lokalredaktør for Follosidene på Kondis.no og som entusiastisk friidrettsleder for Oppegård IL. Og han var ikke minst en svært ivrig og habil løper selv også på 1990-tallet og litt inn i dette århundret. Vi har selv hatt gleden av mange harde og friske dueller mot Vangsnes, som også er kjennetegnet av sitt gode humør og positive vesen.

101-0133_IMG
Stig Vangsnes tilrettelegger ikke bare for andre, han var også en svært ivrig løper. Her etter halvmaraton på Beitostølen i 2001, der både Vangsnes (t.v.) og Sportsmandens redaktør Frode Monsen løp på 1.17-tallet etter en knallhard innbyrdes fight. Foto: Privat

De siste årene har den ihuga Wolves-supporteren gått tilbake til sine idrettslige røtter, nemlig fotballen, der han har vært suksessfull hovedtrener for både Kolbotn og Oppegård sitt A-lag, samt at han også bidrar i de yngre rekker med sin trenerkompetanse, og med egne ferdigheter som knallhard og kompromissløs midtstopper i old-boysfotballen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Litt betegnende for Vangsnes sin entusiasme og raushet, er at da han for noen år siden litt overraskende ble utnevnt til hovedtrener for et Kolbotn-lag som hadde slitt i noen år, så var det første han gjorde å påspandere utstyr til spillerne, betalt av egen lomme for den begrensede godtgjørelsen han fikk for jobben, samt av oppsparte midler.

Og selv om det altså er fotballen som nå står hans sportslige hjerte aller nærmest; helt tapt for friidretten er Vangsnes heldigvis ikke.

– Jeg skal fortsette med å trene Oppegårds A-lag, og jeg gleder meg til å jobbe som stevneansvarlig for Oppegårdlekene i august og Tine-stafetten i mai, sier 52-åringen fra Fana utenfor Bergen, som siden 1980-tallet har vært bosatt i Oppegård, til avisen.

Sportsmanden gratulerer Stig Vangsnes med en gledelig og veldig fortjent pris!

101-0144_IMG
GOOD OLD DAYS: Et gladbilde til fra Stig Vangnses (t.h.) sin aktive karriere. På Beitostølen i 2001 gjorde mannen til venstre, Fredrik Nålsund, et aldri så lite og oppsiktsvekkende come-back, da det tidligere mellomdistansetalentet overrasket alle med å stille til start på maraton, der han vant i suveren stil med nest beste tid noensinne oppnådd i den tøffe Fjellmaratonløypen over Valdresflya. I midten er Sissel Vien, som denne uken også fikk heder av kommunen sammen med Vangsnes. De øvrige er Joggekameratenes «Tuppen og Lillemor», Turid Malmo Knudsen og Alvilde Dancke (på hver sin side av Vien), og Frode Monsen. Foto: Privat

 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -