Annen idrettFolloRulleskiSki

Callesen vant tett duell i Holeklassikeren

Thomas Gifstad fra Oppegård slått på målstreken

Det ble tøffe tak og tette dueller i rulleskirennet Holeklassikeren, der Oppegårdløperne Johnny Tørklep og Thomas Gifstad stilte til start på lørdag sammen med deler av Norgeseliten.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Været var strålende og perfekt for klassisk rulleski. Rulleskirennet går for øvrig i samme løypen som Hytteplanmila kommende lørdag, da et rekordstort felt er ventet, med over 1500 forhåndspåmeldte.

image006
KLAR TIL START: Det er i Hole i Buskerud det skjer om dagen! Holeklassikeren på rullseki sist helg, og Hytteplanmila for løpere kommende helg, i samme trasé. Foto: Arrangøren.

Men det var nærmere 90 påmeldte til rulleskirennet også, med distanser på 5 km, 10 km (damer) og 20 km (menn). I menn senior var det et meget sterkt felt med løpere som Christopher Callesen og Tord Asle Gjerdalen. Superveteranen Johnny Tørklep var på sin side spent på om han kunne forbedre tiden sin fra i fjor. For selv om Johnny er 62 år, satser han knallhardt på rulleski og blir bedre for hvert eneste år. Og etter en grei åpning der Tørklep fulgte de beste damene på førsterunden (damene gikk bare en runde på 10 km), avsluttet Johnny med en knallsterk sisterunde og endte til slutt på 23. plass i seniorklassen og forbedret tiden sin fra i fjor med nesten ett minutt. Å gå 20 km på rulleski på 57 minutter er sterkt av en 62 åring.

bilde
ALDER INGEN HINDRING! Johnny Tørklep er et eksempel til etterfølgelse. 62-åringen har alltid drevet med idrett, men da skader gjorde det vanskelig og til slutt umulig å løpe, fant han nye utfordringer. Og etter passerte 60 år har han stadig fremgang i rullekisporet, der han ikke er redd for å måle krefter med ungdommen og Norgeseliten. Foto: Tron Gifstad

Foran Tørklep kjempet Thomas Gifstad helt i teten sammen med Callesen, Gjerdalen og fire andre løpere. Denne gruppen hadde stukket av fra resten av feltet og fulgte hverandre i omtrent hele løpet. Det ble gått knallhardt i tet, og 10 km ble passert på drøye 21 minutter. Her var det staking fra første stavtak og rå armstyrke som gjaldt. Og selv om det var litt smårykking underveis, så bygde det seg opp til et durabelig spurtoppgjør på slutten. Stafettverdensmester Tord Asle Gjerdalen var nok favoritt, men både Callesen og Gifstad ville det annerledes. På de siste 100 meterne klarte Gifstad å sette inn et ekstra gir og kom seg forbi Gjerdalen. Og på de aller siste meterne hentet Thomas også inn Vasaloppspesialist Callesen, og de to de staket seg omtrent helt likt over mål.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Løperne hadde tatt ut alt og lå strødd i målområdet etterpå. Men hvem vant? Til slutt avgjorde arrangøren at Callesen var noen centimeter foran Gifstad, men de fikk begge samme sluttid. Gjerdalen tok tredjeplassen i år som i fjor. Både Callesen og Gjerdalen forbedret tiden sin fra i fjor med 2 minutter, så det var tydeligvis blitt kjørt hardt hele veien. Vinnertiden på de 20 kilometerne var raske 44.44.

For skiskytter Thomas Giftstad var dette siste konkurranse i høst før sesongåpningen i langrenn på Beitostølen om en drøy måned. Gifstad rapporteres i år å være meget godt forberedt etter to høydeopphold i Alpene i høst, og gleder seg til sesognstarten.

bilde
PALLEN: Christopher Callesen smiler bredest etter knepen spurtseier, med Thomas Gifstad på andreplass. Tord Asle Gjerdalen ser ut til å være klar for en ny treningsøkt og synes visst det var litt vanskelig å gå opp på pallen med ski på beina… Foto: John Einar Tørklep

Delt seier i dameklassen

I damenes konkurranse, som gikk en runde av 10 km, ble det delt seier mellom juniorene Oda Nedrum fra Ringerike, som er tilbake for fullt etter noen trøblete år med sykdom og skader, og Anna Grøntjernet fra Svea Skilag.

Espen-Arnesen_Oda-Nerdrum_Thomas-Gifstad
PÅ FULL FART TILBAKE: Oda Nerdrum (i midten) har slitt med skader og sykdom et par sesonger, men er nå tilbake i god form. Den delte seieren i Holeklassikeren og seier i Ringkollen Opp på rulleski for noen uker siden, lover godt for skisesongen for den lovende langrennsløperen fra Ringerike. Thomas Gifstad (t.h.) viser også at grunnlaget er bedre enn på svært lenge. De har begge blitt satt kraftig tilbake etter bl.a. kyssesyken for et par år siden, men satser nå for fullt. Til venstre Espen Lie Arnesen, multitalentet fra Oppegård som var en av landets mest lovende kastere for noen år siden, men som dessverre måtte gi opp kastkarrieren pga en lei skade. Nå jobber den allsidige idrettsutøveren, som også har gull i jr-NM i Sumobryting og som har vunnet både hopprenn og terrengløp, som personlig trener hos Elixia og fungerer også som massør, motivator og styrketrener for kameraten Gifstad. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

 

Menn – 20 km

1. Christoffer Callesen, Team LeasePlan Go, 44.44
2. Thomas Gifstad, Oppegård IL, 44.44
3. Tord Asle Gjerdalen, Team Centric, 44.45
4. Ivar Tveiten, Bjørn Myhre Sport, 44.45
5. Mats Håkon Breda, Sande SK, 44.46
6. Martin Sulland, Holeværingen, 45.12

Kvinner – 10 km

1. Oda Nerdrum, Ringerike Sykkelklubb, 28.05
1. Anna Grøntjernet, Svea Skilag/Team Hadeland, 28.05
3. Betine Bakken, Jardar Langrenn, 29.44
4. Camilla Langdalen, Ringkollen Skiklubb, 30.58
5. Maren Korgerud, Ringkollen Skiklubb, 31.54
6. Mina Strande, Ringkollen Skiklubb, 31.55

Gutter 10 km

Unge Jakob Høgalmen Stavang fra OI tok for øvrig en flott 4.plass i gutter 13-14 år, etter å ha gått sine 10 km på sterke 30.46.

1. Anders Melaaen Døssland Lier IL  26:33
2. Bjarte Bjertnæs Jevnaker IF ski  28:07
3. Henrik Stene Bærums Verk IF  28:12
4. Jakob Høgalmen Stavang Oppegård IL  30:46
5. Axel Holth-Siegel Ås Il Ski  30:54
6. Sivert Langerud Hønefoss Skiskytterklubb  33:15

Alle resultater

 

sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -